SON DAKİKA
Hava Durumu

Güzelyalı İmam Hatip için mücadele ediyoruz!

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2020 20:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2020 20:22

Güzelyalı İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili dün Bursa Şehir Gazetesi’nin kapağında yer alan haberde, okulun yeniden inşa edilerek eğitime açılması için artık işin protokolün imzalanmasına kaldığını ve bu projenin Türkiye’de bir ilk olacağını yazmıştık.

Güzelyalı İmam Hatip Lisesi binası yaklaşık 50 yıl hizmet verdikten sonra FETÖ darbe girişiminin ardından devlete geçen Çağrışan Mevkii’ndeki binaya taşındı. Mevcut eski bina ise geçici olarak Güzelyalı İlkokulu’na tahsis edildi.

Sonrasında İmam Hatip Ortaokulu için Altınkum mevkiinde yeni bir bina yapıldı. Ancak sene başında alınan kararla bu okul Anadolu lisesine çevrildi ve İmam Hatip Ortaokulu da binasız kaldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü geçici olarak bu eğitim kurumunu Atatürk Ortoaokulu’nun bahçesindeki 5 derslikli eski anaokulu olarak kullanılan binaya aldı.

Bu süreçte eski İHL binasının sahibi olan mezunlar derneği ile vakıf ve cami derneği ile yapılan görüşmelerde binanın yenilenerek İmam Hatip Ortaokulu olması için görüşmeler devam etti.

Vakıf tüzüğünde tapunun devredilemez şerhi olması nedeniyle mülkiyeti dernekte ve vakıfta kalmak kaydıyla binanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması (ki bu Türkiye’de bir ilk olacak uygulama) konusunda anlaşma yapıldı.

Durumu böyle özetledikten sonra dün Vakıf Başkanı Gündüz Güler ile konuştum. Gündüz bey, öncelikle tüm amaçlarının İmam Hatip okulunun devamını sağlamak olduğunu kaydetti.

40 yıldır İHL’yi yaşatmak için mücadele veren bir isim olduğunun altını çizen Güler, sürecin tamamında yer aldığını kaydetti.

İki önemli konuya dikkati çeken Güler, hazırlanan protokolde eksikler olduğunu, bu eksiklerin giderildiğini ve önümüzdeki hafta içinde İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger’e giderek iki dernek başkanıyla birlikte üçlü olarak protokolü imzalayacaklarını kaydetti.

Protokol sürecinin uzamasının nedenlerinden birinin de Güzelyalı planlarının iptali olduğunu anlatan Güler, bu binanın İHL için yapıldığını ve buranın İHL olarak devam etmesinden başka amaçlarının olmadığını vurguladı.

Sürecin başından beri içinde olduklarını, kendisinin konuyu takip ettiğini hatta Ankara ile görüşmeler yaparak protokol aşamasına getirdiğini dile getiren Güler, protokolü bekletiyorlar algınının doğru olmadığını vurguladı.

Güler, bilakis eğitim kurumunda gereken adımların atılarak bir an önce eğitimin başlamasından başka bir hedeflerinin olmadığını kaydetti.

Güler, ayrıca yine bu binanın yanında olan yurt binasını da güçlendirmesinin sağlanmasının ardından hafız yetiştirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildiğine değindi.

Konuşmamızda bu süreçte yaptıklarını ve verdikleri mücadeleyi uzun uzun anlattı Gündüz Güler. Müteahhit olduğunu ve bu işleri bildiğini anlatan Güler, 2 metre radya temelle buraya okul yapmanın mümkün olduğunu bunu da zaten yetkililere kendisinin aktardığını, yine binanın ilkokula tahsis edilmesiyle ilgili tüzük ve kanun maddelerini de kendisinin bularak kaymakama ilettiği ve o dönem okulun geçici olarak ilkokul olarak devam etmesini sağladığını vurguladı.

İmam Hatip okulunun yeniden Güzelyalı’nın merkezinde açılmasından en büyük mutluluğu kendisinin duyacağını altını bir kez daha çizen Güler, tüm mücadelelerinin bu olduğunu, bırakın protokolü geciktirmeyi bilakis işlemin bir an önce başlaması için mücadele verdiğini ve sonuç alma noktasında başarılı olduklarını kaydetti.

Öyle görünüyor ki çok yakın bir gelecekte eski olan ve mevcut haliyle eğitim öğretime uygun olmayan İHL’nin binası yıkılarak yerine modern 24 derslikli yeni bir okulun temeli atılacak.

Böylece küçük bir binaya sıkışmak zorunda kalan İmam Hatip Ortaokulu da hak ettiği binaya kavuşmuş olacak.

Şimdiden Güzelyalı ve Mudanya’ya hayırlı olsun.

-----------------

Türkyılmaz’ın muhalefetsiz günleri geride kaldı

Mudanya’da yıllardır süren muhalefet sessizliğini önce MHP Mudanya Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden bey bozdu. MHP ve AK Parti’de sahaya indi.

Bülent Erden, son bir buçuk yılda adeta CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kabusu olurken, algı operasyonları ile hizmetsiz belediyeyi başarılı göstermeye çalışma uğraşlarını teker teker belgeleriyle boşa çıkardı.

Bülent beyin ardından MHP İlçe Teşkilatı da sahaya indi. Erkut Seymenler her hafta yaptığı basın açıklamalarıyla belediyenin yapmadıklarını, milletin sıkıntılarını, yanlışları ve olması gerekenleri kamuoyuyla paylaşıyor.

Mudanya’da basın kuruluşlarını randımanlı randımansız diye ayırarak bir kısım gazete ve yayın organına ekonomik ambargo uygulayan Türkyılmaz ve ekibini hedef alan Seymenler, “Biz de sizi radımansız buluyoruz” dedi.

Mudanya basınına uygulanan ambargoya tepki gösteren Seymenler, “Sizin yerel basındaki randıman anlayışınız nedir? Ne yapıyor ya da yapmıyorlar ki randıman alamıyorsunuz? Acaba Mudanyalı hemşerilerimiz sizden randıman alabiliyor mu? Hem Mudanya barış ve kardeşliğin başkentidir diyeceksiniz, hem de yerel basının birçoğundan sizden istediğimiz randımanı alamadık deyip desteği keseceksiniz? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…” ifadelerini kullandı.

MHP’nin ardından AK Parti İlçe Başkanı İnci Söğütlü de sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir derleme film ile Türkyılmaz’ı hedef aldı. Mudanya Belediyesi’nin elindeki köy arazilerini ardı ardına satmasına tepki gösteren Söğütlü, Mudanya Belediyesi’ni o meşhur Züğürt Ağa filmine benzetti. Sert bir açıklama yapan Söğütlü, “ MUDANYA'MIZIN KÖY ARAZİLERİNİ BELEDİYENİN BORÇLARI İÇİN BİR BİR SATAN CHP’Lİ MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ 'a SORUYORUM???  Her zaman meydanlarda “Ben ilçemin malını kimseye vermeyeceğim, satılanları da geri alacağım “ diyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  halkı kandırmaya devam ediyorsun.  Aynı lafları diline pelesenk etmiş, ancak icraata gelince laflarınızı tek tek yutmuşsunuz.  Bir de Mudanya'lı Hemşehrimize yutturmaya çalışıyorsunuz.  Buyrun videoyu izleyin.  İşte karşınızda belediyenin borçlarını ödemek için HALKIN MALINI satan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz...

Tutamayacağın sözler verdin ve vermeye de devam ediyorsun, ETME ????

İyi seyirler. NOT : Köy arazilerinin satışı ile ilgili meclis gündem maddeleri Ak Parti Grubu tarafından REDDEDİLMİŞTİR. Lakin oy çokluğu ile kabul edilip satılmıştır.” İfadelerini kullandı.

CHP’li Hayri Türkyılmaz hem muhalefetin hem de parti içindeki muhalefetin kıskacında. Zor bir dönem geçireceği o kadar net ki!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.