SON DAKİKA
Hava Durumu

Zor şartlar için zorlu eğitim

Taarruz helikopteri pilotları, dünyanın sayılı kara havacılık okullarından biri olarak gösterilen Ankara Güvercinlik'teki Kara Havacıl

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2013 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2013 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Taarruz helikopteri pilotları, dünyanın sayılı kara havacılık okullarından biri olarak gösterilen Ankara Güvercinlik'teki Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nda yetiştiriliyor.


 
 

Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Fatih Bengi, Güvercinlik'teki okulda en ileri teknolojileri kullandıklarını ve titizlikle hazırlanıp her yıl yenilenen programlarla, her türlü arazi ve hava şartında harp edecek pilotlar yetiştirdiklerini belirtti.

Terörle mücadelede Mehmetçiğin vurucu gücü olan helikopter pilotları, mesleğe 1 yıl sürecek zorlu bir temel eğitimle başlıyorlar. Teorik eğitimlerin ardından AB-206 tipi helikopterde öğretmenleriyle uçmaya başlayan kursiyerler, UH-1 genel maksat helikopteri ile her türlü şartta başarıyla uçabilecek şekilde yetiştiriliyorlar.

Kara Havacılık Okulu'nda yetiştirilen pilotlar, Havelsan tarafından milli kaynaklarla üretilen simülasyonlar yardımıyla en zorlu şartlara hazırlanıyor. Simülasyonlarda, helikopterin isabet alması, motor arızası gibi en kötü senaryolar canlandırılıyor, kursiyerler acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini öğreniyor.

Türkiye coğrafyasının bire bir simüle edildiği sistem sayesinde pilotlar, gece gündüz, yaz kış her şartta uçmayı tecrübe ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.