SON DAKİKA
Hava Durumu

Güneş balçıkla sıvanmaz!

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2021 20:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 20:06

Bursa’da Alinur Aktaş ve AK Parti’yi yıpratmaya yönelik algı operasyonlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu şehri bu duruma getiren belki de birinci sorumlu Recep Altepe dönemi. Ki bu durum Ankara’dan görüldü ve kendisine görevden el çektirildi.

İşte o dönem Recep Altepe’nin yanlışlarına karşı çıkmak yerine alkış tutanlar, o dönemin günahlarını bugün Alinur Aktaş’a yıkmaya kalkıyor. Bursa’da trafik sıkışıklığı bugün ortaya çıkan ya da Alinur Aktaş döneminde ortaya çıkan bir durum değil.

Hatta Alinur Aktaş döneminde yapılan müdahalelerle nispeten bir rahatlama da var. Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, T2 Hattı, T1 Hattı gibi çok yanlış adımlar atılırken ses çıkarmayanlar, fizibilite yapılmadan ve yoğunluk hesaplanmadan verilen gökdelenlere çıkıtı çıkarmayanlar bugün trafikle ilgili algı operasyonu çekiyorlar.

Sadece Mudanya Yoluna verilen AVM ve gökdelenlerin oluşturduğu yoğunluk ortada. Aktaş döneminde gökdelen ruhsatı verilmedi.

Yapılanların tamamına yakını Altepe döneminde verilen ruhsatlar. Ancak bugün onu dillendiren köşe kırlentleri yok.

Önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iki önemli konu geldi gündeme. Birincisi yarım kalan kentsel dönüşümler sorunu. İkincisi T2 hattı.

Meclisteki muhalefet üyeleri bile Aktaş’ın hakkını yemedi. Onun bu sorunları kucağında bulduğunu söyleyerek hakkı teslim etti.

Ama Mudanya Yolu’nda yeni gökdelen ve AVM hayali kuranların işine gelmiyor tabi Aktaş’ın şehir adına duruşu. O nedenle algı operasyonları ile yıpratmaya kalkıyorlar.

 Dün alkışladıkları yanlışların faturasını Aktaş’a kesmeye kalkıyorlar.

Kim yer bu oyunları? Kimi kandıracaklar?

Gece gündüz Alinur Aktaş ve onun şahsında Bursa AK Parti’yi hedef alanlar, hemen yanlarında Nilüfer’de yaşanan şehircilik cinayetlerini görmüyor. Başkan bunları dile getirince de hemen üstüne çullanmaya kalkıyorlar.

Yine benzer bir durum yaşanan kuraklıkla ilgili. Bursa’da çok şükür su sorunu yaşanmadı. Yağışlarla da tehlike zayıfladı. Büyükşehir Belediyesi gelecekte de sıkıntı yaşanmaması için çalışıyor projeler üretiyor.

Bunlardan biri de Çınarcık Barajı suyunun Bursa’ya ulaştırılması. Bu bile rahatsız ediyor zevatı. Bugüne kadar niye yapmadınız diyerek yine algı operasyonu peşine düşüyorlar.

Oysa yanlış hatırlamıyorsam İstanbul için İznik Gölü’nün suyu bile bir dönem alternatif olarak konuşulmuştu.

Bugün İstanbul, alternatif üretmekten uzakta. Ankara da öyle. Ancak Bursa alternatif üretiyor ve adım atıyor. Adım atılınca koro hemen başlıyor çamur atmaya.

Kimse dönüp bunlara demiyor tabi çok hassastınız mesela Altepe döneminde sesiniz neden çıkmıyordu? Verecek cevapları yok tahmin edebileceğiniz gibi. Bir cevap var ama onu da söyleyemezler.

Bursa, Büyükşehirler arasında en iyi yönetilen belediyelerin başında geliyor. Ne rant kavgası ne allem kullem işler duyulmuyor.

Zaman zaman mesela Altepe’yi çıkartıp konuşturuyorlar iyi mi? Recep Altepe’ kendi dönemine bakmadan akıl veriyor bir de. Altepe’ye o arkadaşlar şehri bu hale nasıl getirdin diye sorsalar, verdiğin zararın hesabını verebilir misiniz diye sorsalar ne güzel olur değil mi?

Ne sokakta yatan kimsesiz var, ne ekmek kuyruklarında saatlerce bekleyen vatandaş var. Çünkü Bursa’da sahipsizlerin sahibi olan bir yönetim var.

Bu şehrin işleri varken kayağa giden bir belediye başkanı yok. Bu şehrin ortak akılla Bursa’ya ne kazandırabilirim derdinde bir belediye başkanı var.

Ne kiralık kalemleri ile ne özenle servis ettikleri iftira ve yalanları ile ne de başka bir şeyle etkileyemiyor, istedikleri gibi yönlendiremiyorlar. Rantçılar da algıcılar da çaresiz kalıyorlar. Geriye ipe sapa gelmez algı operasyonları.

Sahi yok mu elinizde oy oranı yüzde 30’e düştü Ekrem’in oyu yüzde 70’e çıktı diye bir anket. Ya da belediye önünde eylem yapacak bir il başkanı. Parasını verip belediye başkanını istifaya çağıranlar sizin yok mu?

Yazık çok yazık!

Bu şehre bu kadar düşman bir kitle ve bu kadar birbirine benzemez nasıl oldu da bir araya geldi? Nasıl oldu hepsi bir çizgide durabildi. Nasıl oldu da hep birlikte Bursa’ya yapmadık düşmanlık bırakmamak için anlaşabildi?

Bu şehir iyiyi de kötüyü de yazar bir kenara. Hepinizin ismi utanç vesikası olarak geçecek tarihe. Utanırsanız tabi….

Sevsinler sizin algı operasyonlarınızı. Yemez bu millet enerjinizi boşuna harcamayın derim ben…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.