SON DAKİKA
Hava Durumu

Yardımlar artarak sürüyor

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında TMO'nun temin ettiği 25 tır un, Türk Kızılayı aracılığı

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2013 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2013 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında TMO'nun temin ettiği 25 tır un, Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.


 
''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) temin ettiği 25 tır unun, Türk Kızılayı aracılığıyla Suriye'ye gönderilmesi dolayısıyla İstasyon Meydanı'nda tören düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye sınırlarının hemen ötesindeki Suriye'de bir insanlık trajedisi, zulüm, vahşet yaşandığını belirtti.

''Milyonlarca insan bu zulümden, bu vahşetten, bu trajediden etkileniyor. 60 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, hunharca öldürüldüğü bilgisine sahibiz. Milyonlarca insan göç etti'' diyen Eker, bunlardan Türkiye'de, sadece kamplarda misafir edilenlerin sayısının 150 bini aştığını vurguladı.

Bakan Eker, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla aldığı kararla, 50 bin ton buğday karşılığı yaklaşık 38 bin ton buğday ununun Suriye'nin içinde yaşayan, bir yerlere gidemeyen ancak kendi bulunduğu yerde ekmek kuyruklarında bombalanan insanlara ulaştırılmak üzere Türk Kızılay'ına teslim edilmesi ve ilk partisinin yola çıkması dolayısıyla düzenlenen tören için Gaziantep'te bulunduklarını ifade etti.

Eker, konuşmasını ''Tırlarımızın yolu açık olsun, arkası gelecek'' diyerek tamamladı.

Türk milletinin merhamet eli

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da Türk milletinin misafirperverliğini, Türk insanının Allah rızası için tanrı misafiri olarak kabul ettiği insanlara karşı göstermeye gayret ettiklerini ifade ederek, ''Bu konuda bütün misafirperverliği ve bütün ev sahipliğini Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yapmaktadır. Bunun yanında biz Türk Kızılayı olarak, devletimizin yanında yardımcı rol oynamaktan ve bu çorbada bizim de tuzumuz bulunmasından dolayı son derece mutluyuz ve memnunuz'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bağışladığı buğday, un ve insani yardım malzemelerinin Suriye'nin en ücra köşesine kadar ulaştırıldığını anımsatan Akar ''Bundan böyle de özellikle en birinci yardım malzemesi olan gıda malzemesi olan unlar ve diğer ilaç, bebek maması, kadın ihtiyaç malzemeleri gibi malzemeler Halep'e hatta Şam'a kadar ulaştırılmaktadır. İnşallah Türk Kızılayı olarak önümüzdeki 1,5 ay içerisinde bu 50 bin ton buğdayı değerlendirerek Suriye'nin en iç noktalarına kadar ulaştırmaya gayret edeceğiz. Artık Suriye'de bebekler, kadınlar, muhtaçlar, açlıktan ölmeyecekler, soğuktan titremeyecekler. Çünkü Türk milletinin merhamet eli, devletimiz ve Türk Kızılayı vasıtasıyla Suriye vatandaşlarına ulaşmış olacak'' diye konuştu.

Konya Verenel Derneği'nden gönderilen tır Yayladağı'nda

Verenel Derneği Konya Şubesi Temsilcisi Mustafa Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında yardımlarının devam ettiğini ve 4'üncü tırın Suriye halkına gönderilmek üzere Yayladağı ilçesine geldiğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.