SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni bir süreç değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı ile yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu, "AK Parti'ye yeni kredi açıyoruz" diyen Kılıç

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2013 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2013 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı ile yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu, "AK Parti'ye yeni kredi açıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.


 
 

Erdoğan, Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan Afrika turu kapsamında Gabon'un başkenti Libreville'ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İmralı ile yaşanan sürece ilişkin, ''Bu yeni başlamış bir süreç değil. Bizim buradaki bütün gayretimiz, terörle mücadelede başarılı olabilmek, huzur ve refahı tam manasıyla ülkemizin dört bir köşesine getirebilmektir. Bu konuyla ilgili olayın bizim açımızdan iki ayağı var. Bir devlet ayağıdır, iki siyaset ayağıdır. Ama bunu bilmeyenler, anlamayanlar var. Siyasetle, hükümetle veya hükümet etmeyle devleti yönetmeyle devlet mekanizmalarının çalıştırılması arasındaki inceliği ayırt edemeyen siyasetçiler de var. Biz burada bu inceliği koruyarak bir yol takip ediyoruz. Burada da daha önce başladığımız bir süreci devam ettirmenin gayreti içindeyiz'' dedi.

İçinde olmadık, olmuyoruz

Erdoğan,  ''Bu gelişmeler esnasında bizler siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içinde olmadık, olmuyoruz'' diya konuştu.

Gündemimizde Oslo yok

Daha önce ''Oslo olayı'' olduğunu ancak şu anda gündemlerinde Oslo'nun bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Gelecekte buna benzer farklı gelişmeler olabilir mi? Olabilir. Önünü kapamanın da bir anlamı yok. Oslo olmaz da başka bir yer olur...Eğer bu hassasiyetleri, bu incelikleri iyi görecek olursak ve burada ülkemizdeki gerek sivil toplum kuruluşları olsun gerek yazılı görsel medya olsun eğer burada el ele verebilirsek başarılı oluruz. Ama şu ana kadar olduğu gibi el ele vermemekte direnirsek, biz hala el ele vermiş değiliz onu söyleyeyim, ne yazılı görsel medyadan gerekli desteği alıyoruz ne sivil toplum kuruluşlarından... Bölücü terör örgütüyle böyle mücadele olmaz. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Biz şu anda hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz.''

Öcalan'a ev hapsi söz konusu değil

4. Yargı Paketi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu çalışmalar çerçevesinde de en kısa zamanda 4. Yargı Paketi'ni de Meclis gündemine getirmek suretiyle çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Fakat şunu çok açık net söyleyeyim; teröre bulaşmış olanları bağışlayan böyle genel bir af asla söz konusu değildir. Bunun da bilinmesini istiyorum. Örneğin İmralı için ev hapsi gibi şeyler uydurulup duruluyor. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Yani AK Parti'nin iktidarında böyle bir şey olamaz.''

Sen krediye muhtaçsın


Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''AK Parti'ye yeni bir kredi açıyoruz. Çözün sorunu'' ifadelerine ilişkin, ''Kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerede kaldı gayrıya himmet ede... Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın. Hangi krediyi vereceksin?'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.