SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaca’nın CHP’si!

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2020 19:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2020 19:20

CHP’nin çiçeği burnunda Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, dün ilan edildiği gibi Bursa Devlet Hastanesi önünde basın toplantısını yaptı.

Ayrıca açılacak hastane için açılsın imza kampanyasını da başlattı. Baktım Sol yumruklu Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve birkaç partili de gidip imza da atmış.

Aslında, bahsettiği konular önemli ve muhalefet partisinin il başkanının dillendirmesi gereken önemli konular var arasında. Fakat konu başlığı bütün mevzunun önüne geçiyor.

Hele birde konuşmasına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’e yanıt vererek başlaması zaten geri kalan bölümü taca çıkardı.

Öncelikle İl Kongresi’nin ardından seçim öncesi başlayan Sarıbal Karaca gerginliğinin devam ettiğini aktaralım.

Kongreden sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal hiçbir etkinliğe katılmadığı gibi hala seçilmiş il başkanına “Hayırlı olsun”a bile gitmedi.  

İstanbul’da daha çok dolaşıyor ve Ankara’da. Bursa ile ilgili tek çıt çıkmıyor ağzından. Sarıbal Bursa’ya küsmüş, CHP’lilerin de bundan haberi var (!)

Kongrenin kazanını olan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise hemen hemen her organizasyonda başrollerde yerini alıyor.

Bozbey, adeta Sarıbal-Hüseyin Akkuş cephesine nispet ediyor. Bozbey adeta Bursa benim diye haykırıyor.

Bu ayrıntıyı verdikten devam edelim. Öncelikle sağlık alanında iki kez basın açıklaması yaparak bu alandaki hassasiyetini gösterdi Karaca.

Özellikle yoğun bakım yatak sıkıntısını dillendirmesi önemli. Bu konu Bursa için önemli bir sorun ve gerçekten bu konuyla ilgili adım atılması lazım.

Hastanelerin uzaklığı ve ulaşım sıkıntısıyla ilgili söyledikleri de dikkate değer. Ancak özellikle ulaşım konusunun peyder pey çözüldüğünü görüyoruz.

Memleket Hastanesi’nin önünde düzenlenen basın toplantısına Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca ve Yüksel Özkan’ın yanı sıra bazı ilçe başkanları da katıldı.

Karaca, Bursalıların sağlık hizmetine erişemediğini ileri sürdü.

Ali Osman Sönmez Hastanesi’nin inşaatının çürümeye terk edildiğini ileri sürdü. Yıldırım’dan Şehir Hastanesi’ne toplu ulaşımla gitmenin saatler aldığını ifade etti.

Eh gelelim asıl konumuza. Bir kaz daha aktaralım. Bursa Memleket Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından programa alınmış, ihale aşamasına gelmiş ve önümüzdeki süreçte zaten sağlık hizmeti verecek bir hastane. Bu kamuoyuna açıklanmış bir yatırım.

İsmet bey içindeki tıbbi cihazların dağıtıldığını söylüyor. Devlet en iyisini o hastaneye koyar onda sorun yok. Yenilenmiş yepyeni bir hastane olarak hizmet verecek Memleket Hastanesi.

Bursa ve Güney Marmara bölgesinin en eski kamu hastanesi olan Bursa Devlet Hastanesi’nin ivedilikle ve yeniden hizmete açılmasını istediklerini söyleyen Karaca,  zaten açılacak bir hastane önünde sıradan bir şovla geldi kamuoyunun gündemine.

Oysa konuşmasında gerçekten önemli noktalar var ve bunu il başkanlığında yapacağı bir basın toplantısıyla kamuoyuna aktarsa çok daha etkili olurdu kanaatindeyim.

Açılacak bir hastane için açılmasını istemek ve bunu şova dönüştürmek diğer önemli konuların arka planda kalmasına neden oluyor.

İsmet bey heyecanlı. Enerji dolu ama klasik CHP sıkıntısı onda da var. Planlama koordinasyon ve özellikle enformasyon bölümlerinde eksiklikler var.

Kendisine tavsiyem iyi bir basın danışmanı bulması ve bu planlamalar noktasında ona güvenmesi.

Zalimlerin arasından fışkıran insanlık!

Göçmenlerin Yunanistan’a geçişleri sürüyor. Yunanistan’ın mazlumlara karşı sert tutumu da aynı sertlikte devam ediyor.

Irkçı Yunanlılar göçmenlere karşı sınıra yürürken, Yunanistan’da önemli bir kesim de kapıların açılarak göçmenlerin geçmesine izin verilmesi için yürüyüşler yapılıyor.

Bir yanda aynı milletin zulm için sınıra yürüyüşü bir yanda mazlumlara kucak açmak için yürüyüş yapanlar. Zalimlerin arasından merhamet pınarlarının akması gibi.

Ve sosyal medyada dolaşan olağanüstü bir fotoğraf dolaşıyor. İnsanlığın ölmediğini bir kez daha ispatlarcasına.

Midilli’de üç yaşlı Yunan kadın. Yürekleri insanlık sevgisiyle dolu. Genç bir Suriyeli kadın ve onun bebeği. Yunan teyzeler minik bebeği biberonla besliyor. Şefkatle kucaklayarak ve şefkatli bakışlarla.

Muhteşem bir görüntü. Olağanüstü bir insanlık resitali…

Selam olsun insanlığı yaşatanlara….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.