SON DAKİKA
Hava Durumu

“İyi ki siz yönetmiyorsunuz ülkeyi”

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2022 21:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 21:00

Siyaseti ülke için görev yaptığı belde için yapanlarla, siyaset olsun diye yapanlar arasındaki farkı anlatmak için Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’e bakmak yeterli olur sanırım. 


Bursa’nın her sorunuyla ilgileniyor, takip edenler bilir. Etmeyenler de aslında çözülen sorunları biliyor. Dün yerel bir internet sitesinin yayına katıldı Mustafa Esgin. Birçok konuya değindi ancak asıl alanı olan sağlık alanında yaptığı açıklamaların altının çizilmesi gerekiyor.


Malum Bursa’da sağlık kuruluşları neredeyse tamamen tepeden tırnağa değişti. Eski hastanelerin yerine yenileri yapıldı, kalanlar ise baştan aşağıya yenilendi. Bu süreçte Bursa Şehir Hastanesi de inşa edilerek hizmete girdi. 


O günlerde tartışma konusu hastaneye ulaşım, sağlık çalışanları gitmek istemiyor hikayeleriydi. İşte bu noktada Mustafa Esgin, yatırımın değerinin pandemi sürecinde anlaşıldığını ifade etti. “Ya olmasaydı, eski hastanelerle biz bu işin altından kalkamazdık” ifadelerini kullandı.


Muhalefetin bu sağlık atılımlarını değersizleştirme ve bir köşesinden tutarak bunu siyaset malzemesi yapmasına da tepkisini gösterdi. “25 yılda yapılacak hastaneleri 3 yılda yaptık. Bunun finansman modelleri var tabi. Ama pandemi patladıktan sonra siz böyle bir sağlık kuruluşunu kaça yaptırabilirdiniz?” diye sorup, “İyi ki yapılmasına karşı çıkanlar iktidar değildi. İyi ki Recep Tayyip Erdoğan var iyi ki AK Parti iktidarda” ifadelerini kullandı. 


Acemler’deki bin 300 yataklı Ali Osman Sönmez Hastanesi’nin de 800 günde tamamlamayı hedeflediklerini, inşaatın tamamlanmasının ardından Çekirge Devlet Hastanesi’nin buraya taşınacağını anlatan Esgin, bu hastaneyle çok yakından ilgileniyor. 
Burada bir detayı atlamamakta fayda var. Esgin, ne kadar Bursa sevdalısı olduğunu ne kadar milletten yana olduğunu burada net bir şekilde gösteriyor. Çok değil bu hastaneye 300-500 metre mesafede kendisinin de ortağı olduğu Doruk Grubu’nun yeni bir hastane yatırımı var. Bugüne kadar gördüğümüz örneklerde  genelde bu durumlarda siyasetçi kendisini düşünür ve bu tür yatırımların önüne geçer. Esgin, tam aksine millete hizmet edecek bu hastaneyle çok yakından ilgilenirken kendi hastanesine muhtemelen uzun zamandır uğramıyor bile. 


Yeni Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin tamamlanmasının ardından Memleket Hastanesi’nin arkasındaki Onkoloji Hastanesi’nin de buraya taşınacağının altını çizen Esgin, bu işlem tamamlandıktan sonra Memleket Hastanesi’nin 400 yataklı bir hastane olarak güçlendirildikten sonra hizmete açılacağını da aktardı. Memleket Hastanesi’nin tarihi ve anıları olan bir kurum olduğunu anlatan Esgin, projelerinin hazırlandığını ve süreç içinde bu kurumun yeniden Bursalılara hastane olarak hizmet vereceğini de ekledi. 


Bursa Milletvekili Esgin’in bir hekim olarak meslektaşları ve sağlık çalışanlarına verdiği mesajlarında altının çizilmesi gerekiyor. 
Özellikle pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına vurgu yapan Esgin, mecliste hekimlerin ve sağlık çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele verdiklerini anlattı. 


Bu çerçevede Temmuz ayında maaşlara Aralık ayında yapılanın da üstünde bir düzenleme yapılacağını anlatan Esgin, bir de uyarıda bulundu. Meslek örgütünün yaptığı hataya hekimlerin ve sağlık çalışanlarının düşmemesi gerektiğini vurguladı. Bir ya da iki partinin arka bahçesi durumuna düşmenin doğru olmayacağını aktardı. Yapılan çalışmaların ardından sessizliğe bürünülmesinin de doğru olmayacağını aktaran Esgin, meslektaşlarının trol ve fake hesaplar üzerinden sağlık sektörüyle ilgili siyasi mesajlar vermesini de doğru bulmadığını kaydetti. 


Ve çok daha önemlisi sağlık alanında yapılanlara siyaset üstü baktıklarını ve hiç kimsenin bu alanı siyasetin içine çekmemesi gerektiğini vurguladı. 
Siyasette artık bir Mustafa Esgin tarzı ve modeli var. Hizmetleri ve yatırımları amansız şekilde takip ederken, milletiyle ve hemşehrileriyle asla arasını açmayan, her fırsatta halka kulak veren bir anlayış. Bu doğru modellerden birisi. Umarız doğru olanlar daha çok artar. Ne kadar çok bu tür isimler siyasete girerse hem siyaset kalitesi artıyor hem de memlekete ve millete hizmet yarışı daha da güzelleşiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.