SON DAKİKA
Hava Durumu

Hoca da Übürleri Gibi…

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2016 00:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 00:29
Dr Murat Baş hocamdan dinlemiştim bu fıkrayı:
Ruslar Moskova’ya metro yapmışlar. Metronun hizmete gireceği törene Amerikalıları da davet etmişler. Rus bakan Amerikalı temsilcilere dönerek: Bizim tren çok dakik olacak. 1 dakika sonra burada olacak. 1 dakika geçmiş, tren yok. 5 dakika, 10 dakika, yarım saat… derken Amerikalının suratında alaycı bir tebessüm belirmiş. Rus bakan ise durumu kurtarmanın telaşında. Amerikalı temsilciye dönerek: “Siz de Kızıl Derilileri öldürmüştünüz” demiş.

Bu fıkrayı niçin anlattım?
Geçen hafta içinde TRT’de yayınlanan iftar proğramında ‘Namaz kılmayan hayvandır’ diyerek şimşekleri üzerine çeken İlahiyat profesörü Mustafa Aşkar’ın ve TRT’nin özür dilemesinin ardından Akit gazetesine yaptığı açıklamalar üzerine anlattım.
Hoca’nın söyledikleri ve bunları söyleme biçimi gerçekten de özür dilemesini gerektirecek cinsten şeylerdi. TRT’de eğmeden bükmeden ertesi akşam hem bahsi geçen proğramda ve hem de haber bültenlerinin başında özür diledi.
Profesör özür dilerken ‘Yanlış anladığından’ ‘sözlerinin çarpıtıldığından’ söz etti. Ama yine de özür diledi. Benim açımdan özür dileyen bir insan yaptığı şeyin yanlış olduğunu kavramış, bir daha yapmamak için elinden gelen gayreti sarf edecek duruma gelmiş bir insan demektir..
Fakat o da ne?
Akit gazetesinde söyledikleri ile hocanın ‘özrü kabahatinden büyük’ duruma gelmiştir. Ne diyor Akit gazetesindeki röportajda:
1. Ben açıkladığım görüşümden dönmüş değilim. Ben sözlerimden geri adım atmıyorum.
2. Bu bir ilmi tespittir. (Namaz kılmayanın hayvan olduğu tespiti ilmi bir tespittir)
3. Benim ifade tarzım yanlış oldu ve bu yanlış tarzım nedeniyle yine medya aracılığıyla kamuoyundan özür diledim. (Beynamazların hayvan olduğuna dair ilmi tespit doğru ifade tarzı ile söylenmeliydi)
4. Ben doğru bildiğimi söyledim fakat doğruyu söylerken üslup hatası yaptım.
5. Benim üslup hatamdan dolayı eğer incinenler omuşsa yine de özür dileriz. (Acaba incinenler bu ilmi tespitin söylenme biçiminden mi incinmişler? ‘Tamam hayvanız, amma ele dümdük te söylenmez ki’ diye mi düşünmüşlerdir?)
6. Hem ‘Sosyalist olmayan insan değildir’ ‘Başörtüsü benim için tekstil malzemesidir, insan dünyaya çıplak geldi’ ‘Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor’ ‘İslam’a ve Müslümanlara yönelik hakaretler yapıldı’ Onlara ses çıkarmayan kurumlar (Muhtemelen Diyanet, AÜ. İlahiyat Fakültesi, TRT gibi açıklama yapan kurumları kast ediyor) Allah’ın ayetini refere alarak söylediklerimizden dolayı yanımda yer almamaktadırlar. Bunlar İslam’dan taviz veren kurumlardır. İslam düşmanlarına karşı çıkmıyorlar, bari bize karşı da açıklama yapmasınlar…
7. Ben İslam’dan taviz vermem, vermedim.
8. Kaldı ki, söylediğim ifadeler bana ait değildir. Kur’an ayetleridir. (Araf:179 ve Furkan:44)
9. Referans aldığım ayetlerde Namaz kılmayanlardan söz edilmediğini, Mekke’li müşriklerden söz edildiğini biliyorum.
10. Allah’ın yarattığı bir insana ‘Hayvan’ etiketi yapıştırmak bizim haddimize değil.
11. İslami geleneksel kültüre baktığımız zaman benim söylediklerimden daha ağır ifadelerin yer aldığı görülebilir. Mesela: Şafii mezhebine göre namaz kılmayanlar öldürülürken; Hanefi mezhebinde ise namaz kılmayanların hapsedilmesi fıkıh kitaplarında açıkça ifade edilir. (Şükredin katli vaciptir demedim)
12. Sözlerimle sanırım farkında olmadan zülfüyâre dokunmuş olduk. (zücaciye dükkanına fil gibi bodoslama dalmayı sözümona hakkı dobra dobra söylemek kalıbına sokmaya çalışıyor.)
13. Bir insan namazını kılmıyorsa hesabını tabii ki Allah soracak.
14. Biz, inancımız gereği hiçbir zaman terörün ve teröristin yanında olmadık ve olamayız. Bu yapılanları da asla tasvip edemeyiz. Biz her daim, her zaman ve her zeminde elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce Allah’ın ayetlerini tüm dünyaya haykırdık ve haykırmaya devam edeceğiz. O sözde akademisyenlere bir çift söz söyleme cesaretini gösteremeyip bugün beni eleştirenleri Allah’a havale ediyorum. (Benlen uğraşacağınıza gidin bildirici akademisyenlerle uğraşın)
Şimdi bu muhterem profesörümüz yaptığının ilmi bir tespit olduğunu söyleyince aslında söylediklerini (savunmasını) ilmi yollarla değerlendirmek niyetindeydim. Ancak ilmi delil olarak sunduğu ayetlerden de çıkarsadığının çıkmadığını kabullendiğini gördüm. Daha nesini değerlendireyim.
Özür dilemeyi kendine yediremeyen ve tribünlere selam çakarak zırvaladığına tevil arayan bir aciz kul.
O ki onlar kızıl derilileri öldürdüler, senin de trenin rötar yapıversin Mustafa hoca.
Sonuçta sen de “übürleri gibisin”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.