SON DAKİKA
Hava Durumu

İDAM!

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2022 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2022 20:23

Vatana ihanet içinde olanların savunduğu bir tek şey vardır. O da vatan sevgisi. Vatan sevgisi söylemi ardına sığınarak sürdürürler ihanetlerini. Amerikan mandasını savunurlar mesela. Kimi çıkar, “Bizi Avrupa yönetsin.” Bile der açıkça. Bir diğeri, “İsterse Yunan işgal etsin ama bu gitsin (Sayın başkanımız için diyor bu lafı aşağılık mahluk.)” deyiverir. Üstelik bunu inanarak söyler. 


Bir başkası gidip orman yakar sonra da “Aileme kızdım ondan yaktım. Zaten sarhoştum.” Deyiverir. Gerçek sebebi oysa tabii. 
Diğeri çıkar çoluk çocuğunun gözleri önünde doğrayıverir karısını. Çünkü o kadın koca dayağından bıkıp boşanma davası açmıştır ve ona göre bu bir gerekçedir katliama.
Diğeri çoluk çocuk demeden bombalar yağdırır. Gerekçesi Türkiye’yi bölüp kendi devletini kurmaktır. Bunlarla iş birliği yapmaktan çekinmez bazıları da o ayrı bir konu zaten.
Marmaris orman yangının ardından cezalar gündeme geldi.
Sayın Başkanımız şöyle dedi;
"Caydırıcı bir ceza, ben de diyorum ki, ucu nereye dayanıyor, idama mı, idama. Olmalı... Sultan Fatih ne diyor, 'Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum.' Bu iş o kadar önemli. Canım bütün ormanları yakıyor, ormanlarla beraber hayvanlar da yanıyor. Bu tartışılmalı ve bunun üzerinde etraflıca durmalıyız."
İdam cezası konusunu daha önce defalarca yazmıştım.
Gündeme gelince tekrar hatırlatmak istedim.
Bu defa bazı tavsiyeler de ekleyeceğim. 
İdam cezasını gerektiren durumlar sarih biçimde belirtilmeli çıkacak bir kanunda. Başta vatana ihanet olmak üzere (ki bunun açıklaması da iyi yapılmalı, detaylandırılmalı), canavarca duygularla cinayet, kasten orman yakma, suikast vb.
Bir de ilave tavsiyem olacak. Milletvekillerinin yasama dokunulmazlıkları vatana ihanet suçunu kapsamamalı. Demek istediğim konu vatana ihanet olunca parlamento izni gerekmeksizin dava açılabilmeli ve bu sırada belki de o kişinin milletvekilliği askıya alınmalı. Suçlu bulunursa da idam edilmeli. 
İdam cezası verebilme için dikkat edilecek nokta somut delil aranması olmalı elbet…
Bunlar benim naçizane tavsiyelerim.
Konu enine boyuna tartışılıp bir kanun yapılarak Meclise getirilmeli. Sayın Bahçeli’nin buna destek vereceğini biliyoruz.
Muhalefet bas bas bağıracak ve Avrupa’yı öne sürecektir.
AB’ye bizi almayacakları kesin.
ABD’de zaten idam cezası yaygın şekilde mevcut.
Avrupa ve kuklaları bağıradursun biz vatandaşın isteğine kulak verelim.
İsterseniz bir halk oylaması bile yapın. 
Bakın netice ne çıkacak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.