SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonları isyan ettirmişler!

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2021 19:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 19:58

Kamalist paganların algı yönetimi çabaları gün geçtikçe daha gülünç ve hatta iğrenç bir hal alıyor. Akla hayale gelmedik yalanlarla algı yönetimi yapaya çalışan CHP ve şürekâsının Japonları bile isyan ettirdiği ortaya çıktı. 
Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında paylaşılan "Japonya'da lise mezunu olmayan oy veremiyor. Japonya bu durumu şöyle açıklıyor: Kendi gelişimini tamamlamamış bir birey toplumu ve devleti ilgilendiren bir konuda söz ve hak sahibi olamaz." iddiası büyük rahatsızlık yaratmış meğer.


Kendilerini gülünç duruma düşürme pahasına bu yalanı yaymaya çalışanlar için Japonya Büyükelçiliğinin 2019 senesinde resmi Facebook sitelerinde bir açıklama yapma gereği gördükleri ortaya çıktı. Üstelik bu açıklamayı hâlâ resmi hesaplarının en başında kalıcı posta olarak tutuyorlar. Bu açıklamaya rağmen aynı yalanın devam ettirilmesi Japonları ziyadesiyle üzüyor ve kızdırıyor. Açıklama aynen şöyle;
Son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde karşılaştığımız "Japonya'da lise mezunu olmayanların oy hakkı yoktur" "Japonya'da II. Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan ilk seçimde lise mezunu olmayanlar oy kullanamadı" gibi bilgiler tamamen yanlıştır.
Japonya'da, II. Dünya Savaşı sonrasında yürürlüğe giren Japonya Anayasası uyarınca çıkartılan Kamu Seçim Kanunu’na göre 20 yaşını dolduran Japon vatandaşlarına oy kullanma hakkı tanınmıştır. Savaş sonrası ilk seçim 10 Nisan 1946'da yapıldı ve 20 yaşını doldurmuş kadın ve erkekler oy haklarını kullandılar.
22 Haziran 2016 itibariyle Kamu Seçim Kanunu yeniden düzenlenmiş ve oy kullanma yaşına ilişkin "20 yaşını doldurmuş olmak" şartı, "18 yaşını doldurmuş olmak" şeklinde değiştirilmiştir. Oy kullanma yaşının düşürülmesi sayesinde, daha fazla gencin politika ile ilgilenmesi ve aktif olarak politikaya katılması beklenmektedir.”


Japonlar onurlarına düşkün insanlardır. Böyle bir yalan ortaya çıkmış olsa bu yalanı atan utancından belki de harakiri yapar. Ama bizim heykelcilerde şeref gibi bir kavram olmadığından rahatlıkla böyle bir yalanı sürdürebiliyorlar. Bunları gören Japonlar, “Ne kadar haysiyetsiz insan bunlar!” diyordur elbet.
Güya lise mezunu olmayanlar oy veriyor Ak Parti’ye. Bunlar öyle düşünüyor. Eğitim şart! Eğitimli seçmen CHP’ye oy verecek! Bir zamanlar Erol Evgin denen zat da “Üniversite mezunu olmayan oy kullanamasın.” demişti. Öyle ya dağdaki çobanın seçimle ne işi var? Onlar yönetilmek için, CHP de yönetmek (aslında cukkalamak) için yaratıldı!
Osmanlıyı unutturmak için bir Atatürk dini de yaratmıştı bunlar. Onun ne kadar saçma ve rezil bir şey olduğu ayan beyan ortada. Bu gerçeği öğrenip sıyrılan halk bunların ne mal olduğunu çoktan anladı.
Yine de Atatürk rahibeleri geziniyor ortada. Bunlardan biri de Sümerlerin Türk olduğunu iddia eden Muazzez İlmiye Çığ. Kadına profesör unvanı bile yakıştırdılar. O da bir soru üzerine “Yok, ben profesör değilim.” demek zorunda kalmıştı. Mesleği kütüphanecilik olan kadın şimdi de Sümerolog olarak lanse edilmeye çalışılıyor. Bırakın Sümeroloji okumayı arkeolog bile değil. Olsun kamalist ya, mesele yok. Verdiler unvanı gitti.
Ama akıllı kadın, yazdığı kitaplardan malı götürüyor tabii. Gerçi ünlü Atatürk tüccarı Yılmaz kadar değil (bunun kitapları ucuz) ama yine de emekli maaşından kat be kat fazla.
Ey CHPliler! Ey kamalistler! Ey Atatürk dini rahip ve rahibeleri! CHP’nin tek başına iktidara gelebilmesi ancak “Açık oy gizli sayım” ile mümkün olur. Aksi halde bilmem nerenizi yırtsanız fayda yok…

Meraklısı için Japonya Büyükelçiliği resmi Facebook hesabı linki: https://www.facebook.com/japonyabuyukelciligi/posts/2265178013521653/

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.