SON DAKİKA
Hava Durumu

İsmet Karaca genel merkeze link göndermiş!

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2020 21:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2020 21:03

Malum CHP’de Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın önceki gün gündeme bomba gibi düşen etik açıklamalarının ardından CHP bir kez daha toz dumana karıştı.

Ertesi gün hafif yollu bir çevir kazı yanmasın açıklaması daha geldi Sarıbal’dan ama tabi kimse yemedi.

Sıcaksu bölgesindeki Osmangazi Belediyesi’ne ait otopark alanının ihalesi ve kiralanmasıyla ilgili süreç gerçekten büyük bir sarsıntıya ve zelzeleye dönüşmüş durumda CHP açısından.

Dün önce kriz toplantısı ardından da Büyükşehir Meclis Grubu toplantısı yapıldı CHP’de.

Hedefteki isim İsmet Karaca ve avenesi için Meclis Üyesi Ercan Korkmaz’dı. Tabi Ercan Korkmaz için de il başkanı Karaca.

Kriz toplantısına İl yönetiminin yanı sıra belediye başkanları ile Büyükşehir Meclis üyeleri katıldı. Oldukça sert ve tartışmalı geçen toplantıdan öne çıkan bir iki noktayı aktarayım.

CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz, aslında iki gün üst üste yaptığı açıklamalarla çok net meramını anlattı. Ancak CHP İl Başkanı İsmet Karaca bir türlü anlatamıyor.

Toplantıda İsmet Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın kendisini arayarak konuyla ilgili belgeleri istediğini söyledi.

Burada Ercan Korkmaz söze girerek hangi belgeleri gönderdiniz diye sorunca Karaca, haberlerin linklerini gönderdim diyor.

İşte CHP’nin il başkanı bu kadar kurumsal ve konuya hakim bir isim!

Korkmaz, sert bir dille ihale, meclis kararları, tutanaklar ve daha fazlası onlarca belge varken haber linki mi gönderdiniz diyerek Karaca’dan bir kez daha teyit aldı.

Kendi meclis üyelerinin elindeki belgeleri bile toplayarak bir dosya halinde genel merkezine gönderemeyen İsmet Karaca ve ekibi Bursa’yı yönetecek, iktidara gelecekmiş (!) duy da inanma!

Enteresan çıkışlardan birini de Disiplin Kurulu Başkanı Turgut Özkan yapmış.

Korkmaz’a avukat olarak biraz daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatan Özkan’a Korkmaz’ın yanıtı da aynı sertlikte olmuş. Siz FETÖ davası alırken?

Tartışmalar oldukça sert bir şekilde yapılmış toplantıda ve meclis üyelerinin büyük çoğunluğu Ercan Korkmaz’dan yana tavır almış.

İsmet Karaca, dün aldığı zarfın hakkını veren (Karaca’nın açıklaması. Bir parti için ya da belediye için iyi yazılıyorsa zarfın hakkı veriliyormuş) bazı internet sitelerine bir demecini servis ettirmiş.

Nurhayat Altaca Kayışoğlu belediyeden astronomik ücretler alırken ve 47 usulsüz faturası müfettiş raporları ile sabitken sesi çıkmayan ve Kayışoğlu’nu yanından ayırmayan Karaca, avukatlık mesleğini icra eden ve başından beri süreci takip eden bir gazeteci olarak tertemiz bir süreç yöneten Ercan Korkmaz’ı hedefe almasını izah etmeli.

Üstelik kendi kanaatim, Karaca’nın etik değerlerden değil Alevi kontenjanı ve milletvekili pazarlıkları için bir ön almadır. Net.

Ya Turgay Erdem’in kaçak şatosu isin adeta Çanakkale Müdafaası yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanına o gün etik değerleri hatırlatmak gelmedi aklınıza herhalde.

İsmet Karaca’nın etikten bahsedecek son kişi olduğunu da buradan bir kez daha söyleyelim.

İl kongresinin hemen öncesinde zarflarla beslediği bir internet sitesinden rakibi Hüseyin Akkuş’un kızıyla ilgili bel altı vuruş yapıyor.

Nerede İsmet Karaca senin etik değerlerin.

Reklam verdiğin internet sitesinden rakibinin evladı üzerinden pis siyaset yapmak mı CHP’nin etik değeri? 

Dün yapılan açıklamada CHP'nin geleneğinde iş takipçiliğinin olmadığını, milletvekilinden yöneticisine, belediye başkanı ve meclis üyesinden sade üyesine kadar herkesin bu ilkesel yaklaşıma saygılı olmasının beklendiğini ifade ediyor Karaca.

 Karaca, "CHP sadece halkın taleplerini dikkate alan bir yaklaşım sergiler. CHP'nin iş takip örnekleri; Karaağız'a, Yenişehir Kirazlıyayla'ya, Çalı'ya yapılmak istenen HES konusuna bakılırsa, çok net görülür. CHP, bu gibi toplumsal talebin ve kamu çıkarının gereği olanlar dışındaki iş takip faaliyetlerinin ilkesel anlamda reddedildiği bir partidir" diye devam ediyor.

Ee o zaman İsmet Bey, o toplantıda ayak sürüye sürüye kabul ettiniz en sonunda. Gökçenlerden neden yardım istediniz partiniz için?

 Sorunlu bir alanda sorunlu bir işi olan bir aileye partinize yardım almak için hem de iki kez neden gittiniz?

Gökçenler partinize kaç para yardım etti?

Bunun karşılığında bir istekleri oldu mu?

CHP var ama il başkanı yok derken bunları kast ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.