SON DAKİKA
Hava Durumu

Zehir tacirleri tutuklandı, İnegöl'de bonzai ölümleri sona erdi

Bursa'da peşpeşe yapılan operasyonlarla uyuşturucu çeteleri çökertilirken, İnegöl ilçesinde bonzaiden ölümler sona erdi. Uyuşturucuyla mücadelede

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2015 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zehir tacirleri tutuklandı, İnegöl'de bonzai ölümleri sona erdi
Bursa'da peşpeşe yapılan operasyonlarla uyuşturucu çeteleri çökertilirken, İnegöl ilçesinde bonzaiden ölümler sona erdi. Uyuşturucuyla mücadelede pilot bölge seçilen İnegöl'de hayata geçirilecek projeler eğer başarılı olursa bütün Türkiye'de uygulanacak.
Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele (UBM) iş birliğiyle düzenlenen toplantıda, İnegöl’ün pilot bölge olmasına karar verildi. Bir köftecide yapılan toplantının açılışında konuşan UBM Türkiye Teşkilatlanma Başkanı Celal Aydın, Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını anlattı. Uyuşturucu ile mücadelede İnegöl’e ağırlık verileceğini bildiren Aydın, İnegöl’ün uyuşturucu ile mücadelede pilot bölge olarak seçildiğini, burada yapılacak çalışmaların Türkiye’de uygulanacağını bildirdi.
TUBİM Bursa İl Temsilcisi Hasan Uyar ise, “Dünya çapında 243 milyon insan uyuşturucu madde kullanıyor. 2012 yılında yaklaşık 200 bin kişi uyuşturucudan dolayı hayatını kaybetti. Sosyo-ekonomik çöküntüler meydana geliyor. Uyuşturucu kullanımı artarsa ciddi problemlerle karşı karşıya kalınabilir. Uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele etmek, terörle mücadele etmekle eştir. Uyuşturucu, ülkenin hem mali, hem de sosyal dengesini yerinden sarsıyor. Çünkü terörizmi besleyen en önemli faktör uyuşturucu. Uyuşturucu ve bonzai ile mücadele derneğinin önemli destekçisi olmaya çalışacağız. Biz verdiğimiz bilgilerle denize bir damla bırakacağız. İnşallah bu bilgiler dalga dalga yayılır. Uyuşturucu İnegöl’ün gündeminden düştü. Düşmeye de devam edecek” ifadelerini kullandı.
CİDDİ MESAFELER ALINDI
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Anne ve babaların şuurlandırılması gerekiyor. Hiç kimse anasından doğarken sigara tiryakisi, uyuşturucu bağımlısı olarak doğmaz. Bunlar özentiyle, merakla ortaya çıkıyor. Uyuşturucuyla mücadele etmek lazım. Beraberinde manevi eğitim de vermek lazım. İlçemizde 52 bin öğrenci var. Uyuşturucuyu satanlara yönelik ağır cezaların olması lazım. Bununla alakalı düzenlemeler de yapıldı. Son aylarda gerek ilçemizde, gerek ülkemizde ciddi mesafe alındı. Bizim ülkemiz bu stratejik noktada; dolayısıyla bu hevesler heyecanlar bitmeyecek. Kurum ve kuruluşların yapacağı çalışmalar ile çocukların uyuşturucuya bulaşmasını önlemek lazım. Belediyespor bünyesinde bin 500 civarında lisanslı sporcumuz var. Kurslarımız var. Adamın içinde insan sevgisi, Allah korkusu yoksa zor” dedi.
Kaymakam Ali Akça da, “İnsanların bir kısmı doğru, bir kısmı da yanlış davranış sergiler. Yanlış düşünen, hareket eden insanların vicdanı bile yaptığının yanlış olduğunu fısıldıyordur. İnsan yine de yanlış yapmaya devam ediyor. Belki kolay para kazanma hırsından olabilir. Çalışmadan, gayret etmeden kolay para kazanma arzusu zarar veriyor. Uyuşturucu ve insan ticareti bunlardan biri. Kolay para kazanma arzusu felaket getiriyor. UBM’de mücadelesini sürdürüyor. Aileler uyuşturucuyla mücadelede en etkili müessesedir" diye konuştu.
Kaymakam Akça, zehir tacirlerine büyük darbe vurulduğuna dikkat çekerek, "2014 yılında uyuşturucuyla alakalı birçok operasyon düzenlendi. Peppeşe yapılan operasyonlarda 58 uyuşturucu satıcısı tutuklandı. Artık İnegöl'de uyuşturucu gündemden düştü. Uyuşturucunun topluma verdiği zararı sıfırlayabilmek için gayret göstereceğiz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.