SON DAKİKA
Hava Durumu

IRKÇILIK!

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2019 21:30
Almanya’da neo naziler yükselişte. Irkçılık doruklara doğru yol alıyor. Bir başka şey daha yükseliyor, sadece Almanya’da değil, tüm Avrupa’da. Anti-İslamizm…

İngiltere’de de durum hiç farklı değil. İslam karşıtı ve ırkçı hareket yükselişte. Buradaki tek fark, bazı normal vatandaşlar da rahatsız bu durumdan. Onlar kardeşçe yaşamak isteyen insanlar. Ne var ki, yeraltındaki ırkçı faşistler artık pek gizlemeye gerek görmemeye başladılar kendilerini. Publarda toplanıp açık açık, bağıra çağıra seslendiriyorlar ırkçı ve İslam karşıtı sözlerini. Bu tiplerin çoğu ırkçı değil diye öz kardeşlerine bile saldıran manyaklar.



Haydi diyelim bunlar toplumun içindeki şeytanlar. Ya BBC radyo ve televizyonlarına ne demeli?

BBC TV 2’de bir program var. Sözde yemek programı. Rick Stein adlı hasbelkader meşhur olmuş bir aşçı yapıyor bu programı. Daha önce yayınlanmıştı aslında. Şimdi tekrarı yayınlanıyor. Öncekini de seyretmiştim. Çünkü İstanbul’a da gelmiş ve oradaki yemekleri tanıtmıştı. Ancak, programın tekrarında ilkinin sansürlenmiş olduğunu anladım. Orada yayınlanmayan laflar bu tekrar programda yayınlanıyor çünkü.

Bu Rick Stein adından da anlaşılacağı gibi Alman asıllı ama İngiltere’de yerleşip bir hayat kurmuş, otel ve restoranları var. Kalantor biri yani. Tekrarı yayınlanan “Rick Stein: From Venice to İstanbul” (Venedik’ten İstanbul’a) adlı programının bir bölümünde Arnavutluk’taydı. Adaş aşçı mı yoksa tarihçi mi bilinmez, başladı gittiği bölgenin tarihini anlatmaya. Anlatma da ne anlatma ama! Bakın neler söyledi:

“Arnavutlar Türklere karşı savaşı kazandılar. (Osmanlı döneminden söz ediyor) Ama ne yazık ki Türkler savaştan kaçarken 11 askeri esir aldı. Kendilerinden beklendiği gibi bu Arnavut askerlerin kellelerini kesmediler. Onları açlıktan ölmeye terk ettiler. Sonra da cesetlerini parçalayıp köpeklere yedirdiler…”

Bu şerefsiz yaratık bir yerlerden duyduğu yalan yanlış bilgileri veya kendisine dikte ettirilenleri söylüyor. Yemek programı bahane. Amaç Türklere, Osmanlı’ya saldırmak. Sonraki programında da İstanbul’u anlatıyor. Burada pek fazla tarihe girmiyor Rick efendi. Ama kış kışlığını yapar sözünün gereğini yerine getirmeyi de ihmal etmiyor;

“İstanbul’da Bizans yemeklerinin tadına bakacağız.”

Ne Bizans’ı ulan? O iş 1453’de hallolmuştu. Yeni bir çağ açılmıştı hani hatırladın mı?

BBC bu sözleri özellikle yayınlıyor elbet. Açıkça görüldüğü gibi Haçlı mantığı ve kini devrede. Yedikleri tokadı unutamıyorlar bir türlü. Hâlâ gözleri İstanbul’da… Daha açık bir örneği olabilir mi?

Hadi anladık bunlar yabancı. Ya içimizdeki ırkçılar ne olacak? Bir zamanlar Güney Afrika’da yaşanan “Apartheid” (Afrika dilinde “ayrılık” anlamına gelir.) meselesi misali (açın interneti bakıverin bi zahmet!) Antalya’da plajların Suriyelilere yasaklanması, Mudanya’da yaşananlar.

CHP insan haklarına  inanmıyor muydu yoksa?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.