SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine CHP yalanı yine fiyasko!

Koronavirüs salgınıyla birlikte hizmet etmek yerine algı yönetimiyle halkı aldatmaya yönelen CHP yönetimi ve belediyelerin her gün bir skandalı ve yalanı ortaya çıkıyor. İstanbul, İzmir ve Eskişehir’de süreci yönetemeyen ve vatandaşa yandaş gazete dağıtan CHP’nin Adana’daki “Sahra Hastanesi” de palavra çıktı. Adana Valiliği, bahsedilen alanda hastane olmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2020 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2020 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine CHP yalanı yine fiyasko!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün katıldığı bir programda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bin yataklı bir sahra hastanesi kurduğunu açıkladı. Ancak işin gerçeği çok geçmeden ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından yanıltıldığı anlaşıldı. 

FUAR ALANINI BÖLÜP HASTANE DİYE TANITTI

Zeydan Karalar'ın, sahra hastanesi olduğunu iddia ettiği yerin Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi olduğu, fuardan kalma malzemeler ile bölünmüş yerler oluşturulduğu ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon programında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bin yataklı sahra hastanesi yaptığını ve Karalar’ın yaptığını koca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapamadığını ileri sürmüştü. Kılıçdaroğlu,  "Bin yataklı... 45 günde değil. Bir belediye başkanının yaptığı devasa... Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığı yapamıyor ya.. Becerisizlik bu kadar olur ya.. Yüzlerine gözlerine ancak bu kadar bulaştırabilirler” demişti.  Şehir Hastaneleri’ne şiddetle karşı çıkan ve eleştiren CHP’nin sahra hastanesi algısı da böylece çöktü.

KARALARIN TAM TEŞEKKÜLÜ HASTANESİ (!)

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde sözde sahra hastanesini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın incelediğine yönelik verilen haberde Karalar şunları söylüyor: “Bundan 10-15 gün önce biz sahra hastanesi oluşturma kararı verdiğimizde vaka sayısı giderek artıyordu. O zaman Adana’da bin yatak, koronavirüs hastaları için ayrılmıştı ama biz yetmeyebileceği düşüncesiyle, tedbir amaçlı sahra hastanesini hazırladık. Tıbbi açıdan tam teşekküllü odalar hazırlıyoruz. Sahra hastanesi odasında aspiratör, oksijen tüpü, EKG cihazı, tansiyon aleti, pansuman tüpü ve diğer aparatlar var. İlk etapta 108 oda ve yatak hazır hale geliyor. İhtiyaç duyulması halinde sahra hastanesi bin yataklı hale gelecek şekilde hazırlık yaptık. Her halükarda 250 yataklı bir sahra hastanesini hazır hale getireceğiz. Bu tür bir hastaneyi, ihtiyaç hasıl olduktan sonra yapmaya başlamak bir anlam ifade etmez. Olası ihtiyaç durumuna göre şimdiden hazır hale getirilmesi gerekiyordu, biz de öyle yaptık. Umuyoruz, diliyoruz ki koronavirüsün yayılma hızı azalır ve sahra hastanesine ihtiyaç kalmaz. İtalya örneğinde gördük ki; yeterince hazır değilseniz hastalar sokaklarda, koridorlarda yatıyor. Bu yüzden biz tedbirli olmak istedik. Burada neredeyse tam teşekküllü bir hastaneyi aratmayacak oluşum var.”

ADANA VALİLİĞİ: ORADA HASTANE YOK

Sahra hastanesi iddialarının Türkiye gündemine düşmesinin ardından Adana Valiliği bir açıklama yaparak belediyenin kurduğunu ileri sürdüğü hastanenin olmadığını bildirdi. Valilik böyle bir ihtiyacın da olmadığını duyurdu. Adana Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “Bazı basın yayın organlarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığının 1.000 yataklı hastane yaptığı yönünde haberler yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İlimizde koronavirüs vakaları ile mücadelede 1. basamak aile hekimlikleri başta olmak üzere tüm 1. basamak sağlık tesisleri, 16’sı kamu hastanesi, 16’sı özel hastane ve 2’si üniversite hastanesi olmak üzere toplam 34 yataklı tedavi kurumumuzda 25.335 sağlık personelimizle hizmet devam etmektedir. İl geneli hastanelerimizde 1.412’si yoğun bakım yatağı olmak üzere 7.197 yatak mevcut olup servislerimizde doluluk oranı % 10, yoğun bakımlarımızdaki doluluk oranı ise % 13’tür. Aynı zamanda hastanelerimizde normal hastalarımız için de hizmet kesintisiz şekilde devam etmektedir. Sağlık hizmeti sunumu açısından ilimizin herhangi bir ek yataklı veya yataksız tedavi hizmetine ihtiyacı bulunmamaktadır. Ayrıca anılan yerin fuar alanı olduğu, bu alanda 1000 yataklı bir hastanenin bulunmadığı ve olması gereken araç-gereç ve tıbbi donanımların bulunmaması sebebiyle söz konusu yerin hastane veya sağlık hizmetleri açısından uygun şartları hiçbir şekilde taşımadığı değerlendirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

CHP’Lİ BELEDİYELERİN BOYALARI DÖKÜLÜYOR

Türkiye’de koronavirüs salgının başlamasıyla birlikte bugüne kadar algı ile durumu idare eden CHP’li belediyelerin boyaları da bir kez daha döküldü. Doğru düzgün önlemleri bile alamayan CHP’li belediyeler, polemiklerle vaziyeti kurtarmaya çalışıyor. Öyle ki daha doğru dürüst sosyal yardımları bile organize ederek vatandaşa destek sağlayamayan CHP’li belediyeler bu süreçte Sözcü ve Korkusuz gazetesi dağıtmak dışında elle tutulur bir hizmet gösteremedi. İstanbul. İzmir, Eskişehir, Adana gibi ülkenin önde gelen kentlerini yöneten CHP, her kritik dönemde olduğu gibi salgın sürecinde de bir kez daha halkı mağdur etmeye devam ediyor.  (Kemal Benek)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.