SON DAKİKA
Hava Durumu

Havai fişek ve BBC!

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2020 18:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 18:54

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlama yürekleri dağlamıştı elbet. Bu haber BBC World ve BBC News kanallarında yer aldı. Ben bu üzücü haberi ilk olarak BBC News’ten duymuştum. Ne var ki bunlar haberi verirken patlamayı küçük bir ayrılıkçı grubun üstlendiğine söylemişlerdi. Bizim kanallarda ve gazetelerde hiç de böyle bir şey yoktu oysa. Hiçbir resmi kanaldan da böyle bir açıklama gelmedi. Doğal olarak bunu BBC’nin her zaman yaptığı algı yönetimi olarak değerlendirdim. Çünkü bunların ortalığı karıştırmaya bayılan şeytanlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir önemli nokta daha şudur BBC News bu ayrıntıyı web sitesinden kaldırdı. Üstelik o gün…

Bugün bambaşka bir üzüntü yaşadık. Üç şehidimiz var. Yaralı 11 jandarma ve bir de şoför. İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun açıklamasına dikkat edelim;

“Maalesef bu patlamada ikisi patlayıcı madde imha timinden olan, biri Ankara'dan biri de İstanbul'dan buraya görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız şehit oldular. Birisi de alanın güvenliğini sağlamakla görevli olan jandarma personelimiz şehit oldu.”

Şehit olan askerlerimiz uzman. Uzmanlık alanları ise “Bomba imha” bunun ne kadar tehlikeli bir iş olduğunu biliyoruz. Ne var ki bu uzmanlar gerçekten çok iyi bir eğitim alıyor. Birbirinden tehlikeli, tuzaklı, yanıltmalı, kimi hassas dengeli kimi elektronik ateşlemeli, akla gelen gelmeyen her türlü bomba ile uğraşıyorlar. Olayın tam olarak nasıl, nerede meydana geldiğini bilmediğimizden yorum yapmak güç. Ancak, bu haliyle söyleyebileceğimiz bir şey varsa o da bu patlamanın nedeni çok iyi araştırılmalıdır.

Yukarıda bahsettiğimiz araştırmanın yapılacağından şüphemiz yok da, ilk patlamanın olduğu günkü BBC World ve BBC News kanallarının haber kayıtları da incelenmelidir. Bu kayıtlar elbet mevcuttur. Kaydedilmediğini düşünmek bile istemiyorum. Her halükarda bu günkü kayıtlar ilgili kurumlardan zaten elde edilebilir.

Önemli olan BBC’ye bu haberi hangi kaynaktan aldığı, haber olarak yayınlamadan önce araştırılıp araştırılmadığı veya doğrulanıp doğrulanmadığı da resmi kanallardan sorulabilir.

Bana komplo teorisyeni diyenlere söyleyeceğim iki cümle var. Biri Danimarkalı ünlü filozof ve yazar Søren Kierkegaard’ın kitabının başlığı; “De omnibus dubitandum est.” yani Latince’den Türkçeye çevirirsek “Her şeyden şüphe edilmeli.” (Sözün orijinali René Descartes’e aittir biliyoruz her halde!)

Ayrıca diğer söyleyeceğim cümle ise “Just because you're paranoid, don't mean they're not after you.” Türkçesi: “Paranoyak olmanız peşinizde olmadıkları anlamına gelmez.” Bu sözün aslen kime ait olduğunu söylemek güç, Kurt Cobain’den tutun da Woody Allen’a kadar önüne gelen kullanmış. Önemli olan söylenen şeyin doğru olması…

Haydi bakalım taşı kuyuya attık. Biri bi zahmet çıkartsın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.