SON DAKİKA
Hava Durumu

İdiosyncratic

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2018 21:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 21:00
Ekonomik saldırıya karşı savaş sürerken Türkiye’den ABD yaptırımlarına karşı atak geldi ve ABD’den ithal edilen ürünlere yüzde 140’lara varan ek vergi getirildi. İyi bir uygulama ama ben yine de halkın bu ürünlerden uzak durmasının çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Böyle derken, Kemal ve malum CHP – Kemalist taifesinin buna kesinlikle karşı çıkacağını biliyorum. Onlara kalsa Amerika ne derse yapmamız gerekiyor.

Hiçbir seçimi kazanamamış, partisinde bile istenmeyen Kemal hükümeti eleştiriyor. Aslında eleştirmiyor hayasızca saldırıyor. Kemal çıkmış cehaletten midir nedendir bilinmez; “Aynı gemideyiz ama kaptan bir.” diyor. Koalisyonlardan alıştığı üzere çok kaptanlı gemi istiyor. Kaptan çok olan geminin çabuk batacağından habersiz…

BBC Radyo 4 Türkiye’nin aldığı kararları haberleştirirken Sayın Başkanımız için “idiosyncratic” terimini kullanıyor. Bildiğiniz gibi bu İngilizler bir kelam ederken mutlaka altına başka bir mana yüklerler. Idiosyncratic kelimesini de bu şekilde kullanıyorlar. Sözlük anlamı kötü değil. Türkçe karşılığı “Nevi şahsına münhasır” demek. Yeni yetmeler için bunu da açıklayalım; “kendine özgü” demek yani. Ayrıca “kendine özgü ama garip ve tuhaf” ve “eccentric” yani bizde de kullanılan eksantrik (delibozuk) anlamına da geliyor.

Ne var ki, İngilizler bu kelimeyi kullanırken pek iyi niyetle kullanmıyorlar. Esas yükledikleri anlam “Kafasına göre alışılmamış garip işler yapan kişi” Liderler hakkında kullanıldığında bu anlama geliyor. Kibarca dil uzatıyorlar yani.

Bizde de Sözcü çaktırmadan yangına körük veriyor;

"Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders'ın Trump'ın hayal kırıklığı içinde olduğunu söylemesinin ardından Reuters'a konuşan bir yetkili, ‘Birkaç gün ya da bir hafta içinde bir eylem görmezsek başka önlemler de alınabilir.’dedi." diye haber yapıyor. Yetkili kim? Sorusunun cevabı yok. Yani o meşhur “adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili.” teranesi.

Türkiye’de ne vatanperverler var bir bilseniz. Meşhur bir aile milyonlarca doları yurtdışına sevk etti bile.

Bunlar biliniyor tabii. Sayın Başkanımızın da dediği gibi yapılanlar unutulmaz.

Yalnız şimdi her şeyden daha önemli bir nokta var.

Donald’ın ne yapacağı.

Kendince verdiği süre doluyor.

Yeni yaptırımlar koyması beklenebilirse de adam uçuk.

Dikkat edelim de papaz kaçtı oynamaya çalışmasın.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.