SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte Atatürk istismarcılarının gerçek yüzü!

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2018 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 21:30
07.12.2018

Mudanya’da 5 yıldır hizmet etmek yerine CHP seçmenini Atatürk istismarı ile avutan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan kaynaklanan skandalların ardı arkası kesilmiyor.



Son 5 yılda bir çok skandalın yüzü olan Türkyılmaz, dün toplanan Mudanya Belediye Meclisi’nde de akıl almaz bir saygısızlığa ve skandala imza attı. Mudanya sahil yerinde Atatürk slüetinin galvanizli borular üzerine işlendiği anıtın da yer aldığı parkı kamuoyuna Ata Park olarak lanse eden Türkyılmaz, Atatürk’ü istismar ederek parka oğlunun ismini verdiği ortaya çıktı.



Meclis toplantısında Kültür Komisyonu’nun Türkyılmaz’ın Ata Park ismini verdiği alana Atatürk Parkı isminin verilmesi yönündeki raporu üzerine Türkyılmaz komisyon raporunu geri çekmek istedi. AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, raporun oylanması gerektiği yönünde ısrar etmesi üzerine Türkyılmaz “Başkan olarak yetkimi kullanarak raporu çekiyorum.

Hukuk komisyonu incelesin” diye çıkıştı. Diğer maddelerin görüşülmeye devam ettiği toplantıda Yazıişleri Müdürü Türkyılmaz’a giderek raporla ilgili oylama yapmak zorunda olduğunu söyledi.

POROY’DAN ŞOK ÇIKIŞ

Ağzından Atatürk eksik olmayan CHP’li Belediye Başkanının oylama yaptırmak zorunda kalması üzerine yine aynı partinin grup sözcüsü olan Akın Poroy ayağa kalkarak grup olarak bu oylamaya katılmayacaklarını açıkladı. Salonda şoke etkisi oluşturan bu tavırla birlikte bir gerçek ortaya çıktı ki Türkyılmaz’ın oğlunun ismi Atatürk’ün isminden daha ileri bir anlam taşıyor CHP’li meclis üyeleri için.

PARKIN İSMİ CHP’YE RAĞMEN DEĞİŞTİ

AK Parti, MHP ve bağımsız meclis üyeleri grupları tarafından ortak verilen önergenin oylamaya sunulmasıyla birlikte 12 isim ismin değişmesi yönünde oy verdi. CHP’li 9 üye ise oylamaya katılmadı. Meclis toplantısında CHP’li Özgür Özkumit ve Hüseyin Esen mazeretleri nedeniyle yer almadı.

Meclis tarafından verilen isimlerin değiştirilmesi için 3’te 2 oy çoğunluğu gerekiyor. Ancak bu park için daha önce meclis kararı olmadığından salt çoğunlukla Atatürk ismi parka verilmiş oldu. Dolayısıyla Hayri Türkyılmaz’ın oğlunun ismi parktan kalkmış oldu.

ERKAN ALTUNTAŞ’TAN İÇ ACITAN YANIT

Oylamanın ardından MHP Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç CHP’li üyelere neden Atatürk isminin konulmasından rahatsız olduklarını sordu. İşte tam da orada CHP’li Meclis üyesi ve eski başkan yardımcısı Erkan Altuntaş’tan iç yaralayan bir yanıt geldi. “Onu bize değil başkana sorun”

Ağzından Atatürk sakızını çıkarmayan isimlerden biri olan CHP Grup Sözcüsü Akın Poroy da Atatürk’ün isminin parka verilmesinden rahatsız olmadıklarını sadece oylamaya katılmadıklarını, red cevabı vermediklerini söylemiş. Güler misin ağlar mısın misali.

Sormak gerek Akın Poroy’a ve Erdal Aktuğ’a yeni stadın adı Atatürk olsun diye yaygara koparan siz değil misiniz? Bir parka Atatürk isminin verilmesi gerçek bir Atatürkçüyü sevindirmez mi? Atatürk’ün ismi için sürekli hedef aldığınız AK Parti ve MHP lehte oy verirken, siz nasıl oldu da oylamaya bile katılamadınız? Başkanın oğlunun ismi sizin için Atatürk isminden önde mi geliyor? Yoksa başkandan mı çekindiniz? Sizi de meclisten atar diye mi korktunuz? CHP’li ve Atatürkçü seçmenlerin yüzüne nasıl bakacaksınız? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?

GELELİM HAYRİ’NİN ATATÜRKÇÜLÜĞÜNE

Malum Mudanya Belediye Başkanı elinde Atatürk posteri 5 yıldır Atatürk istismarı ile CHP’li seçmeni tutmaya çalışıyor. Her konserde Atatürk posteri açıyor, Atatürk yürüyüşleri yapıyor. Atatürk aşağı Atatürk yukarı. Ama şark kurnazlığı ile oğlunun adını verdiği parka Atatürk isminin konulacağını anlayınca önergeyi oylatmamak için yetki kullanıp geri çekmeye kalkıyor. Şimdi bu vakitten sonra Hayri Türkyılmaz’ın Atatürkçülüğüne kaç kişi inanır onu da bir düşünmesinde fayda var.

OLAY MEDYA'NIN SATIŞI...



Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Medya satışa çıkarılıyor. Çağlar’ın medyayı elinden çıkarırken öncelikle kendi kurup büyüttüğü kurumun bir gün kendisini hedef almaması içinde önlem almayı ihmal etmiyor. Taliplilerle öncelikle para konuşmayan ilkeleri konuşup kurumu gezdiren Çağlar’ın, önümüzdeki günlerde Olay’ı satması bekleniyor. Birkaç grubun Olay’la ilgilendiği ve Olay’ı gezdiği biliniyor. Bu taliplerden birinin de Mehmet Adanur olduğu, yine Urfalı bir grubun daha şirketle ilgilendiği konuşuluyor. TMSF döneminde 30 milyon dolara satışa çıkarılan Olay, bugün 5 milyon dolar civarında bir bedelle elden çıkarılacak gibi görünüyor.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.