SON DAKİKA
Hava Durumu

Yavuz’dan MASTAŞ işçisine destek

Hak-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, MASTAŞ grevinde işçilere destek vererek “Burada ki bu mücadelemiz;  MASTAŞ işçisinin sofrasına konulacak bir dilim ekmeğin mücadelesidir. Bu mücadelemiz; çocuklarımıza kitap, kalem, defter mücadelesidir.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2021 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yavuz’dan MASTAŞ işçisine destek

Özçelik-İş’in yetkili olduğu MASTAŞ radyatör A.Ş. firmasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca işçiler greve başladı. Grevin 9. gününde Hak-iş konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, MASTAŞ grevine katılarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Konuşmasına başlarken işçilere, “Demire, çeliğe şekil veren, can veren kardeşlerim; Greviniz hayırlı olsun, hayırla  sonuçlansın, yolunuz açık olsun.” diye seslenen Yavuz, “Burada ki bu mücadelemiz;  MASTAŞ işçisinin sofrasına konulacak bir dilim ekmeğin mücadelesidir. Bu mücadelemiz;  çocuklarımıza kitap, kalem, defter mücadelesidir. Bu mücadelemiz;  MASTAŞ işçisinin, gelecek endişesi yaşamadan hayata tutunma mücadelesidir.” dedi.

“TÜM KAZANIMLAR,  VERİLEN MÜCADELEYE BAĞLIDIR”

Grev sürecini değerlendiren yavuz şunları söyledi: “Değerli emekçi arkadaşlarım! Tüm kazanımlar,  verilen mücadeleye bağlıdır. Bu gün burada,  çalışanlarıyla hesaplaşmaya kalkan MASTAŞ yönetimine karşı,  MASTAŞ işçisi olarak  sizler  onurlu  bir  tarih  yazmaktasınız. Hayatı  ilmek ilmek dokuyan,   işine,   evine sevdiklerine emek veren,   emeğin kıymetini bilen,  onurlu bir yaşam için mücadele eden sizleri ve özellikle,   kadın yol arkadaşlarımızı tebrik ediyorum,   sizlerle gurur duyuyorum. Emin olun çalışanlarıyla hesaplaşmaya kalkanlar kaybedecektir. Biz kazanacağız  emeğimiz ve  alın terimiz kazanacaktır.”

“Bizler Hak-İş Konfederasyonu olarak her zaman,  çözümün bir parçası olmak istemişizdir.” diyen Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: “Vicdanınız rahat olsun,  başınız dik  dursun. Bizler grevin meraklısı değiliz,   grev yapmış olmak için greve çıkmayız. Ancak!   çözümsüzlüğe itilirsek,  çıkmaza sokulursak,  emek,  alın teri ve akıl terimiz için başka çaremiz kalmamışsa;  Gerekirse gemileri değil, limanları da yakarız! Grevin en iyisini de biz yaparız. Bu işyeri,  bizim işyerimiz,   işyerimize zarar verecek hiçbir hareketin içerisinde bulunmadık,  bulunmayız da.  Teşkilatımızın yapısı bu şekildedir. Tüm eylem ve etkinliklerimizi  anayasa  ve  hukuk çerçevesinde yapıyoruz.”

Yavuz, konuşmasında MASTAŞ yönetimine seslenerek şunları söyledi: “Grev bizim amacımız değil,  aracımızdır.  Sendikamızın talepleri açık ve nettir. Günümüz şartlarına,  pandemi koşullarına göre gayet makuldur.  Hayalperest bir talep içerisinde değiliz.  Bu gün buradan, arşa yükselen bu gümbür gümbür sese kulak verin! Çarklar dönsün – evet. Üretim sürsün -  evet.  Ama bizim de yüzümüz gülsün. Yüzümüz gülerse,  başımız dik biçimde boşalttığımız fabrikamıza,  yine alnımız ak, başımız dik biçimde döneceğiz.”

“YOLU DOĞRU OLANIN,  YÜKÜ AĞIR OLUR DEDİK,  YÜRÜDÜK”

Grevlerinde haklı olduklarını ve isteklerini alana kadar da devam edeceklerini söyleyen Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Gittiğin yola inandıysan,  attığın adımlardan korkma. Vazgeçmedik sevdamızdan,  dönmedik yolumuzdan,  şikayet etmedik sırtımızdaki yükten. Yolu doğru olanın,  yükü ağır olur dedik,  yürüdük. Emekçi  Arkadaşlarım! Mutlu yarınlar için bir yolumuz var,  bu yolu ancak birlikte yürürsek tamamlayabilir,   mutlu sona ulaşabiliriz. Bizimle yürümeye,  sonuna kadar mücadele etmeye  var mısınız? Buradan tüm Bursa’ya sesleniyorum, hayatı ve yaşamı sadece hesap makinesinin tuşlarından ibaret olduğunu zanneden iş verenler, bu mücadeleci topluluğa iyi baksınlar. Bu topluluğun bir gün  sizin de kapınızı çalmaması için,   çalışanlarla hesaplaşmayı bırakın. Ne mutlu işçinin umuduna, emekçinin huzuruna, mutluluğuna sebep olanlara. Ne mutlu emeğin ve emekçinin sömürülmediği  haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin yaşanmadığı daha güzel  yarınlar için   mücadele edenlere. Yürek bohçasında,  emeğe ve emekçiye dair umut taşıyan, her yere, her sese,   herkese selam olsun. Greviniz hayırlı olsun,  hayırla sonuçlansın,  yolunuz açık olsun.”

Kemal BENEK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.