SON DAKİKA
Hava Durumu

Havaalanı ve Bursa…

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 21:30
Yenişehir Havaalanı, yıllardır bir türlü istenen verime, istenen seviyeye gelemiyor. Bir çok defa denenmesine rağmen havaalanını aktif hale getirmek mümkün olmadı.

Bu defa AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in öncülüğünde bir süredir devam eden çalışmalar umut ışıkları saçmaya başladı. Milletvekili Esgin’in öncülüğünde verilen mücadele ile Bursa’dan Anadolu’nun önemli şehirlerine seferler başladı ve istenilen saatlerde bu seferler konuldu.

Sefer gün ve saatleri doğru düzenlenince ve bu işe oluşturulan sinerji de eklenince ortaya çıkan tablo gerçekten umut vermeye başladı. Milletvekili Esgin iki gündür sosyal medya hesabından Yenişehir Havaalanı ile ilgili rakamları paylaşıyor. Erzurum’a son bir ayda yapılan 28 seferde yüzde 100 doluluk var. Trabzon’a bir ayda 26 sefer ve yüzde 97 doluluk. Bunlar gerçekten olağanüstü göstergeler. Bu iş olacak onu gösteriyor.

Yenişehir Havaalanı’nın önemli bir fırsat ve avantajı da ortaya çıktı. Malum Sabiha Gökçen Havaalanı çok yoğun… İşte burada Yenişehir Havaalanı’nın İstanbul’a olan yakınlığı iki havaalanının koordineli olarak hizmet vermesini sağlayabilir. Sabiha Gökçen’deki bazı hatlar Yenişehir’e alınabilir. Bu hem Yenişehir Havaalanı ve Bursa için önemli ve güzel bir adım olur hem de Sabiha Gökçen havaalanına soluk aldırır.

Bu Bursa turizmine de olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Bursa Milletvekili Mustafa Esgin öncülüğünde verilen çaba bu adımla perçinlenmiş de olur. Dileriz bu koordinasyonla Yenişehir Havaalanı, olması gereken performansı sergileme fırsatı bulur.



Balkan Panayırı için Nilüfer’den açıklama…

Şehir Gazetesi’nin Görükle Göçmen Konutları Balkan Mahellesi’nde her yıl düzenlediği ve tartışmalara neden olan Balkan Panayırı ile ilgili haberine Nilüfer Belediyesi’nden cevap geldi.

Şehir Gazetesi haberi bölge halkının şikayetleri üzerine yapmasına rağmen Nilüfer Belediyesi durumun tam aksine bölge halkının büyük ilgisiyle ve isteğiyle düzenlendiğini bildirmiş.

Açıklamada dikkat çeken yerler ise…

Birincisi gelen sanatçı ve dans topluluklarına Nilüfer Belediyesi’nin müdahil olmadığı. Yani sanatçı işini BAL-GÖÇ yapıyor…

İkincisi sabahlara kadar alkol satışı… Belediye kendi alanlarında sadece yiyecek içecek ve yöresel lezzetlerin satısı olduğunu, bölgede kurulan diğer alkol stantlarıyla ilgilerinin olmadığını vurgulamış…

Nilüfer Belediyesi’nin açıklamasını aşağıda veriyorum. Ancak açıklamadan da anlaşılacağı gibi panayır sırasında bir takım olumsuzluklar var ve bu olumsuzluklar emniyet ve jandarma başta olmak üzere kamu idaresi tarafından giderilmek durumunda…

Şunu da belirtelim… Nilüfer Belediyesi kaleme aldığımız yazının gerçek dışı olduğunu ileri sürse de biz bu iddialarımızın arkasındayız ve ispat etmeye, bölgede yaşayan vatandaşların şahitliğinde her zaman hazırız.

Bursa Şehir Gazetesi, temeli olmayan, içeriğinden emin olmadığı hiçbir haberi yayınlamaz.

İşte Nilüfer Belediyesi’nin Balkan Panayırı ile ilgili gönderdiği açıklama:

“Sayın Alpaslan Yıldız,
14 Temmuz Pazar günkü Şehir Gazetesi’nde, “Nilüfer Görükle Balkan Panayırı”na ilişkin köşe yazınızda yer alan ifadeler gerçek dışıdır. Öncelikle belirtmek isteriz ki Nilüfer Belediyesi’nin, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ), Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyespor iş birliğiyle düzenlediği Görükle Balkan Panayırı, Balkan kültürünün en iyi şekilde Bursa’da yaşatıldığı etkinliklerden biridir. Bursa Valiliği’nin oluru ile Balkan göçmeni vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı bölge olan Görükle Balkan Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte bugüne kadar, haberde konu edildiği üzere herhangi bir olumsuzluk/usulsüzlük yaşanmamıştır. Bu tür olayların yaşanmaması adına emniyet güçlerinin canla başla görev yapmasının yanında, Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bölgede yoğun bir şekilde denetimler gerçekleştirmektedir. Görükle Balkan Panayırı etkinliği, haberde bahsedildiği gibi “Mahallelinin tüm tepkilerine rağmen” değil, mahalle sakinlerinin yoğun talepleri doğrultusunda, her geçen yıl artan kalabalık katılımcı sayısıyla uzun yıllardır gerçekleştiriliyor.
Panayır alanında her türlü önlem alınmakta, katılımcı sayısına oranla da mobil tuvaletlere yer verilmektedir.
Şunun da altını çizmek isteriz ki, panayır alanı ve çevresine görevli araçlar hariç, herhangi bir araç giriş çıkışı yapılmamaktadır. Hatta etkinlik boyunca vatandaşların daha rahat ve güvende olması adına alanın yakın çevresi araç trafiğine kapatılmaktadır. Etkinlikte sahne alması planlanan sanatçılar, mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda belirlenmektedir. Etkinliğe katılan sanatçıların sahne performansı ya da dans ekiplerine Nilüfer Belediyesi’nin herhangi bir müdahalesi, değişiklik talep etmesi söz konusu değildir. Etkinliğe bugüne kadar hem ülkemizden hem de Balkanlardan önemli sanatçılar konuk olmuştur.
Panayır alanında haberde yer alan çirkin ifadelerin aksine, ailelerin çocuklarıyla beraber güzel vakit geçirmeleri için çeşitli yaş gruplarına hitap eden oyun grupları kurulmaktadır.
Haberde son derece çirkin itham ve ifadelerle yer alan bir başka konu da Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Balkan Voleybol Birliği (BVA) iş birliği ve Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Beach Tour Plaj Voleybolu Şampiyonası. TVF takviminde de yer alan, uluslararası takım ve oyuncuların katıldığı bu turnuva, dünya sıralamasına puan veren bir organizasyon olup, tüm kuralları federasyon tarafından belirlenmiştir. Turnuvada, plaj voleybolu formalarıyla sahada sadece kadın sporcular değil, erkek sporcular da yer almaktadır. Daha önce TVF Cengiz Göllü Plaj Voleybolu Tesisi’nde yapılan turnuva, 2017 ve 2018 yıllarında Balkan Panayırı ile eş zamanlı olarak Balkan Mahallesi’nde yapılmıştır.  Balkan Panayırı’nda ayrıca bölgede bulunan okullardaki öğrencilerin katıldığı futbol, basketbol, satranç, tenis gibi branşlarda  turnuvalar da gerçekleştirilmektedir. Turnuvalarda dereceye giren takım ve oyunculara kupa ve madalya verilmektedir.
Nilüfer Belediyesi’nin, etkinlik alanının çevresinde belirlediği yiyecek ve içecek stantlarında yöresel gıdaların satışı yapılmaktadır. Alkol satışının yapıldığı alanlar ise özel işletmelere aittir. Nilüfer Belediyesi, etkinlik alanında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına son derece titiz davranmakta olup, hiçbir şekilde kişilerin özgürlüklerini kısıtlayamaz ve davranışlarını etkileyemez.

Nilüfer Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü”



Hasan Bey KM daha etkin kullanılmalı…

Mudanya’da Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Hasan Bey Kültür Merkezi var. Burada eski hamam restore edilerek kültür merkezine çevrilmişti. Ancak bu merkez yeterince verimli kullanılamadı.

Son günlerde burada görev yapan arkadaşların gayretiyle bir kıpırdanma görüyoruz. Son olarak 24 Temmuz’da çok sevimli bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklar.

“Haydi Çocuklar Dışarı Bizimle oynar mısınız?” adını taşıyan etkinlik gerçekten ili düşünülmüş bir organizasyon.  24 Temmuz Çarşamba günü Hasan Bey Sanat Merkez'inde saat:15.00’da çocukların katılımıyla sokak oyunları oynanacak. Tebrikler…

Ancak bu merkez başında da söylediğimiz gibi çok daha etkin ve verimli kullanılmalı. Bunun için çözüm üretilmeli, proje hazırlanmalı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.