SON DAKİKA
Hava Durumu

İklim değişikliği ve kaynaklarımız!

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2021 20:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2021 20:32

İklim değişikliği neslimizi de tüm canlı nesilleri de tehdit ediyor. Üstelik bu tehdit önümüzdeki dönemde dünyanın bir numaralı gündemi olacak.

Hızla tükettiğimiz kaynaklar, çevreye ve doğaya verdiğimiz zararlar, doymayan gözler, iflah olmayan kazanç hırsları vs vs.

İklim değişikliklerinin ilk belirtileri mevsimlerdeki değişikliklerdi. Ancak ikinci aşama kuraklık olayın ne kadar vahim bir hale gelebileceğini hepimize gösterdi.

Artık elimizde ne varsa onları pamuklara sarıp korumamız gerektiğini de gösterdi hepimize.

Suyu, havayı, toprağı yani dünyamızı korumak, hoyratça kullanmamak durumunda olduğumuzu gördük.
Bugün sularımız, hava ve toprak hızla kirleniyor. Bursa’dan örnek verirsek sanayi kuruluşları özellikle Kestel-Gürsu- İstanbul Yolu ve Organize Sanayi Bölgesi’nin olduğu bölgede havaya zehir kusmaya devam ediyor.

Ne yazık ki tedbir alınmıyor ya da alınamıyor.

Bacalar ölüm kusuyor canlılar için. Aynı fabrikalar atık sularını Nilüfer deresine ve tarım arazilerine bırakıyor. Hem bu yolla hem de o tarlalarda yetişen gıdalarla zehirleniyoruz.

Yaz boyunca Bursa’daki bir çok dere ve göletten balık ölümleri haberlerini okuduk.

Şimdi de kuruyan göletleri çekilen gölleri okuyoruz. Son yağışlar az biraz rahatlatsa da bu gidişle gölü de göleti de suyu da sadece resimlerde göreceğiz.

Toprağı suyu ve havayı koruyamazsak, sonumuz felaket olacak.

O nedenle kirletenlere tepki vermeliyiz.

Bugün tepkisiz kalırsak, bugün korumazsak kaynaklarımızı ve iklimimizi yarın çocuklarımıza değil biz bile göreceğiz en büyük felaketleri.

İnsanlık aklını başına almalı. Ancak öncelikle bizim mahallemizden ilçemizden ilimiz bölgemizden ülkemizden başlayarak bu hassasiyeti göstermemiz yazım. Mesela çevreye duyarlı olmayan firmaları boykot etmeliyiz.

Mesela çevreci olmayan işletmelerin önünden geçmemeliyiz. Mesela suyu kirletenlere havayı kirletenlere, toprağı kirletenlere sert tepkiler vermeliyiz.

En azından magazinlere verdiğimiz değeri bu konulara da vermeliyiz.

Gezegenimiz için ülkemiz için gerekli duyarlılığı göstermeliyiz.

İklimimiz değişmesin ülkemiz çöl hayatımız zindan olmasın. Geleceğimizi umudumuzu koruyalım. Beraber ülkemizi koruyalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.