SON DAKİKA
Hava Durumu

Hepsinin ortak derdi rant!

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2020 19:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 19:54

Malum son dönemde AK Parti’ye özellikle Bursa’da belli rant çeteleri ve siyaseti dizayn etmeye çalışan şer ittifaklarının sistematik bir saldırısını ibretle izliyoruz

Siyasal eleştirinin çok ötesine geçen, açıkça yıkım projesine en sağdan el sola kadar rant peşinde koşan isimlerin ittifakının verdiği destek de Bursa için ibretlik bir durum.

Her gün medyadaki çirkef tetikçileri ile hiçbir kural tanımadan saldırırken, bir yandan da bir başka ekiple Bursa sevdası oynuyorlar. İyi takip edenler görüyorlar.

Bursa’da nerede bir rant oluşturacak bölge varsa oralarda dolanıp yeşilden kent kültüründen bilmem neden bahsediyorlar. Oysa bu reziller Nilüfer’in tüm yeşil alanları betona ve ranta teslim ediliyorken ses çıkarmıyorlar.

Bugünde tek bir hizmet üretmemesine rağmen bu kesimler tarafından koruma altına alınmış Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi gibi kurumlar adeta pamuklara sarılırken, her an her saniye Bursa’nın her yerinde onlarca yüzlerce hizmeti kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi hedefe konuluyor.

Dahası Büyükşehir Belediyesi ile diğer belediyeler arasında çatışma sağlamak için azami özen gösteriliyor. Her gün ilginç yazılar, ilginç adımlar birbirini izliyor.

Bu kurgu CHP’yi ve İYİ Parti’yi de yönlendiren ekibin kurgusu. Bunların tetikçileri ve akıl verenleri bir önce yazıyorlar sonra bir metin oluşturup CHP İl Başkanı İsmet Karaca vasıtasıyla eylemle kamuoyuna sunuyorlar.

Birçoğu devam eden hizmet olmasına ya da o hizmetle ilgili bir değişiklik olmamasına rağmen sanki orada bir olumsuzluk varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Örneğin Yunuseli Havaalanı ile ilgili henüz ortada bir şey yokken İsmet Karaca oraya gidip ranta kurban etmeyeceğiz falan lafları ediyor.

Nereden çıktı diyorsunuz ses yok. İsmet Karaca ile cami istismarı yapıyorlar, Atatürk istismarı yapıyorlar, şehir duyarlılığı kasıyorlar. Ancak devamlılığı olmaması bunun CHP’nin ürettiği bir konu olmadığını gözler önüne seriyor.

Çok değil bir iki ay önce Sıcaksu bölgesindeki otoparkla ilgili büyük büyük laflar ettirdiler örneğin İsmet Karaca’ya. Kendi meclis üyesine ağır ithamlarda bulundu. Sonrasında ses yok.

Çok değil bir hafta önce Osmangazi Belediye Meclisi’nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çok ağır sözlerle CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz’a yüklendi. Suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Her şeye atlayan İsmet Karaca, sesini çıkarmadı. Neden acaba?

Hedef Mustafa Dündar’ı kullanarak AK Parti’yi Bursa’da bitirme planı olmasın sakın?

Bugün il başkanından Büyükşehir Belediye Başkanına ve diğer ilçe başkanlarına kadar ağır bir iftira yalan bombardımanına tuttukları AK Parti’de özel korumaya aldıkları bir tek isim var o da Mustafa Dündar.

Hani o bel altı vuran sözde yazar çizer takımı, sözde ağır abiler, bir yandan da AK Partili olmasına rağmen Mustafa Dündar’a her gün övgüler diziyorlar. Umuyoruz ki Mustafa Dündar, bu eski Türkiye’nin artıklarının kurguladığı bu oyunun içinde yer almaz. 

Ve almayacağını da düşünüyoruz. En azından bu kadar deşifre olmuş rant çetesiyle, Bursa’ya çökme kumpanyasıyla aynı sahada olmayı kabullenmez.

Oyun öylesine büyük ki hiçbir kuralı tanımıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’a sövenlerle güya sevenler aynı cephede aynı takımda. Her gün utanmazca o kadar çok filim fırıldak çeviriyorlar ki kundaktaki bebeğin bile bunlara inanma ihtimali yok.

Korku salarak amaçlarına ilerlemek istiyorlar. Ellerindeki güçleri utanmazca en ahlaksız şekilde kullanıp, devletin kurumlarını, siyaseti ve hatta yargıyı maniple etmek için var güçleri ile saldırıyorlar.

Oysa samimi olsalar, Nilüfer’i 20 yıl yöneten ve onlarca kanunsuz işe imza atan ve bir kısmı hala devam eden Mustafa Bozbey’e iki satır sözleri olur. Var mı? Yok. Çünkü samimiyet yok Bursa üzerine rant hesabı var.

Önümüzdeki günlerde bu kirli savaşın, kirli saldırıların altındaki o devasa rant taleplerini de hayretler içinde okuyacaksınız. Bunca gözü dönmenin kaç para oluğunu göreceksiniz. İnanamayacaksınız.

Aynı ekip şu anda İYİ Parti’yi dizayn etmeye kalkıyor. Malum 9 Ağustos tarihinde İYİ Parti’nin il kongresi var. Kongrede bu ekibin desteklediği isimle birlikte 3 isim yarışacak gibi görünüyor.

 İYİ Parti’ye doğru bir bakın ne dediğimi net olarak anlayacaksınız. Yahya Bahadır silik bir il başkanlığı dönemi geçirdi ve İYİ Parti beklediği etkiyi gösteremedi. Bir iki solağın uydusunda bugüne geldi.

Şimdi İYİ Parti’yi dizayn etme çabasındalar. Oldukça sert bir kongre süreci yürüyor. Bakalım ne kadar maniple edebilecekler. Onların istediğimi yoksa olması gereken isim mi il başkanı olacak. O seçimin sonucu da Bursa oyununun nasıl devam edeceğini gösterecek.

Hadi oradan!

Sövecekler, sayacaklar, hakaret edecekler ve iftira atacaklar. Yetmeyecek bel altı vuracaklar. Solak oldukları için onlara işlem yapılmayacak. Onlar öyle istiyor diye öyle olacak. Yok ya. Başka bir arzunuz.

Solak olduğu ileri sürülen ama solaklığını kimsenin görmediği biri küfürbaz Levent Özeren’in tutuklanmasını sindirememiş ki, Başbakanlık yapmış bir ismin öğretmenlik gibi kutsal bir görevi yerine getiren eşine, bir kadına, bir anneye yaptığı hakaretleri gündeme getirenleri aktroller diyerek aşağılamaya kalkıyor.

AK Partililere, sağcılara saldırmak, iftira atmak suç değil bu rezillere göre. O iftira, küfür ve hakaretlerin cezalandırılması suç.

Sövmeyeceksiniz, küfür etmeyeceksiniz, hakaret etmeyeceksiniz. Hele bunları yapıp solculuktan bahsetmeyeceksiniz. Aynı sözleri sağcılar ettiğinde üzerine çullanacak ama solcular ettiğinde bunu gündeme getirenlere de hakaret edeceksiniz. Utanmazsınız. Arlanmazsınız.

Ama o hayal ettiğiniz günler çok geride kaldı. Güvendiğiniz dağlara teker teker kar yağdı. Artık o günlere dönüş olmayacağını öğreneceksiniz. Öyle vesayet güçlerinin arkasına gizlenerek, bu ülkenin büyük bir kesimine hakaret edip onları baskılama dönemini çok geride bıraktık çok. Bununla yaşamaya seve seve alışacaksınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.