SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaca ve ekibinin işi sulandırma çabası!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2021 20:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 20:48

Türkiye gündeminden düşmeyen ve sık sık ulusal basında da manşet olan CHP Bursa’daki taciz iddiaları süre dursun, taciz olayını derinlemesine araştırıp gereğini yapmak yerine bu bilgileri kamuoyuna sızdıranlar için sürek avı başlatılması, bu siyasi partinin içine düştüğü o girdabı gözler önüne seriyor.

Oysa daha en başından çok sert bir şekilde bu konunun üzerine gitseler ve gereğini yapsalar bugün tartışmaları belki hatırlayan olmayacaktı. Konuyu başından kapatacak, CHP tabanını bu kadar karnının şişmesine de gerek olmayacaktı.

Yapmadılar ve yapmaya da niyetleri yok. Bunun bir nedeni var. Ekip olarak göreve geldiler. Ekipten kimseyi feda edemiyorlar çünkü birbirlerine bağlılar. Önce konuyu gündem değiştirerek unutturmaya çalıştılar. Ama olmadı. Çünkü asıl tepki CHP’nin içinde.

 

Bugün CHP Bursa İl Başkanı ve yönetimi başta olmak üzere milletvekillerini de buna katarsak tabanın zerre kadar güveni yok. Sosyal medya hesaplarında yazılanlar gerçekten akıl alır gibi değil.

Tepkinin yanı sıra bir de umutsuzluk parti örgütünün üzerine kabus gibi çökmüş durumda. Tüm yaşananlara rağmen İsmet Karaca ölse istifa etmez, genel merkez de kurultay hesabı nedeniyle görevden almaz. Eee bu kepazeliği yaşamaya ister istemez devam.

Nasıl bir siyasi yapı ve nasıl bir anlayış. Gerçekten kurulan korku imparatorluğu dehşet verici. Kimse gıkını çıkaramıyor. Kadın Kolları, Gençlik Kolları, partiye yakın kadın örgütleri başta olmak üzere birkaç çatlak ses dışında herkes yutkunuyor.

Ancak gerek basın gerekse partinin muhalifleri işin peşini bırakmayınca bir takım zorunlu adımlar atıldı. Göz boyama tadında. Olayı araştırmak için kurulan ancak olaydan çok kimin sızdırdığını araştırdığı ortaya çıkan ve soruşturmaya konu isimlerle kanka olan komisyon üyeleri, çalışmalarına devam ediyor.

Taciz iddiasının odağındaki genç kadınların ardından Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aycan Yılmaz’ın ifadesine başvurdu komisyon.

Ve bu sızlamaların onlardan kaynaklandığını ileri sürerek Aycan Yılmaz görevinden alındı. Tedbirli olarak kesin ihraç talebi ile disipline gönderildi. Büyük ihtimalle de atacaklar partiden.

Dikkat taciz iddialarının odağındaki ismi Osmangazi İlçe Başkanını atmadılar partiden istifa ettirdiler yarın geri dönüşü olsun diye.

Onunla ilgili soruşturmayı askıya aldılar ancak geri dönmek isterse kaldığı yerden soruşturma devam edecek. O zaman belki aklama paklama yapılarak partiye yeniden alınabilir.

Bu duruma iki isim partiye giderek tepki gösteriyor. Birincisi Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, diğeri Yıldırım Belediye Meclis Üyesi İsmail Tekin…

Oldukça sert tartışmalar oluyor ve sesler yükseliyor. Partide çay içen bir partiliyi şahit tutarak İl Başkanı’na sinkaflı sözler ettikleri gerekçesiyle bu iki isimle ilgili de soruşturma komisyonu kurmaya hatta kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmeye hazırlanıyor Karaca ve ekibi diye bir iddia dolanıyor ortalıkta.

Bu arada İsmet Karaca akıl hocalarını sahaya sürdü. Okuyanların şoke olduğu, adeta tacizi ve tacizciyi savunmaya geçen seri yazılar kaleme alınmaya başlandı. Karaca, işi sulandırmak istiyor. Adeta koltuğunu bırakmamak için aklına gelen her yöntemi kullanıyor.

Ancak başka bir hesapta şimdilik gizliden gizliye devam ediyor. Eğer Karaca koltuğu bırakmak zorunda kalırsa yerine İl Disiplin Kurulu Başkanı Turgut Özkan’ın atanması için yol yapılıyor.

CHP’deki arkadaşların söylemi ile Turgut Özkan Karaca’dan daha Karaca bir durumda. Yani İsmet Karaca Koltuğu bıraksa da etkisini aynen sürdürecek.

Zaten sadece İsmet Karaca’nın görevden alınması ve yönetimin devam etmesi de durumu değiştirmeyecek.

 CHP Genel Merkezi Bursa’da bir hamle yapacaksa yönetimiyle birlikte Karaca’yı almak durumunda. Aksi durum başta CHP örgütü olmak üzere kamuoyunda oluşan algıyı değiştirmez.

İsmet Karaca ve ekibinin ileriye dönük jenerik senaryo planı ise mevcut vekillerden 4’ünün devre dışı bırakılmasını kapsıyor. Mustafa Bozbey, İsmet Karaca ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun ilk üç sırayı alması üzerine derinden sürdürülen senaryolar var.

İşte skandal patladığından beri Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun bayılmış taklidi yapmasının nedeninin de bu olduğu ifade ediliyor. Yine Bozbey cephesinin sessizliği de aynı nedenle açıklanıyor.

Bunlar uç uca birleştirildiğinde jenerik senaryonun gerçeğe dönüşebileceği de kabul ediliyor.

Ha bu senaryolara diğer vekillerin özellikle Orhan Sarıbal’ın da mutlaka karşı planları vardır. İşte burada Karaca, genel merkezdeki kurultay hesaplarını kullanarak kendine avantaj sağlamaya çalışıyor. Bursa’da yaşananların Orhan Sarıbal’ın kurgusu olduğunu genel merkeze duyurmanın gayreti içinde olduğu söyleniyor.

Bugün Bursa Şehir Gazetesi’nde eski PM Üyesi Güler Buğday’ın zehir zemberek kaleme aldığı yazının konu edildiği kapak haberinde de yaşananların CHP ve sol kesimde nasıl algılandığı net bir şekilde görünüyor.

CHP’nin tabanı, örgütü ve sol kesimin bir an önce bu kepazeliklerin hesabının sorulması, kimsenin ayrılmadan kayrılmadan sorumluların tamamının yaptıklarının hesabını vermesini bekliyorlar.

Hasılı Salı ya da Çarşamba günü CHP Bursa’da yeni gelişmeler de bekleyebiliriz.

Bu arada İsmet Karaca, gündemi değiştirmek için bu kez BESAŞ’ın önünde ekmek ucuzlasın açıklaması yapmış. İstanbul’daki büfe ve kuyruk tartışmasından yararlanarak gündeme gelip gündem değiştirme girişimi olduğu o kadar net anlaşılıyor ki!

İsmet Karaca. BESAŞ büfelerine uğrasaydı keşke. Herkese yetecek kadar ekmek oluyor büfelerde. Öyle saatlerce kuyrukta beklemiyor Bursalılar. Bir de BESAŞ’ın ürettiği ekmekle İHE’nin ekmeğinin kalitesini karşılaştırmasını tavsiye ederek kapatalım.

İyi pazarlar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.