SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıkılmıyor taşınıyor

İstanbul'un tarihi mekanlarından Beyoğlu'ndaki Emek Sineması, bulunduğu binadaki inşaat çalışmaları kapsamında üst kata taşınacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstanbul'un tarihi mekanlarından Beyoğlu'ndaki Emek Sineması, bulunduğu binadaki inşaat çalışmaları kapsamında üst kata taşınacak.


 
 

Kamer İnşaat'ın sözcüsü Levent Eyüpoğlu, Beyoğlu Yeşilçam Sokak'ta, 1924'te "Melek Sineması" adıyla açılan, barok ve rokoko bezeli, yıldızlı tavan ve duvarları ile İstanbul'un önemli mekanlarından biri olan Emek Sineması'nın da içinde bulunduğu kompleksi, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yap-işlet-devret modeliyle 25 yıllığına kiraladıklarını hatırlattı.

"Moving" yöntemiyle taşınacak

Eyüpoğlu, Türkiye'de ilk defa uygulanan birçok şeyi de bu projede yapmaya başladıklarını, "moving" yöntemiyle Emek Sineması'nı aynı binanın en üst katına taşıyacaklarını bildirdi.

Binanın 4 katlı olacağını kaydeden Levent Eyüpoğlu, bina hakkında şu bilgileri verdi:
"Proje, Beyoğlu bölgesinin ruhunu yansıtan bir pasaj şeklinde olacak. Senkildoryan Binası'nın içinden geçilerek girilen aynı zamanda Yeşilçam'dan da direkt girişi bulunan ve sizi Küçük Beyoğlu'na kadar, Yeşilçam'ın arka sokaklarına kadar götürecek bir pasaj olacak. Burada Beyoğlu'nun diğer pasajlarında olduğu gibi restoranlar, kafeler, mağazalar, kitap satılan üniteler gibi farklı bölümlere yer verilecek. Bunların hemen üstünde, iki katlı 10 salonlu bir sinema kompleksi yapılacak. Onun üstüne de Emek Sineması taşınacak. Emek Sineması'nın fuayesi, Melek Apartmanı'nın girişindeki kolonların kesilmesiyle oluşturulmuş. Bu nedenle burası zamanla kullanışsız hale gelmiş. Yeni projemizle Emek Sineması'nı özgün haliyle korurken, ihtiyacı olan geniş fuayeyi ve gösteri alanlarını da yapacağız. Projenin en prestijli yeri burası olacak."

Emek Sineması'nın mevcut kapasitesi ile taşınacağını anlatan Eyüpoğlu, sinemanın kapasitesinin 800-900 kişi olduğunu bildirdi.

Sinemanın orijinal halinde balkon değil, localar bulunduğunu, daha sonra onaysız bir şekilde balkonların yapıldığını kaydeden Eyüpoğlu, "Biz de eski haline getirip locaları tekrar koyacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.