SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım'da yeşil seferberlik

Yeşil Yıldırım' hedefi doğrultusunda ilçedeki yeşil alan oranını arttırmayı öncelikli hedef olarak belirlediklerini aktaran Yıldırım Belediye Ba

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım'da yeşil seferberlik
Yeşil Yıldırım' hedefi doğrultusunda ilçedeki yeşil alan oranını arttırmayı öncelikli hedef olarak belirlediklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Haziran ayı içerisinde Yıldırım'da farklı noktalarında gerçekleştirilen bin 198 ağaç dikimiyle birlikte kazandırdığımız ağaç sayısı 10 bine ulaştı” dedi.
Daha yaşanabilir bir şehir hedefi ile çalıştıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz eliyle Yıldırım'ın farklı noktalarına bin 198 ağaç ve çalı fidanı ile 37 bin 633 çiçek diktik. Böylece dikim mevsiminin başladığı bahar aylarından bu güne ilçemize yaklaşık 10 bin ağaç ve 200 binin üzerinde çiçek kazandırdık. Yıldırım’ın daha yeşil bir ilçe olması adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.
Çevre konusuna sadece koruma eksenli yaklaşmadıklarının altını çizen Başkan Edebali, “Çevreyi korumakla yetinmiyor, aynı zamanda güzelleştiriyor, Yıldırım’a yeni yeşil alanlar kazandırıyoruz. Yıllarca ilçenin adeta kaderi olan plansız yapılaşmaya kurban edilen Yıldırım’ın ‘yeşili’ni yeniden ilçemize kazandıracağız” dedi.
Önümüzdeki dönemde de çevre odaklı projelerin artarak devam edeceğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın nefes almasını sağlayacak çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte ilçedeki yeşil alan oranı en az iki kat artacak. Kentsel dönüşüm ile birlikte ilçemizin mekânsal olarak çehresini değiştirirken sosyal donatı alanlarını da arttıracağız. Yıldırım’ı yeşil alanlarla donatacağız” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.