SON DAKİKA
Hava Durumu

'Vize muafiyeti' eleştirisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB'nin, Türkiye gibi büyük bir ekonomiyle vize muafiyeti anlaşması yapmamasının büyük noksanlık olduğunu

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB'nin, Türkiye gibi büyük bir ekonomiyle vize muafiyeti anlaşması yapmamasının büyük noksanlık olduğunu belirtti.


 
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, ''Litvanya-Türk İş Forumu''nun açılışına katılarak iş dünyasının temsilcilerine hitap etti.

Türkiye gibi ekonomi ve nüfus açısından büyük ülkelerin AB'ye tam üyeliklerinin ve müzakere süreçlerinin sancılı olduğunu vurgulayan Gül, İngiltere ve İspanya örneklerini verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Biz gerçekçi olarak sürece yaklaşıyoruz. Şunun kesinlikle unutulmamasını istiyoruz; AB'nin temel prensiplerinden birisi ahde vefadır. 2005 yılında AB üyelerinin cumhurbaşkanlarının, başbakanlarının Türkiye'nin tam üyelik sürecini başlatma iradeleri tazeliğini korurken, bütün üye ülkelerin bu imzalarına sadakat göstermelerini beklemek de şüphesiz ki bizim hakkımızdır'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle dedi:

''Vize işlemleri maalesef çok uzun sürüyor ve burada çok büyük bir haksızlık oluyor. Litvanya'nın dönem başkanlığı sırasında da başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün yetkililerden ricamız; bu konuyla ilgili bizim olmadığımız toplantılarda bunun adil olmadığının tartışılması ve bu konuda beklediğimiz adımların atılmasıdır.

AB, Latin Amerika'daki Brezilya ile bile, daha üyelik müzakerelerine başlamamış ülkelerle bile vize muafiyeti anlaşmaları imzalarken, Türkiye gibi büyük bir ekonomiyle bunu yapmaması büyük bir noksanlıktır.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.