SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti nereye koşuyor?

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 21:30
Ankara Çubuk’ta önceki gün yaşananların ardından dün CHP 81 ilde eş zamanlı açıklamalar yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik müdahaleyi protesto etti. Bursa’da da CHP İl Örgütü tarafından Kent Meydanı’nda açıklama yapıldı. O açıklamaya İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır’ın yanı sıra İYİ Parti ilçe başkanları da katıldı.  Buraya kadar her şey normal. Yahya Bahadır ve ekibi hızını alamamış ki bu eylemin ardından İl Başkanlığı’nda kendileri de bir basın açıklaması yaparak sözüm ona olayı kınadı.



Her ne kadar olay bütünü itibariyle kabul edilemez olsa da eylemi yapan kişinin şehidin yakını olması münasebetiyle ve yine olayda devletin organize bir provokasyon olmadığı yönünde açıklamalar yapması nedeniyle saldırının an itibariyle eldeki bilgilerden münferit ve bir anda gelişmiş bir durum olduğu görünüyor.

Tüm bu bilgiler ortadayken Yahya beyin yaptığı açıklamaya, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına Ankara Çubuk ilçesinde yapılan hain saldırı, aslında tüm cennet vatanımıza, birliğimize, cumhuriyetimize yapılmış bir saldırıdır” ifadeleriyle giriş yapması, konuşmasının bütününde hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alması da izaha muhtaçtır.

İYİ Parti’nin tüm kurgusunun Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine kurulu olduğu Yahya beyin bu açıklamalarında da net olarak görünüyor.  Ne diyor bakın Yahya bey, “İktidar partisi kadrolarınca benimsenen bu kirli dil, sadece siyasi partiler arası kalmayıp, bir kısım yandaş medyanın da iletişim tarzı haline gelmiştir. İktidar kontrolündeki havuz medyası, muhalefete akıl almaz çirkinlikte saldırmakta, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi'nin de aralarında olduğu siyasi liderler hakkında iftira kampanyaları düzenlemektedir. Ne yazık ki, çamur at izi kalsın mantığı,  iktidar ve ortaklarınca bir propaganda malzemesi olarak kullanılmaktadır”.

Hızını alamayan İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, hedef aldığı AK Parti ve MHP tarafından CHP Genel Başkanı ile İYİ Parti Genel Başkanına akıl almaz insaf dışı iftiralarla saldırıldığını iddia ediyor. Oysa Hükümet ve Cumhur İttifakından yapılan açıklamaların hepsinde aklıselime davet ve provokasyon uyarıları yer aldı. CHP ve İYİ Parti’den gelen açıklamalar ise tam tersi yönde, hedef gösteren ve suçlayan açıklamalar oldu.

Bu münferit olayla ayağa kalkan İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır’ın aynı açıklamaları ve aynı tepkiyi şehitler geldiğinde de yapmasını, terör bağlantılı HDP’nin kendilerine ayar verirken de sert açıklamalar yapmasını beklerdik. Oysa acılı bir şehit yakınının eyleminin ardından böyle bir açıklama yaptı. Keşke hükümeti hedef aldığı kadar HDP’yi, bölücüleri ve toplumu provoke etmeye çalışanları da hedef alsaydı Yahya bey ve partisi….

---------------------------



Adını ne koyacağız?

Bursa’da AK Parti’nin en öndeki ismi hiç şüphesiz Başbakan eski Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu. Dolayısıyla yerel seçim sürecinin Bursa’daki en yetkili isimlerinin en başındaki isim de kendisi.

Bursa önemli bir seçim süreci yaşadı ve AK Parti nefes kesen bir oylamanın ardından 2.9 farkla Büyükşehir Belediyesi’ni kazandı. Seçimin ardından ziyaretlerini sürdüren Çavuşoğlu, seçim sürecinde CHP’nin adayı olan Mustafa Bozbey’e açıktan destek veren medyayı ziyaret etmiş. Adeta Bozbey’in kazanması için elinden gelen tüm çabayı göstermiş gazeteye yapılan ziyaretle ilgili akılda kalan bir soru var. Ne isim vereceğiz bu ziyarete; “Teşekkür ziyareti mi?” başka bir şey mi?

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.