SON DAKİKA
Hava Durumu

İki güzel aşk masalı!

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2021 19:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 19:39

Bu Pazar da uzun süredir her Pazar olduğu gibi evdeyiz. Çok sıkıldık çok bunaldık. İnşallah bir iki hafta içinde artık normalimize döneceğiz. En azından öyle umut ediyoruz. 
Bu hafta iki güzel aşk hikayesini paylaşmak istedim sizlerle. İki erkek şarkıcının masalsı aşkını, şarkılarına ve türkülerine ilham olan sevdalarını bilmeyenler için anlatayım. 
Biri Türkücü Ali Kınık. Enfes türküleri ile mutlaka kulak aşinalığınız vardır. Ali Ayşe’yi seviyor şarkısını bilmeyen yoktur. Ali Kınık, 20’li yaşlarındayken Ayşe isimli bir genç kıza sevdalanır. Zamanla bu sevda büyülü bir aşka dönüşür. Ne Ali Ayşe’siz ne Ayşe Ali’siz olamaz. Ancak aralarına ne yazık ki siyaset girer. Ali ülkücü bir genç, Ayşe’nin ailesi ise aşırı solcudur. Ayşe’nin ailesi Ali’yi istemez.  Bu durum her iki tarafı da olumsuz etkiler. Ailesinin baskısına daha fazla dayanamayan Ayşe bir gün Ali'ye 'Gel vazgeç bu görüşten, ben mi daha önemliyim yoksa davan mı' der. İki sevda arasında kalan Ali o an karar verir ve Ayşe'yi terk eder. Sonrasında ise Ali aşkını şarkılarına yazar. Her şarkısında sevdası vardır ve o derece dokunaklı sözlerle anlatır ki şarkıları yüzbinlerce insanı etkiler. Her şarkının bir hikayesi vardır Ali’de ve o hikayenin merkezinde hep Ayşe olur. 
İkinci büyülü aşk hikayesi ise yılların mücadelesinin ardından mutluluğa dönüşür. Rizeli sanatçı Şükrü Güler, Zeynep adında bir kıza sevdalanır. Ancak Zeynep’in ağabeyi evlenmelerine izin vermez.  Azmeder Şükrü Güler, bir an bile vazgeçmez Zeynep. Şükrü Güler şarkı yazar seydiği kıza ve klip çeker. Klip ve şarkı oldukça beğeni toplayınca verdiği bir röportajda Güler, 7 yıl boyunca sevdasını yaşatan Şükrü Güler, mutluluğuna giden yolu şöyle anlattı, “Zeynep'e olan aşkımı ifade etmek için şiirler yazdım. Adını 'Zeynebim' verdiğim bir şiirimi de besteleyerek, kasetimde seslendirdim. Daha sonra da bu şarkıya klip çektim. Klip yerel yayın yapan televizyon kanallarında yayınlanınca, ağabeyi şarkıyı Zeynep için yazdığımı öğrendi. Zeynep'e şarkıyı kendisi için yazıp yazmadığımı sormuş. Zeynep'te kendisi için yazdığımı söyleyince ağabeyi kardeşine olan sevgimin büyüklüğünü anladı ve evlenmemize izin verdi. Evliliğimize izin verilmesi ile hayatımın en mutlu anını yaşadım, yaşamaya da devam ediyorum. Zeynep'e olan sevgime hep güvendim ve evlilik iznini aldım."
Sonrasında iki sevdalı Şükrü ve Zeynep 10 yıl süren sevdalarını nikahla taçlandırırken, Güler şarkılarını hala Zeynep için yazmaya devam ediyor. 
Her şeyin sunileştiği bir çağda ne güzel iki aşk hikayesi öyle değil mi? Hayatın her alanında bu güzelliklerin artması dileğiyle…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.