SON DAKİKA
Hava Durumu

Herkesin dilinde ‘bir yerden başlamak lazım’: E-Ticaret

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2021 20:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2021 20:43

Yaşadığımız çağın olmazsa olmazı internet ve dijital hayat alışkanlıklarımızı tamamen değiştirdi, artık market alışverişinden, kırtasiyeye, kıyafet alışverişinden teknolojiye kadar tüm ihtiyaçlarımızı tek tıkla evimizden ayrılmadan kapımıza getirebiliyoruz. Bu kolaylıklar tüm tüketim ihtiyacımızı çok hızlı bir şekilde yerine getirirken iş kapısı ve gelir kaynağı olarak da son zamanlarda fazlasıyla öne çıktı. Büyük küçük fark etmeksizin insanlar online alışveriş sitelerinde dükkanlar açarak farklı sektörlerde farklı ihtiyaçlara hitap eden ürünlerini milyonlarca kullanıcıya sunabilme imkanına kavuştu.

Online mağaza yerlerinde dükkan açarak ya da kendi sitelerini ve gönderim ağlarını kurarak maddi gücünü eline alan insanları çokça gördüğümüz bu günlerde, ekonomik açıdan sıkıntıda olan, yeni bir arayışta olan birçok kişi internet üzerinden satışa büyük bir ilgi göstermekte. Bu piyasaya girmek isteyen, dijital alanda var olmak isteyen ufak çaplı şirketler, hali hazırda bir meslek sahibi olup ek gelir elde etmek isteyenler veya bir işe sahip olmayıp sıfırdan bu pazarı kendine meslek edinmek isteyen binlerce insan ve tek bir soru var; Bir yerden başlamak lazım ama nasıl?

Bu piyasa hakkında bilgi sahibi olan, meslek haline getirmiş olan onlarca insan nasıl online satış yapılır, nasıl mağaza açılır ve bu işe nereden nasıl başlanır gibi sorulara cevap veren çok sayıda video hazırlayıp sosyal ağlarda yayınlıyor. Bir nevi online seminerler olan bu içerikler meraklıları tarafından dikkatle takip ediliyor ve milyonlarca izlenme sayısına ulaşıyor. Bu videoları takip eden, işin teknik boyutu hakkında bilgiler edinen ve artık online satış yapmak isteyenlerin sıradaki sorunu satılacak olan ürünü bulmak oluyor.

Birebir arkadaş ortamlarımda, online forumlarda yada şahit olduğum diyaloglarda dikkatimi çeken en büyük sorun bu, internet üzerinden satış yapalım ama ne satacağız? Bu sorunun ucu çok açık olduğu için herkes birden fazla cevap ortaya koyabiliyor. Bu aslında iyi bir şeye işaret edermiş gibi gözükebilir ancak piyasa rekabetinin üst düzeyde olduğu böyle bir markette doğru ürünü bulabilmek, tedarik şartlarından, kargolama işlemlerine kadar birçok prosedürü barındırdığından doğruya yönelmeyi zora sokabiliyor. Satılacak ürün ya da hizmeti seçerken dikkat edilecek bu hususlarda bir atlama yaşamak birçok kişinin işin daha başlarındayken olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalmasına sebep olabilir. Bu nedenle bu piyasaya girmek isteyen herkesin ince eleyip sıkı dokuması gerekmektedir. Doğru kararlarla, doğru marketi seçenlerin ise önünün açık olacağı birçok örnekle karşımızdadır.

Alışveriş sitelerinde bol bol vakit geçirerek piyasaları takip eden, müşteri yorumlarını okuyarak fikir sahibi olan, ürününü seçtikten sonra rakip analizlerini başarılı bir şekilde yapan herkes, teknik detaylarda da sorularına cevap bulabilecek ve istediği adımları atarak başarı basamaklarında yükselebilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.