SON DAKİKA
Hava Durumu

Yolculuk çilesi başladı

Edirne'de Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısında bayram yoğunluğu yaşanıyor. Yurt dışına çıkış yapmak için İpsala Sınır Ka

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yolculuk çilesi başladı
Edirne'de Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısında bayram yoğunluğu yaşanıyor. Yurt dışına çıkış yapmak için İpsala Sınır Kapısına araçları ile gelen bayram tatilcileri yaklaşık 3 kilometre kuyruk oluşturdu. Çanakkale'de de tatilcilerin yolculuğu gece başlayıp, sabaha dek sürdü. Feribotlarda sıra 3 saatte bir gelirken, kuyruklar 5 kilometreyi buldu.
 

 

Ramazan Bayramı tatilini Yunanistan'da geçirmek isteyen tatilciler, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İpsala sınır Kapısında yoğunluğa neden oldu. Sabah erken saatlerden itibaren çıkış yapmak için İpsala Sınır Kapısına gidenler sınırda kuyruk oluşturdu. Bir anda çıkış yapmak isteyen araçlarla dolan gümrükte yaklaşık 3 kilometre kuyruk meydana geldi. Küçük araçların kuyruğu zaman zaman gümrük sahası dışına kadar taştı.

KAPIKULE DE FARKSIZ

Yunanistan'ın sıkı denetim yaparak araçların çıkışlarını uzun sürelerde yapması nedeniyle Türk tarafında kuyruk oluştuğu belirtilirken, sırada bekleyenler ise sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. Birçok sosyal medya kullanıcısı İpsala Sınır Kapısında mahsur kaldıklarını ve uzun kuyruklarda beklediklerini yazdı.

TIR ARAÇLARI DA KUYRUK OLUŞTURDU

İpsala Sınır Kapısında küçük araçların yanı sıra çıkış yapmak için bekleyen TIR araçları yaklaşık 5 kilometre kuyruk oluşturdu.

KLASİK BAYRAM MANZARASI
İstanbul ve Trakya'dan yola çıkarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini geçirecekleri bölgelere gitmek isteyen tatilciler, Çanakkale'deki feribot iskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Tatilciler, Avrupa'dan Anadolu yakasına geçebilmek için Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale hatlarını kullanıyor. Avrupa yakasında 3 ayrı noktadan 'Dolmuş usulü' araç ve yolcu taşımacılığı yapılmasına rağmen feribot iskelelerinde uzun araç kuyruklarının oluşması önlenemiyor. Her bayram öncesinde ortaya çıkan klasik manzara yine tekrarlandı. Feribot iskelesinde kuyruk 5 kilometreyi buldu.

3 SAATTE BİR SIRA GELİYOR
Çanakkale'de tatilcilerin bayram yolculuğu yoğunluğu, gece başlayıp sabaha dek sürdü. Gestaş'a ait feribotlar, sabaha kadar saatsiz çalışıp, tatilcileri boğazın diğer yakasına taşımaya çalıştı. Gece, zaman zaman 2 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Günün ilk ışıklarıyla birlikte tatilci yoğunluğu daha da artmaya başladı. Her geçen dakika araç kuyruklarına eklenen yeni tatilciler, kuyruğun daha da uzamasına neden oldu. Gelibolu'da Sanayi Kavşağı'na, Eceabat'ta Kilye Koyu'na, Kilitbahir'de ise Eceabat'a kadar uzanan araç kuyrukları oluştu. İstanbul'dan Çanakkale'ye 3 saatte geldiklerini belirten tatilciler, Eceabat ve Kilitbahir'de kendilerine sıra gelmesi için de 3 saat beklemek zorunda kaldıklarına dikkat çekerek, tek çözümün yapılacak boğaz köprüsü olduğunu söyledi.

 

kaynak:yenişafak

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.