SON DAKİKA
Hava Durumu

Yangın çıkan eve kameralı çözüm

Siirt'te evlerinde 4 ayda 300'den fazla yangın çıkan Toprak ailesine ait evin iç ve dış cephesine kamera, tüm odalara ise yangın sensörü

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2013 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2013 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Siirt'te evlerinde 4 ayda 300'den fazla yangın çıkan Toprak ailesine ait evin iç ve dış cephesine kamera, tüm odalara ise yangın sensörü yerleştirildi.


 
 

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın talimatıyla olası bir yangının tespit edilebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir hafta önce evin tüm odalarına yangın sensörü, iç ve dış cephesine kameralar kuruldu.

Yangın sensörünün alarm sistemi mutfak ve oturma odasında bulunurken, kamera görüntüleri ise salondaki bir bilgisayar aracılığıyla merkezi sisteme aktarılıyor.

Kamera ve yangın sensörü yerleştirilmesinin ardından, evde çıkan yangınlarda azalma yaşandığı görüldü. Aileyi ziyaret eden Vali Aydın, evde bir haftadan bu yana büyük çapta bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Daha önce medyum olduğunu söyleyerek eve girmeye çalışan bir kişinin polis zoruyla uzaklaştırıldığını ifade eden Aydın, ''Kameralar güvenlik amaçlı. Kameralar aileye zarar vermek isteyen bazı insanları engellemek için kuruldu'' dedi.

Vali Aydın, evdeki hareketlilik tam anlamıyla sona erdiğinde çalışmalara başlanacağını, bu süreçte gerekirse ailenin başka bir konuta yerleştirileceğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.