SON DAKİKA
Hava Durumu

İP’in iftira siyaseti sürüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2021 20:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2021 20:07


Siyaseti kirletmek, iftira yalanlarla rakiplerini hırpalamaya çalışmak, geçmiş dönemlerse sonuç vermiş olsa da artık o dönemi geride bıraktı Türkiye. Yalan ve iftiralarla dolu siyasetin Bursa’daki birinci temsilcisi hiç şüphesiz İP. 
Yönetim değişikliğinin ardından gözü dönmüşçesine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı hedefe koyan İP’in yöneticileri, şehirde olan her şeyi Aktaş’ın sırtına yüklemeye kalkıyor. 
Ancak bu durum her defasında rezil olmalarına neden olsa da bir Türkiye gerçeği tekrar ortaya çıkıyor. “Türkiye’de her şey olursunuz rezil olmazsınız”.
Bakın bir süredir biz de yazıyoruz ve belli mecralarda da tartışmaları sürüyor. ASGD’nin Kültürpark girişindeki tahsis binasının yıkılmasıyla ilgili İP’ten her gün bir yaşan rüzgarı estiriliyor. 
ASGD’nin genel başkanı malum İP’in de İl Başkan Yardımcısı olan İbrahim Erdoğan. İP’i arkasına almış, ASGD üzerinden Aktaş’ı hedef alıyor. 
Bir tek dediği doğru değil. Hepsi uydurma ve itiraf ne yazık ki!
Gelin gerçekleri daha başından yazalım. Ne diyor İP İl Başkan Yardımcısı Erdoğan, “Bursa’da Anadolu’ya ait 30 yıllık dernek olan ASGD’nin tesislerini sorgusuz sualsiz başına yıktı Alinur Aktaş”. Peki ASGD o binada kimin kiracısı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün. Yani mülk sahibi Büyükşehir Belediyesi değil.
 Orada Spor Bakanlığı ile Büyükşehir bir proje yapıyor. Spor bakanlığı da ASGD’yi tahliye ediyor. Tahliye eden kim Spor Bakanlığı. Erdoğan kime bağırıyor Alinur Aktaş’a. Sebep, İP’in çirkin siyaseti. 
Ne diyor İbrahim Erdoğan, maden orayı yıkıyorlar ASGD’ye yer verseydiler. Binayı tahliye edip yıktıran Spor Bakanlığı. 
Erdoğan’ın muhatabı Spor Bakanlığı yani. Yaz iki satır yazı Büyükşehir Belediyesi’nin yapıp Spor Bakanlığı’na devredeceği binada sana iki yüz metrekare yer versin. Olmaz. Yemez maçalar. Spor Bakanlığı’nı karşısına alamaz. 
Kimi alır partisinin gözü dönmüş bir şekilde düşmanlık ettiği ancak bunun sebebini bir türlü açıklayamadığı düşmanlık derecesinde husumet duyduğu Alinur Aktaş’ı. Ne ala öyle değil mi?  
Bakın ne diyor İP’in İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan, “Orası bize ait değil. ASGD’yi Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tahliye etti” diyerek de sorumluluktan kaçamaz. 
Başkanın bu olayda hukuki sorumluluğunun olmadığı doğrudur fakat vicdani sorumluluğu vardır. İl Müdürlüğü’nü tahliyeye zorlayanın Büyükşehir olduğu ve ASGD’den aldığı 450 metrekarelik bahçe bölümüne karşılık verdiği restorasyon sözünü yerine getirmediği kesindir.”
Büyükşehir’den kendisine ait olmayan bir arazi üzerinde üstelik bakanlıkla yapılan protokole rağmen irade kullanmasını istiyor. Bak sen ya. Sizin mahallede öyle mi oluyor işler demek lazım ama neyse…
Kars’a Büyükşehir tarafından yaptırılacak parkı ağzına dolayıp bir de istismar yapıyor İP İl Başkanı. Yüreğin varsa yazana iki satır Spor Bakanlığı’na. 
Neden yıktırdın binamızı başımıza desene? Madem yıktırdın başımıza binamızı yerine yeni binadan bize 200 metre yer ver desene? Var mı o yürek İbrahim Erdoğan?
İP, bu siyasetiyle nereye gider bilemeyiz. 
Ancak İbrahim Erdoğan, 500 lira sözleşme yapıp 10 bin lira kiraya verdiği bahçe ile genel başkan yardımcısına peşkeş çektiği ofislerden almadığı kiranın hesabını kamuoyuna da ASGD’ye de vermek zorunda. 
Yazıda ilgili belgeleri paylaşıyorum. 
Senetteki rakam belli, sözleşmedeki rakam belli ve protokolde süre dolduğunda binayı teslim edeceği belli.
Altına imza attığınız protokolden de mi habersizsiniz. 
Son olarak, ASGD Genel Başkanı ve İP İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan, bir belediyenin bakanlığı kendi binasının yıkımına nasıl zorladığını açıklayabilir mi acaba?

Fırat Yılmaz ve basın hürriyeti!
Sözcü Gazetesi’nin Ayasofya skandalının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sözcü okumuyorum, lüzumsuz yere para verip almayın” sözlerine Nilüfer’in renkli simalarından CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Sözcü gazetesi alarak tepki gösterdi. 
Muhtemelen Nilüfer Belediyesi’ne fatura edilen Sözcü gazetelerini önce ilçe binasında masaya seren Fırat Yılmaz,” Sözcü susarsa Türkiye susar” sloganıyla Sözcü’ye sözüm ona destek verdi. Siz aldıkça ve yasalara uydukça Sözcü neden sussun Fırat?
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, siyasetçi olmasının yanı sıra bir basın emekçisi olarak, basın özgürlüğüne karşı yapılan haksız saldırılara karşı tepkisi gösterdi sözüm ona. Yılmaz, “Sözcü susarsa Türkiye susar” Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından yapılan “Sözcü okumuyorum, lüzumsuz yere para verip almayın” açıklamasını kabul etmiyoruz. Tüm halkımızı “Basın hürriyeti engellenemez” ifadesiyle, Anayasanın 26 ve 27. Maddeleriyle güvence altına alınan basın özgürlüğüne sahip çıkmaya çağırıyoruz. CHP Nilüfer İlçe Örgütü olarak ilçemizin sokaklarında Sözcü Gazetesi’ni dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 
Şimdi o kadar uzağa gitme Fırat. Senin partinden hem de senin de gayet sevdiğin bir belediye başkanı var Bursa’da görev yapan. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz. Bir buçuk yıl önce hem de utanç verecek bir tavırla Mudanya’daki gazeteci arkadaşlarımızın sesini susturmaya kalktı. 
Danışmanı olan Harun Karanfil, 2 gazete hariç diğer yayın organlarındaki arkadaşlarımıza mail atarak kendilerini randımanlı bulmadıklarından dolayı reklam vermeyeceklerini iletti. 
Bunu kabul edebilir misin Fırat. Üstelik solcusun sen. Emekten haktan hukuktan basın özgürlüğünden bahsederken. 
Daha şaşırtıcı bir şey daha söyleyeyim de şaşırmış gibi yap istersen. Mudanya Belediyesi’nin basın danışmanı da ne tesadüf basın hürriyetinin yılmaz savaşçısı (!) ÇGD’nin Bursa Şube başkanı iyi mi? Aaa unutmadan sen de yöneticilik yapmıştın değil mi ÇGD’de. 
Şimdi Sözcü’ye sahip çıkarken burnunun dibinde hem de sizden olan bir belediye başkanı arkadaşlarımıza hakaret eder gibi bir maille reklam vermeyeceğini, kendilerini randımanlı bulmadığını ve belediyenin reklam bütçesinden onlara pay vermeyeceğini söylüyor. Ve tam 1,5 yıldır bu böyle devam ediyor. 
Ne dersin Mudanya’daki gazetelerden de satın alıp ilçede dağıtıp basın özgürlüğünü savunur musun? Yoksa Hayri başkana selam Sözcü okumaya devam mı diyorsun?

.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.