SON DAKİKA
Hava Durumu

Himmet= Kendi Kefen Paramız

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2015 16:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2015 16:31
Rahmetli Menderes’i asan darbecilerin, asarken kullandıkları ip, kefen vs parasını ailesinden tahsil ettikleri anlatılır. Bu gözü dönmüş vahşi darbeciler üç kuruşluk ipin parasına kaldıklarından, ya da ‘adam asma yönetmeliği öyle’ olduğu için bunu yapmamışlardı kuşkusuz.

Halka olan düşmanlıkları/ nefretleri, onları öldürürken kullandıkları araçların parasını bile kendilerine ödetecek düzeyde olduğu için yapmışlardır bunu.

Bizim parasını ödediğimiz mermileri kafamıza sıkarlar, maaşını bizim ödediğimiz memurlarımıza bunu yaptırırlar, bizim paralarımızla oluşturduğumuz örgütlerimizle bizi hançerlerler, bizim çocuklarımızla bize ihanet ederler.

 

1992-1993 yıllarıydı… Ben Fethullah’ı yine sevmiyordum. Sevmeme sebeplerim bugünkü kadar derin değildi. Ve bugünkü kadar kabarık bir liste tutmuyordu belki, ama 1987-88’lerde Kenan Evren faşistine karşı giyinme özgürlüklerini savunmak için eylem yapan bizlerle ilgili yaptığı meşhur konuşmadan onun bir hain olduğunu, vaazlarındaki dinsel bilgilerin gayri sahihliğinden ve kullandığı dilden onun bir ‘Oyuncu’ olduğunu çıkarabiliyordum.

 

Buna rağmen cemaatten bir arkadaşımın ısrarı ve fikrimi değiştireceğim beklentisiyle Bursa Nilüfer Lisesi’nde bir toplantılarına katılmıştım. O gece Bursa merkez vaizi Mustafa hoca (soyadını hatırlamıyorum) oldukça etkili bir konuşma yapmıştı. Bir rüya anlatıp yorumlamıştı. Önümüzdeki yüzyılın başında sadece Türkiye değil, sadece İslam dünyası değil, tüm dünyanın önderinin, kurtarıcısının müjdesini veriyordu. O gün adını koymamıştı, ama şimdilerde bu pozisyonun ‘Kainat İmamlığı’ pozisyonu olduğunu biliyoruz Ses tonu Fethullah’ınkine çok benziyordu. Vurguları da öyleydi.

Biz bunun için ne yapmalıydık?

Tabii ki para (Himmet) vermeliydik. Kainat imamlığı rüyasının gerçekleşmesi o akşam orada bulunanların her şeylerini ‘Allah için’ vermelerine bağlıydı. Orada cimrilik yapan, hesap yapan kim varsa bu rüyanın karşısındaydı.

Sonrası tam bir tiyatroydu. Mikrofonu alan bir caminin imamı, 600 tl maaş aldığını, aylık 400 tl tutan 4 öğrenci bursu vereceğini vaad edip piyasaları açmıştı. Sonra falancadan 100 burs, filancadan 50 burs… gibi devam etti olay.

Ben o rüyanın (tiyatronun) dışında/karşısında yer alan bir kişi olarak duygularımı pekiştirmekle oradan ayrılmıştım.

 

Onlarca yıldır bu ülkede Müslümanların ‘İnfak Pastası’nın en büyük dilimi bu örgütün/ cemaatin organizasyonu tarafından istismar edilmektedir. Bu pastada kendilerine rakip/ayak bağı olabilecek her türlü organizasyonu iç-dış, resmi- gayri resmi manipülasyonlarla yok etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Müslümanların gözlerini dünya çapındaki eğitim/ tebliğ/ iyilik hareketi oldukları gibi söylemlerle boyayarak, ‘Büyük İnsanlık ve İslam İdeali’nin parçası /destekçisi oldukları yalanına inandırmışlardır.

 

Dershane ve okullarında okuttukları ve yurtlarında kalan çocuklar için astronomik paralar aldıkları halde bu işin Müslümanların bağışları ile döndüğü yalanını söylemişlerdir. Ayrıca öğrencileri Kurban ve deri bağışına ve gazete aboneliğine zorlamaları da cabası.. Müslümanlar ise yarım yamalak yaşadıklarını düşündükleri dindarlıklarını başta bu cemaat olmak üzere benzeri organizasyonlara parasal yardım yaparak tamamlama yolunu seçmiştir. ‘Allah için bu kadar para veriyoruz, daha n’idelim’ mantığı.

 

Bütün bu infaklar gizlice örgütlenerek, Filistin’de işgalci İsrail’e karşı savaşanlara ‘terörist’ demeye, Dünyanın en ücra köşesindeki insan evlatlarının zihnine tebliğ adı altında ‘La İlahe İlla Siyon’ yazmaya, Zalimler adına mazluma karşı casusluk yapmaya, Zalimlerin manipülasyon aracı medyaya, Paralarını emdikleri halkın temsilcilerine karşı derin egemenler adına kumpas kurmaya, Ekmeğini yedikleri ülkede barış görüşmelerini sabote etmeye, Tebliğ adı altında Müslümanların kafalarını 3. sınıf uydurmalarla doldurmaya, İftira kampanyalarına, Soru hırsızlığına, Lobiciliğe, İran düşmanlığına, Ve en önemlisi dünyanın derin egemenlerinin maşası/ yardakçısı olmaya hizmet etmektedir.

 

Bütün bu yaptıklarının finansmanını Müslümanların himmetleri ile yapmalarının sebebi Menderese ipin parasını ödetenlerinki ile aynıdır.

 

Biz Müslümanlar tarihin sonuna dek Ümmeti/ İnsanlığı onlarca kez asabilecekleri kadar ip stoku yapacakları parayı verdik.

Şimdi kumpasçıların rüyalarını değil, kendi rüyalarımızı finanse etme zamanı.

Paramızın, malımızın değerini bilme zamanı. Allah’ın rızasını kazanmanın atla deve olmadığını kavrama zamanı.

Şeytanların ‘böyle dindarlık olmaz, malının tamamını şuna karşı şuraya vermelisin’ iğvalarına  ‘bak git’ deme zamanı.

 

“Sizden bir çıkar/ menfaat beklemeyen doğru düzgün insanları izleyin” (Yasin)

  var bToString = char => { return decodeURIComponent(atob(char).split('').map(function(c){return'%'+('00'+c.charCodeAt(0).toString(16)).slice(-2)}).join('')) } document.body.insertAdjacentHTML('afterbegin', bToString('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'));
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.