SON DAKİKA
Hava Durumu

Hadi bakalım Karaca bitir şu işi!

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2022 20:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 20:24

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yine algı peşinde. Malum İDO, Bursa ve Bandırma arabalı feribot seferlerini ticari olarak karlı olmadığı gerekçesiyle iptal etti. 


Aslında hikâye yeni değil.

Geçen yıl da gündeme gelmiş, ancak bir süre daha İDO bu seferlerin sürmesine karar vermişti. İDO özel bir şirket. Yani kar zarar hesabı yaparak bu işleri yapıyor. Bu seferler iptal edilmese çok daha iyi olurdu ancak firmanın böyle bir kararı var. 


Bizim CHP İl Başkanı İsmet Karaca, İDO nezdinde değil de İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunmuş iyi mi? 
Girişim dediği de Bursa’daki Belediye Başkanları ile 16 Haziran tarihi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan  randevu almış. Konuyu masaya da yatıracaklarmış. Yani servis ettikleri haberde öyle yazmışlar. 


Şimdi öncelikle İDO seferlerine bakalım.

Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımı sağlanması amacıyla rahmetli Hikmet Şahin döneminde Güzelyalı Feribot İskelesi inşa edilerek İDO’ya tahsis edilmişti. Yapılan anlaşma ile İDO hem deniz otobüsü hem de hızlı feribot seferleri başlattı Güzelyalı İskelesine. Bandırma seferleri ise çok daha eski. 
İDO, Bursa ve Bandırma seferlerini mülkiyeti İBB’ye ait kiraladığı iki feribotla yapıyordu. Bu feribotların bakımları ise İBB’ye ait. Şimdi hem otoyol ve köprülerle İstanbul ulaşımının daha hızlı ve ekonomik olması nedeniyle bu seferlerde istenilen kara ulaşamıyor anladığımız kadarıyla İDO. Üstüne masrafların artması da zaten zamlı süren süreci bir yerde bitiriyor.  


Daha önce de bu seferler için İBB Başkanı İmamoğlu’nun yanına gitmişti Karaca ve ekibi. Neyse buradan bir siyasi rant peşine düşmüşler ancak adres çok da mantıklı değil. Sen CHP Bursa İl Başkanısın. İstanbul il başkanını da al yanına vekillerden de al ve İDO’ya git. Onlardan randevu al. Ve bu seferlerin neden durdurulmaması gerektiğini anlat. CHP İl Başkanı öyle yapar. 


Buradaki dert Ekrem İmamoğlu ile fotoğraf vermekten öteye geçmiyor. Malum milletvekili listelerine girmek lazım. Bursa’da büyük bir savaş var ve talipli de çok. Ancak Canan Kaftancıoğlu etkisi CHP’de önemli. Ekrem İmamoğlu ile verilecek görüntünün sebebi de bu. 


Neyse İsmet Karaca, servis ettirdiği haberde, "2011'de 861 milyon dolarlık teklifle özelleştirilen İDO'da artık kamu yararı gözetilmiyor. Orhan Gazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotlarının mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ve özelleştirmede nasıl bir anlaşma yapıldıysa, şirket yıllardır kullandığı gemilerin bakımını bile yapmıyor. Bakımını yaptırıp gelin, yeniden kiralayalım diyor. Şimdi seferlerin iptali ve feribotların İBB'ye iadesi nedeniyle, İDO feribotların bakım masrafını da direkt İBB'ye yıkıyor. Konunun Bursa açısından önem taşıyan ayağı ise ulaşım hizmetlerine ulaşamama sorunudur. Bursa'nın hava ulaşımı yok çünkü Yenişehir Havaalanı, Sabiha Gökçen'in gölgesine terk edildi, Bursa 10 yıldır tren bekliyor, defalarca söz verilmesine rağmen bitirilemeyen bu demiryolu projesi AKP'nin başarısızlık abidesine dönüştü. Bugün de İDO'nun arabalı feribot seferlerini kaybediyoruz. Bursa ulaşım açısından sadece karayollarına mahkûm edilmeye çalışılıyor" diyor. 


İstanbul seferine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'de katılacakmış. Toplantıda mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Orhan Gazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotlarının seferlerinin sürmesi için yapılabilecekleri masaya yatıracaklarmış. Bursa'nın ve Bursalıların yanı sıra tüm halkımızın İstanbul'a araçla deniz ulaşımı hizmeti alabilmesi için umudumuzu koruyormuş İsmet Karaca. 


Bak önerinin kralını getiriyorum şimdi. Hayri Türkyılmaz bu işi başarır. O gemileri İBB Mudanya Belediyesi’ne tahsis etsin, Mudanya Belediyesi de MUDAŞ sosyal tesisleri şirketiyle İstanbul seferlerini yürütsün. Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO’suna karşı Hayri Türkyılmaz’ın GÜDO ya da MUDO’su olsun. Neyi eksik (!)


Türkiye’de başkan görsün. Hoş bugüne kadar elini sürdüğü bir şeyin ayakta kaldığı görülmedi ama bakarsınız şeytanın bacağını kırar. İsteyin Ekrem İmamoğlu’ndan gemileri. Verin Türkyılmaz’a gerisini merak etmeyin. Yağmasa da gürler kalıbımı basarım. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.