SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalova Üniversitesi rektör adayı Prof.Dr. Abay

PROF. DR. ALİ RIZA ABAY YALOVA ÜNİVERSİTESİNİ TAM BİR ŞEFFAFLIK İÇERİSİNDE YÖNETECEKLERİNİ DİLE GETİRDİ. (SAİM ÇOTUK/YALOVA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yalova Üniversitesi rektör adayı Prof.Dr. Abay
Yalova Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, "Yalova Üniversitesi’ni birlikte yönetmeye davet ediyorum" dedi. Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rıza Abay üniversitede düzenlediği basın toplantısıyla Yalova Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olduğunu açıkladı. Prof Abay, rektör seçildiği takdirde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 
Yalova Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarında yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Abay, kurumsal anlamda belli bir bilgi birikim ve tecrübeye sahip olduğunu, dolayısıyla kendisinin Yalova Üniversitesi’nin kurumsal hafızası olduğunu ifade etti.
Kamu yatırımlarının daha verimli kullanılması için gereken işbirliklerinin tesis edileceğini, bu amaçla bahçe bitkileri konusunda uzman kurumlardan biri olan “Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü” ile işbirliği yapılacağını söyleyen Abay, ayrıca üniversitede açılacak “Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi” üzerinden Yalova halkına sağlık hizmeti vermeyi planladıklarını ve bu konunun öncelikli işler arasında yer aldığını belirtti.
Şimdiye kadar yönetici olarak görev yaptığı birimlerde, hep istişare ve yönetişim içinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Rıza Abay, şunları kaydetti:
“Şimdi de üniversitenin bütününü sizlerle birlikte yönetmek için Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldum. Tasavvur ettiğim yönetim anlayışında, Yalova halkının, öğrencilerin, idari personelimizin ve değerli hocalarımızın katılımıyla demokratik bir yönetim anlayışını benimsiyorum. Birlikte yönettiğimiz, merkeziyetçilikten uzak, katılımcı ve özgür bir Yalova Üniversitesi için Yalova Üniversitesi Rektörlüğü'ne adayım. "Artık önümüze bakmalıyız ve yapacağımız projeler üzerinde konuşmalıyız" diye düşünüyorum. Birlikte yönetmek kısmını tekrar vurguluyorum. Yalova halkının, öğrencilerin, idari personelimizin ve değerli hocalarımızın katılımıyla demokratik bir yönetim anlayışını benimsediğimi bilmenizi isterim. Birlikte yönettiğimiz, merkeziyetçilikten uzak, katılımcı ve özgür bir Yalova Üniversitesi için Yalova Üniversitesi Rektörlüğü'ne adayım. Özetle sunu vurgulamam gerekir ki, her anlamda birlikteliğin bereketine inandığım için bilhassa ‘birlikte yönetim, iyi gelecek’ diyorum. Rektörlük bana mukadder olursa, liyakatli ve uyumlu bir ekip kurup Yalova halkı ile de bütünleşerek noksanlar tamamlanacak, gerektiğinde hedefler revize edilecek, icap ederse yeniden yapılanmaya gidilecektir. Üniversitenin kurulduğu yer Yalova şehridir. Adı da Yalova Üniversitesi’dir, ya da Yalova halkının üniversitesidir. Gelin Yalova’nın ve Yalovalının sorunlarını yönetişim anlayışı içinde birlikte çözelim. Gelin üniversite ile Yalovalıyı yeniden buluşturalım"
Özellikle kamu yatırımlarının daha verimli kullanılması için üniversite ve diğer kamu kurumları arasında iş birlikleri tesis edileceğini anlatan Prof Abay, "Örneğin ülkemizin bahçe bitkileri konusunda güzide kurumlarından biri olan “Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü” ile çeşitli sebeplerle üniversitemiz arasında gerekli iş birliği yapılamamıştır. Bu konu öncelikli işlerimizden birisi olacaktır. Akademik özerkliğin ve özgürlüğün alabildiğine yaşandığı, bölümlerin ve anabilim dallarının kendi kendini yönettiği, istişarenin ve yönetişimin esas olduğu bir üniversite tasavvur ediyorum. Kimsenin özlük haklarından ötürü mağdur olmadığı ve akademik özgürlüklere müdahale edilmediği, adaletin ve hakkaniyetin ölçü alındığı, kul hakkının ve kamu hakkının korunduğu bir üniversite tasavvur ediyorum. Rektörlük mukadder olursa, iş tutuş tarzı ve beden dili birbirine uyan, dayanışmayı esas alan, mesai saati hesabı yapmayan bir üst yönetim oluşturmayı düşünüyorum. Ancak bu yönetim, yönetişimi esas alan koordinatör yönetim anlayışı içinde hareket edecektir. Demokratik toplumların vazgeçilmezlerinden olan sendikal faaliyetlerin üniversitemizde özgürce gerçekleşmesi sağlanacaktır" diye konuştu.
Prof Abay, seçildiği taktirde Yalova'daki bütün sivil toplum örgütleri, siyasi partileri ve iş dünyasını da kucaklayacaklarına sözlerine ekledi
Toplantıyı Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, eski AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da takip etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.