SON DAKİKA
Hava Durumu

Zaman'ın içini boşaltmışlar!

Kayyum atanan Zaman Gazetesi’nin önüne yüzlerce insanı yığan FETÖ/PDY’nin yine insanları devlete karşı kışkırtırken, bir yandan da alışkanl

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2016 05:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2016 06:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zaman'ın içini boşaltmışlar!
Kayyum atanan Zaman Gazetesi’nin önüne yüzlerce insanı yığan FETÖ/PDY’nin yine insanları devlete karşı kışkırtırken, bir yandan da alışkanlığı olan işleri sürdürdüğü ortaya çıktı.  Paralel yapının medya ayağının amiral gemisi Zaman Gazetesi’ni de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik'in, İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği’ninatadığı kayyum heyetine, boş bir bina ve çalışmayan teknolojik bir altyapı bıraktığı belirlendi.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" nedeniyle kayyum atadığı Feza Gazetecilik şirketinin, Zaman Gazetesi’nin doküman ve malzemelerini yapının çıkardığı Yarına Bakış Gazetesi’ne aktardığı tespit edildi.

GAZETE ÇIKMASIN DİYE SOBATAJ

AA’nın ulaştığı gazete çalışanları ve kayyumlardan edindiği bilgilere göre, kayyum heyetine Yenibosna’daki merkezde, adeta boş bir bina ve çalışmayan teknolojik bir altyapı bırakıldı. Masa, sandalye ve bilgisayarların bulunduğu akıllı binanın içinin boşaltılması nedeniyle gazetenin neredeyse hazırlanamayacak durumda olduğu öğrenildi. Gazetenin yapılmaması için bazı bilgisayarlara şifre konulduğu, kimi programların çalışamaz duruma getirildiği ve bazılarının ise hard disklerinin söküldüğü belirlendi.

SERVER MERKEZİ ABD’DE

Gazetenin server sisteminin merkezi Amerika'da olduğu için kayyum heyeti yönetime geldiğinde işlem yapamadı. Bu nedenle Zaman gazetesi, Yenibosna'daki binada hazırlanamadı. Server sisteminden haber ve fotoğraflar alınamadı. Onun için gazete başka bir yerde çok zor şartlarda ancak 12 sayfa olarak hazırlandı. İkinci gün bazı aksaklıklar giderildikten sonra gazete Yenibosna'daki binada hazırlanabildi.

“ZAMAN YERİNE YENİ BAKIŞ DAĞITTILAR”

Söz konusu gazeteleri abone sistemiyle Türkiye'nin her yerine dağıtan Cihan Medya'nın, kayyum heyeti atandıktan sonra, 500 bin nüshalık alımı durdurduğu ve Zaman'ı dağıtmadığı kaydedildi.Zaman'ın yerine aynı gün daha önce abone olan yerlere, eski yönetimin çıkardığı belirtilen "Yarına Bakış" adlı gazete dağıtıldı.PDY mensuplarının böylece gazeteyi batırarak, "Türkiye’nin en çok satan gazetesi yok edildi" propagandası yapmayı amaçladığı öne sürülüyor.

SELVİ KILIÇDAROĞLU’NDAN ZAMAN’A DESTEK

Öte yandan günün ilginç gelişmelerinden biri ise ihanet şebekesi FETÖ/PDY’nin medyadaki amiral gemisine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu sahip çıkması oldu. Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na geldiği günden beri ortalıklarda pek görülmeyen Bayan Kılıçdaroğlu,  Çankaya Belediyesi tarafından yapılan Özgecan Aslan Parkı ve anıtının açılış töreninde gazetecilerin sorularını cevapladı.

EYLEMCİ ABLALARA DA SAHİP ÇIKTI

Bayan Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasını kınadı. Gazete binası önünde toplanan ve dağılmamakta ısrar edince polis zoruyla dağıtılan gruba da sahip çıkan Kılıçdaroğlu, “Bunların hepsini şiddetle kınıyoruz. Kadınlar adına, şiddet adına, polis gücü adına bunların hepsi onaylanacak şeyler değil. Kayyum atanması bunlar siyasi şeyler. Ama özellikle kadınlara olan şiddeti asla kabul etmiyoruz. Basında başörtülü deniyor ama hiç fark etmiyor. Kadın kadındır başını örtmesi açması hiç önemli değil. Önemli olan hiç kimsenin şiddet görmemesi” dedi.

GÜLEN VE KARDEŞİNE YAKALAMA KARARI

Erzurum'da bir matbaada, "paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan belgenin saklandığı" iddiası üzerine düzenlenen operasyonda, FETÖ/PDY lideri FetullahGülen ile matbaanın sahibi kardeşi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ/PDY'ye ilişkin soruşturma kapsamında "Fetullah Gülen'in kardeşi S. Gülen'e ait matbaada paralel yapıya ait suç unsuru oluşturan birçok bilgi ve belgenin saklandığı" yönündeki ihbar üzerine, Erzurum Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nden alınan arama, el koyma ve yakalama kararına istinaden belirlenen adreslerde arama yapıldı.Elde edilen deliller sonucunda Fetullah Gülen, matbaa sahibi kardeşi S. Gülen ve S.Y. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "Anayasayı ihlal etme" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan S.Y, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.Firari durumdaki Fetullah Gülen ile kardeşi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

 

CHA’YA DA KAYYUM

Mahkemenin Zaman Gazetesi’nin ardından Cihan Haber Ajansı’na da kayyum atadığı öğrenilirken kayyumlar dün gece şirkete giderek yönetimi devraldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.