SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine Torunlar, yine ölüm!

Torunlar GYO’nun Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatında asansör çökmesi sonucu biri Bursalı 10 işçi yaşamını kaybetti. Aynı inşaatta dah

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2014 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2014 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine Torunlar, yine ölüm!
Torunlar GYO’nun Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatında asansör çökmesi sonucu biri Bursalı 10 işçi yaşamını kaybetti. Aynı inşaatta daha evvel de 1 işçinin yaşamını kaybettiği öğrenilirken, Torunlar GYO Korupark inşaatındaki ölümlü vinç kazası akıllara geldi.

 

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı yerine inşa edilen Torun Center rezidansında asansörün 32. Kattan yere çakılması sonucu biri Bursalı 10 işçi yaşamını kaybetti. Bursalı Cengiz Bilgi’nin geçimini sağlamak için inşaatta çalıştığı öğrenildi. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sahibi Aziz Torun, sorumluları bulacaklarını söylerken asansör firması kazadan inşaat firmasının sorumlu olduğunu iddia etti. Rezidans inşaatının güvenlik danışmanın Soma Kömür İşletmeleri’nin de güvenlik danışmanı olan Nitelikli Cevaplar Akademisi (NCA) İş Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi olduğu belirlendi. Aynı inşaatta kısa süre önce bir işçinin daha yaşamını kaybettiği ve asansörün daha evvelde çöktüğü öğrenildi. Yaşanan olay,  Torunlar GYO’ya ait Korupark inşaatında da vinç kazası sonucu bir işçinin yaşamını yitirmesini akıllara getirdi.

ASANSÖRÜN DENETİM SÜRESİ 30 AĞUSTOS'TA DOLMUŞ

Torunlar İnşaat, asansörün en son 30 Mayıs’ta, Makine Mühendisleri Odası’nca yetkilendirilen kişilerce denetimden geçtiğini söylemişti. Makina Mühendisleri İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan ise asansörün son denetimin tarihinin 30 Ağustos olduğunu ancak kaza tarihine kadar asansörün çalıştırıldığını belirtti. İstanbul Tabip Odası, 15 Mayıs'ta Twitter hesabına projenin fotoğrafını koyarak, "Bu günden sesleniyoruz maalesef yarın bu inşaatlarda 8-10 işçi kardeşimizi kaybedeceğiz" diye yazmıştı. Bu tweetten dört ay sonra meydana gelen kazada 10 işçi hayatını kaybetti.

TORUNLAR GYO’DA İLK ÖLÜM DEĞİL

Torunlar GYO’ya ait Korupark evlerinin yapımı sırasında da 2 vincin çarpışması sonucu bir işçi yaşamını yitirmiş, 4 işçi de yaralanmıştı. Çok katlı inşaatına malzeme taşıyan yaklaşık 30 metre boyundaki vinçlerden birisi, belirlenemeyen bir nedenle savruldu. Vidalarının kopmasıyla ortadan ikiye ayrılan vinç, önce yan tarafındaki bir başka vinçe çarptı, ardından da çocuk parkına doğru düştü.

TORUN VE ÇELİK SORUMLULARI ARIYOR

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Mecidiyeköy’de yaşanan asansör faciasının sorumlularının ortaya çıkartılmasının takipçisi olacaklarını söyledi. Torun, şantiye sorumlusu ve iş güvenliği uzmanın da aralarında bulunduğu 9 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Ancak, gözaltına alınan kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asansör faciasının yaşandığı rezidans inşaatında incelemelerde bulundu. Benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Çelik, “Bunun çok farklı nedenleri olabilir. Bütün ayrıntıları ile ortaya çıkmasında yarar var. Üzerimize düşeni yerine getireceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.