SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine Teleferik A.Ş. yine skandal iddia!

Alpaslan YILDIZ Uludağ’da Teleferik A.Ş.’nin ve Genel Müdür İlker Cumbul’un merkez

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine Teleferik A.Ş. yine skandal iddia!
Alpaslan YILDIZ
Uludağ’da Teleferik A.Ş.’nin ve Genel Müdür İlker Cumbul’un merkezindeki olaylar zincirinde her gün başka bir skandal patlak veriyor. Gazebo Kafe’nin yağmalanması, firmada operatör olarak çalışan Burak Ezer’in darp edilerek gerçeğe aykırı ifadeye zorlanması ile gündeme gelen Teleferik A.Ş. ve Cumbul, bu kez de koruması olan Sedat Duran’ın polis kıyafeti giyip, polis kimliği göstererek yaptıklarıyla gündemde.
Uludağ’da güç kavgaları ve iştah kabartan ticari mekânlar, bölgede akıllara durgunluk verecek olaylar yaşanmasına yol açıyor. Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul’un da isminin karıştığı olaylar zincirine her geçen gün yeni bir halka ekleniyor. Daha önce Teleferik A.Ş.’de çalışan operatör Burak Ezer’i darp edip telefonuna el koyduğu ileri sürülen ve Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul’un korumalığını yapan Sedat Duran’ın polis kıyafetleri giyip sahte polis kimliği ile polismiş gibi hareket ettiği ileri sürüldü.

SORUŞTURMAYA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Gazebo Kafe’nin yağmalanması işini adamlarıyla birlikte yaptığı ve bu durumu sızdırdığı iddiası ile Burak Ezer’i tartaklayıp, tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma devam eden Sedat Duran, Teferrüç istasyonunda aynı tavırlarla çalışmaya devam ettiği bildirildi.

EZER’DEN YENİ DİLEKÇE

Ezer, Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na 17 Aralık 2018 tarihinde verdiği ek dilekçe ile Sedat Duran’ı şikayet etti. Ezer, 2018/94029 soruşturma nolu dosyaya eklenmek üzere verdiği dilekçede, “Daha önce 14-11-2018 tarihinde savcılığınıza müşteki olarak ifade vermiş bulunmaktayım. Gerçeğe aykırı beyanda bulunmam için beni darp eden ve kendisini polis olarak tanıtmak suretiyle polis kimliği gösteren şahsı tespit etmiş bulunmaktayım. Kendisi Sedat Duran’dır.  Dilekçemin ekinde polis kıyafetleriyle mevcut olan fotoğraflarını savcılığınıza ibraz etmekteyim. İlgili kişi polis tanıtım kartını göstererek beni darp etmesi, “Seni Bursa’da barındırmayacağım, istediğin gibi darp raporu al, seni yaşatmayacağım” gibi tehditlerde bulunması dolayısıyla kendisinden şikayetçiyim. İlgili hakkında tüm yasal ve cezai işlemlerin gecikmeksizin uygulanmasını saygılarımla arz ve talep ederim” ifadelerini kullandı.



FOTOĞRAFLAR SAVCILIKTA

Sedat Duran’ın polis yelekli ve polislerle birlikte çektirdiği fotoğraflarda şikayet dilekçesine eklenirken, polis silahı olan MP 5’le Duran’ın fotoğraf verdiği de fotoğraflarda yer aldı. Polis yeleği ile ortalıkta dolaşabilen, hatta Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda poz veren, çekinmeden polis silahları ile görüntü veren Duran bu cesareti nereden buluyor? Polisin kullandığı bir silahın Duran’ın elinde ne işi olduğu, polis olmayan bir kişinin polis yeleği ve polis kimliği ile nasıl dolaşabildiği savcılık soruşturmasından sonra ortaya çıkacak.

İLKER CUMBUL SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Teleferik A.Ş. Genel Müdürü İlker Cumbul, ortaya saçılan bunca iddia, belgeye ve suçlamalara rağmen sessizliğini koruyor. İddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Cumbul’un uzun zamandır korumasının bunca vukuatına rağmen yanında çalıştırmaya devam etmesi de oldukça ilginç bir durum.  Cumbul, bölgenin tek hakimi olmaya çalışmakla ve Uludağ’daki tüm ticari alanları kontrol etmek amacıyla adamlarını kullandığı yönündeki iddialar her geçen gün yenileri eklenerek artarken neden sessiz?

ULUDAĞ’DA SORUN DEVAM EDİYOR

Öte yandan Uludağ’daki ticari bölgelerde gruplar arasındaki sıkıntının devam ettiği de biliniyor. Oldukça yüksek bir ranta sahip bölgede ticari alan savaşları her geçen gün yeni hamlelerle sürerken, Cumbul ve ekibinin hâkimiyet kurma çabası da tüm hamleleri ile devam ediyor.

YAYLALARDA İZİNSİZ YOL İDDİASI

Öte yandan Teleferik A.Ş. ve İlker Cumbul’la ilgili bir iddia da Karadeniz’de ortaya atıldı. Bölgede teleferik kurmak için çalışma yürüten Cumbul ve Teleferik A.Ş.’nin kanun kural tanımaz tavırlarını orada da sürdürdüğü ormanlık alanlarda izinsiz yol açtığı ve kepçelerle ormanları tahrip ettiği ileri sürülüyor. Önümüzdeki günlerde bu dosya da kamuoyu gündemine gelecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.