SON DAKİKA
Hava Durumu

İBB’nin İN’i

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2021 20:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2021 20:55

Yılsonu yazılarında biten senenin EN’leri yazılır ya, biz bu kez İBB’nin İN ’ini yazalım istedik
2013 tarihinde gerçekleşen avukat görüşmesinde PKK terör örgütü lideri Öcalan, Demokratik İslam Kongresi toplanmasını emrediyor, kongre toplandıktan sonra DİAYDER adlı paralel diyanet işleri derneği kuruluyor
Dernek ilginç işlere imza atıyor; bir açıklamasında “diyanetin camilerine gitmeyin” diyor mesela
Başka birçok açıklamasında sınırlarımızda ve sınır dışında yapılan terör operasyonlarının durdurulmasını istiyor
3 Temmuz 2021 tarihinde terör örgütüyle ilişkili olduğu gerekçesiyle bu derneğe operasyon yapılıyor operasyon sonucunda 22 kişi gözaltına alınıyor büyük kısmı tutuklanıyordu


Operasyon sonucunda 355 sayfalık bir iddianame hazırlanıyor, içerisinde telefon tapeleri, mesajlaşmalar ve itirafların yer aldığı dosyada çok ilginç bilgiler var
Derneğin üyesi 6 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesinde gassal olarak işe başlıyor, aldıkları maaşlardan bir kısmını himmet olarak terör örgütüne gönderiyorlar 
İddianamede, CHP'li belediyeler ile bazı CHP milletvekillerinin DİAYDER ile yakın ilişkisi dikkat çekiyor


İddianamede, CHP'li Küçükçekmece Belediyesi'nin DİAYDER'e İkitelli'de arsa tahsis ettiği belirtildi. 


Şüphelilerden Rıza O.'nun telefon görüşmesinde ''İkitelli semtinde parsel halinde vermiş. Yani belediye başkanı kendisi vermiş. Gittik, bin 300 metrekare, yeri iyi. 'Size devredelim gidin dernek yapın' dediler'' şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.


Yine tapelerde, CHP'li Küçükçekmece Belediyesi'nin PKK'ya müzahir sanıklardan Mehmet İ.'ye danışmanlık teklif ettiği bilgisine yer verildi.
DİAYDER saymanı olan şüphelilerden Rıza O.'nun 2021 yılı için 5 bin adet takvim bastırdığı, 34 bin TL'lik basım ücretini ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşıladığı görüşme kayıtlarında yer aldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesinden aldığı ihalelerle gündeme gelen CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın, derneğe alışveriş kartları gönderdiği ifade edildi.
Alış veriş kartlarının, çatışmalarda öldürülen PKK’lı teröristlerin ailelerine (Değer Aileleri)  dağıtıldığı iddianamede yer alıyor


Şüphelilerden Hasan K.'nın DİAYDER üyelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinde nasıl işe alındığına dair beyanları da savcılık tarafından iddianameye konuldu. ''Belediyeye alınan şahıslar CHP il yönetimi üzerinden işe alınmıştır'' diyen Hasan K., CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu işaret etti.


İddianamede ayrıca, DİAYDER'in bazı üyelerinin FETÖ'nün KHK ile kapatılan derneklerinde yönetim kurulu üyesi olduğu, tutuklu şüphelilerden Sefa M.'nin düzenli olarak Kandil'e giderek PKK elebaşı Cemil Bayık'la görüştüğü ve daha önce FETÖ içinde faaliyet yürütürken PKK'ya katıldığı belirtildi.


Olay bununla sınırlı olsa bu kadar gündem olmazdı ama İçişleri Bakanlığınca, “İBB bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455’inin terör örgütü PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikâyet ve elde edilen tespitler üzerine özel teftiş başlatıldı” açıklaması kimilerini şaşırttı.


Şu anda halen Abdullah Öcalan'ın avukatı olan Turgay Kaya’nın, Bodrum Belediyesi'nde imardan sorumlu belediye başkan yardımcısı olduğunu, daha birçok CHP belediyesinde benzer işlerin olduğunu bilenler için bu açıklama şaşırtıcı değil.
 Bakın Öcalan'ın avukatı CHP'nin Bodrum Belediyesi'nde işçi değil, memur değil, belediye başkan yardımcısı
İBB’de kimler ne iş yapıyor diye baktığımızda;


Ömer Keleş: 2013’de PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet göstermek üzere dağ kadrosuna katıldı. 2017’de güvenlik güçlerince yakalandı. Örgütün gençlik yapılanması içerisinde birçok illegal eyleme katıldı.


Mustafa Kılıç: 2013’de PKK/KCK içerisinde faaliyet göstermek üzere dağ kadrosuna katıldı. Örgütün gençlik yapılanması içerisinde birçok illegal eyleme katıldığı tespit edildi.


Nurettin Kaya: KCK/TM içerisindeki faaliyetlerinden dolayı “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hakkında bulunan yakalama kararına istinaden 14 Temmuz 2012’de yakalanıp tutuklandı.


Osman Bozan: 2015’te HDP ve DBP il binası önünde düzenlenen ve “Önderliğin Özgürlüğü Özgürlüğümüzdür” şeklinde Özgür Kadın Kongresi (KJA) ibareli pankart ile teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı bulunan dövizlerin taşındığı eyleme katıldı.


Emrullah Ataman: 2015 yılının başında Irak’ta faaliyet göstermek üzere Ağrı Dağı’ndan PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığı belirlendi.
Hüdeydan Ece: İBB iştirakı Boğaziçi Konut Hizmet Yönetimi İşletim ve Ticaret A.Ş.’de çalışıyor, kimlik bilgileri, 26 Ocak 2001’de Gercüş’te yapılan arazi arama-tarama sırasında örgüt sığınağında bulundu.


Serbun Yurtsever: İSPER İstanbul Personel Yönetim A.Ş’de ev cihazları teknikeri olarak çalışıyor, 2014’ün başında Irak’ta faaliyet göstermek üzere PKK/KCK’nın kırsal alanına katıldığı tespit edildi. Ayrıca örgütün gençlik yapılanması içerisinde birçok illegal eyleme katıldığı tespit edildi.
Melikşah Kaya: İSPER İstanbul Personel Yönetim A.Ş.’de çalışanı, PKK’nın gençlik yapılanmasında faaliyet yürüttüğü ve örgütsel faaliyetlerden dolayı 2 defa gözaltına alındı.


Eyüp Çelik: İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği San. Tic. A.Ş’de çalışan Eyyüp Çelik’in, kırsal alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettiği ve “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 31 Temmuz 2017 ve 13 Şubat 2019 tarihleri arasında cezaevinde kaldığı ortaya çıktı.


Millet ittifakı üyelerinin KHKlılar hakkında söyledikleri hafızalarımızda saklı dururken İBB’de görev alan FETÖ iltisaklılarını da yazalım
Eski Üsteğmen Ahmet Ç.: Mahrem imamlarla görüştü. Bir süre cezaevinde kaldı, ordudan atıldı. İSPER'de işe alındı.
Polis Akademisi Öğrencisi Sait D.: Emniyete sızdırılmaya çalışıldı. Deşifre olunca akademiden atıldı. İSPER'de işe alındı.
Ev abisi, belletmen Bayram A.: Adli işlem yapıldı. İSPER'de işe alındı.
 Önder G.: Boğaziçi Tesis Yönetim'de işe alındı.
Belletmen Tahir Ö: 4 şüphelinin ifadesinde ismi geçti, adli işlem yapıldı. İstanbul Güvenlik’te 'te işe alındı.
CHP’li İBB’nin liyakat anlayışı ne kadar ilginç değil mi? yalnız haklarını teslim edelim hemen her terör örgütünden elaman alınmış, sosyal demokrat eşitlik ilkesi bu şekilde işletilmiş


Millet İttifakı’nın 2019 yerel seçimlerinde HDP/PKK ile ittifak yapmasının elbette sonuçları olacaktı hatta bunu HDP’li vekiller bile ifade etmişti dolayısıyla bu yaşananlarda şaşılacak bir şey yok


İçişleri bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmanın siyasi bir çizgiye çekilmesi doğru bir iş değil, yapılan soruşturma terör soruşturmasıdır
İBB Başkanı olan Ekrem Bey’in Anıtkabir’e CHP genel merkezine sırtını yaslayarak bu işten siyasi şov çıkarma gayreti ise çocukça bir davranış
CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istememesinin bir nedeni de bu olabilir mi?


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.