SON DAKİKA
Hava Durumu

Hafız Naziye Hatun…

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 21:30
1.5 ay aradan sonra tekrar merhaba.
Suriyeli göçmenler için ırkçı, aşağılayıcı, üstenci lakırdılar afkuranlara alışmıştık. Hoşt deyip geçiyorduk.
Ancak dindar birisinden bu sözleri duyduğumuzda tepkimiz haliyle daha da şiddetleniyordu.
İslam dininin tarihindeki en önemli olayın, Mekke’den hicret etmek zorunda kalan Hz. Peygamber ve ilk sahabilerinin ‘Medine’li Ensar’ tarafından barındırılması olduğu bize öğretilmiştir. Muhacir ve Ensar güzellemeleri/ menkıbelerin çok duyduğumuz motivasyon kaynağımızdı. Gerektiğinde her şeyimizi bırakabilmek ve gerektiğinde kardeşlerimizle her şeyimizi paylaşabilmek. Hz. Peygamber ve sahabileri bize bunu öğretmişlerdir.

Bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin şahit olduğum, “ben Suriye’lilerle aynı mahallede oturmak istemiyorum. Onlardan tiksiniyorum’ sözüne çok büyük bir tepki göstermiştim.

Aşağıda anlatacağım vak’a da benzer bir vak’adır.

Kadın, muhacir bir Peygamberin tebliğ ettiği Kitabı ezberlemiş (Hafız)…
Kur'an'ı profil resmi yapıp 'Bizimkisi bir aşk hikayesi' yazmış…
Dışarıdan imam hatip okulunu ve İlahiyatı bitirmiş…
Normal tesettürle de yetinmemiş (çarşaflı)…
Bir cemaate bağlı özel anaokulunda genel müdür olduğunu söylüyor…
kendi beyanına göre, “Suriye’li çocuk yoksa çocuğumu kaydettireceğim” diyen velilerin çocuklarını kendine benzetmekle meşgul...
Sosyal medya hesabından ‘Artık kangren olan Suriye’li meselesinin çözümünü istiyor. Kendi gibi arkadaşları ile bol kalpli ‘Geleneksel Suriyeli dedikodusu/ aşağılaması’ yapıyor.
İzleyelim:

"bunların (Suriyelilerin) suyu çıktı'

“Zaten 'TR.de mutlu Türk yoktur, mutlu Suriyeli vardır”
Ve tabii ki, "Bu kadar ehl-i keyf bir milletin mülteci olması mümkün değildir.'

Ya ne?

“Bunlar 'Esed ile anlaşmalı geldiler. Esed Türkiye'ye savaş açmaya cesaret edemeyince bunları gönderdi. 'gidin huzur bozun, ama mazlumu oynayın' dedi.”

"Millet mahallesinde tüm lüks binalarda yerleşmişler bunlar. AVM lerde harcamalarını görün..."

"Tayyip, PKK'nın boğazına bindiği gibi onlara da biner bir gün. İnsanlığın değeri yerlerde. İnsanlık edersen şımarırlar. Etmezsen rastgele ürerler."

"Aslında bunlar PKK'dan daha tehlikelidir. İnanın.”

"Kültürleri berbat. Utanmaları hakikaten yok. Bunların kadınları çok hayasız. İstisnaları kaideyi bozmaz, ancak genel olarak halleri bu.”

"Allah belayı kuluna boşuna vermiyor."

"Sokaklar kirli pis insanlarla dolu. Ama etrafları 1'er yaş arayla çoluk çocuk dolu"

"Oturacakları ev, çalışacakları iş bulamadılar mı, bunlar mecbur HİCRET (!) edecek. Ama her binada 300 binlik daireleri 600 tl ye kiraya veriyor bu millet..."

"Millet bulaşmayacak, ne ev, ne iş verecek.

Halbuki Türk erkekleri 'SURİYELİ KADIN ALMAYA NİYETLENİYORLAR. MİDESİZLER.... ÖÖĞĞĞĞ" (Ahmet Günaydın yorumu: Mevzu aslında budur. Kendilerine rakip görüyorlar. Kıskanıyorlar :) )

"Hiç Müslüman ahlaklısını görmedim. (Kendileri ahlaktan kırılıyorlar. İftira, dedikodu, genelleme, sevgisizlik, ırkçılık, kibir, pespayelik, çirkinlik… paçalarından akıyor, Ahlaktan bahsediyor hatun (A.G)) Hak hukuk hak getire. Adamlar puşt. Kadınlar pislik."

“Bolu belediyesi 'yardımı kesiyoruz' dedi. Bolu'yu terk ettiler. Ama belediye başkanı CHP'li diye yerden yere vurdular. Biz de alemiz. Her şeyi partiye bağlıyoruz..."
………………….

“Bu bir sınavdı ve siz kaybettiniz” diye yazan insaf ehli bir hanıma da söylemediklerini bırakmadılar:
Son sözü: “Size iyi nefretler. Merhametli dindar teyze maskenizi sıkı tutun, kenarından gerçek yüzünüz çok kötü gözüküyor.” oldu.

Bunu neden buraya taşıdım?
Sinan Ogan yukarıdakilerden farklı bir şey söylemediği halde ırkçılıkta şampiyonluğu hiç kaptırmıyor.  Halbuki bizim mahallelerimizde, anaokulu kılıklı kuran kurslarımızda Sinan’a taş çıkaracak başka adaylarımız var. Sinsice neslimizin fıtratını bozuyor.
Ola ki teberri ederiz ve hafızlık ambalajlı ırkçılık, kibir, sevgisizlik… gibi hastalıkları mahallemizden defetmeyi akıl ederiz geç kalmadan diye taşıdım.

Hepinize iyi bayramlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.