SON DAKİKA
Hava Durumu

Yüzlerce kişi Ankara yolunda mahsur kaldı

Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle bazı ana karayollarında ulaşım yapılamıyor. Yüzlerce kişi araçlarıyla yollarda mahsur kaldı. Kızı

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2012 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2012 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle bazı ana karayollarında ulaşım yapılamıyor. Yüzlerce kişi araçlarıyla yollarda mahsur kaldı. Kızılay ekipleri mahsur kalan vatandaşlara yardım için bölgede bulunuyor.

Bursa-Ankara karayolu Mezitler bölgesinde ulaşıma kapanırken, Afyonkarahisar-Ankara karayolu da Bayat ilçesi sonrası kar ve tipi nedeniyle ulaşıma hala kapalı.

Ankara'ya 100 kilometre uzaklıkta Sivrihisar yakınlarında yaklaşık 200 araçtaki vatandaşlar yolun kapalı olması nedeniyle kar ve tipide mahsur kaldı.

Afyonkarahisar-Ankara karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle saatlerdir çift yönlü olarak ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yer yer ulaşıma kapanan bölgelerin, ekipler tarafından açıldığı ancak kısa süre sonra yeniden kapandığı bildirildi.

Trafik ekipleri, kavşak noktalarında sürücülerin geçmesine izin vermiyor.

KIZILAY MAHSUR KALANLARA ULAŞTI

Sivrihisar-Afyon-Emirdağ otoyolunda mahsur kalan vatandaşların imdadına Türk Kızılayı Eskişehir ve Sivrihisar Şubeleri yetişti. Kızılay'ın internet sitesinde yer alan habere göre, kapanan Bolu-Abant mevkiindeki araçlara da Düzce Afet Yönetim Merkezi’nden ekipler hizmet veriyor.

Alarm durumuna geçen ekipler, yolda kalan vatandaşlara öncelikli olarak çekici desteği vererek, kumanya dağıtıyor. Kızılaycılar, vatandaşların yolda kalan araçlarına zincir takmalarına da yardım ediyor.

Kızılay Afet Operasyon Merkezi (AFOM) tarafından da takip edilen çalışmalara, kar yağışı durana ve yollar açılana kadar devam edileceği bildirildi.

KOP DAĞINDA 25 KİŞİ KURTARILDI

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Bayburt-Erzurum karayolunun Kop Dağı mevkisinde yolcu otobüsünde mahsur kalan 25 kişi kurtarıldı. Yolun kapanması nedeniyle geceyi kentte geçirmek zorunda kalan 6 otobüsteki 164 kişi otel, yurt ve pansiyonlara yerleştirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.