SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte budur millet olmak!

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2019 21:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2019 21:25
Güneydoğu’da terörle mücadele ederken gözü dönmüş katillerin uzaktan kumandalı bomba ile konvoyuna saldırmaları sonucu tam 34 şarapnel parçası vücuduna isabet etti. Tam 6 ay komada kaldı. Yüzde 92 özürlü kaldı. 2 yıl yatalak kaldı ve sonrasında sonra yürümeye başladı. Gözü dönmüş işletme sahipleri tarafından Kumsaz sahilinde kafede otururken ayağını sandalyeye koydu diye öldüresiye dövülen gazimiz Ömür Karaman’dan bahsediyorum.

Oysa pamuklara sarıp saklamamız, bir of demesine bile imkân vermememiz gereken bir kahramanımız o. Bu millet için bedenini siper etmiş, komada kalmış yüzde 92 özürlü olarak hayatını sürdürüyor. Sırtımızda taşımamız gereken bu kahraman Türk evladına her ne gerekçe olursa olsun bu muameleyi reva görenlerle aynı milletin evladı olmak bile hepimize zul olmalı.

İşte kahraman bir evlada yapılanların ortaya çıkmasıyla birlikte Bursa ayağa kalktı. Hem de nasıl kalkmak. Valisi, Büyükşehir Belediye başkanı milletvekilleri ve vatandaşlar tek bir yürek oldu gazimize yapılanlar nedeniyle. Gazimize yapılan bu zorbalık asla cezasız kalmamalıydı. Daha ilk andan itibaren devletin tüm birimleri adeta teyakkuza geçti. Gaziye acımasızca saldıran zanlılar gözaltına alındı. Gazi şikâyetçi oldu ve Cumhuriyet Savcılığı saldırganları derhal tutuklayarak cezaevine gönderdi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha ilk dakikadan tepkisini göstermenin yanında belediye birimlerini adeta seferber etti. BURFAŞ’a ait olan ve özel bir işletmeciye kiralanan kafe için büyükşehir harekete geçti. Encümen olağanüstü toplandı ve hem işletmeciye ceza uyguladı hem de işletmeciyi ticaretten men etti. BURFAŞ harekete geçti ve işletmenin sözleşmesini iptal etti. Derhal kafede tutanakla demirbaş sayımı yapılarak, işletmeci tahliye edildi.

Bu süreçte AK Parti ve milletvekilleri, MHP’nin tüm teşkilatları, sivil toplum kuruluşları peş peşe tepkilerini ortaya koydu. Gaziyi evinde ziyaret eden Vali Yakup Canbolat, hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de konunun takipçisi olacağını bir kez da gazimize aktardı. Tüm Bursa ama yaşlısı genci kadını çocuğu vicdanları yaralayan bu olayla ilgili tek yürek oldu. Gazimize kahramanımıza sahip çıktı. Ve bir kez daha Bursa’mızla, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’la, Vali Yakup Canbolat’la, milletvekilleri, siyasetçilerimizle ve milletimizle gurur duyduk.

Bir kez daha büyük bir milletin evlatları olduğumuzu dosta düşmana gösterdik. Bir milletin gerektiğinde nasıl tek vücut olduğunu bir kez daha hissettik.

Kimse bu milletin kahramanlarına, evlatlarına zorbalık yapamayacağını, onların kılına dokunanın hayatını cehenneme çevireceğini gözler önüne serdik.

Bir kez daha millete zorbalığın sökmeyeceğini, bu ülkenin kahramanlarına dokunmaya kalkanın hayatının cehennem olacağını anladık.

Var olsun milletimiz…

Var olsun gazilerimiz…

Var olsun devleti devlet yapan milletimiz….
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.