SON DAKİKA
Hava Durumu

Katliam ve zırvayı savunmak

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2018 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 21:30
Yazıya başlarken bir şeyi önemle vurgulamak istiyorum. Katledilen Yahudiler olsa yine aynı derecede üzülürdüm. Sırf ABD ve silah üreticileri savaş istiyor diye, bir semavi dine karşı yok etme kampanyası var diye Müslümanlara yapılan zulüm, aynı şekilde olmak kaydıyla Hristiyanlara yapılıyor olsa yine aynı şekilde cız ederdi içim. İnançlar ne olursa olsun hepimiz insanız. Hepimizin yaradanı bir.

Ama şunu da ayrıca belirteyim ki bu zulmü yapanlar öldürülse kılım bile kıpırdamaz, üzüntünün zerresi aklıma bile gelmez. Cezalarını buldular deyip geçerim o kadar…

Kalkıp da Ertuğrul gibi Sarkozy’nin savunmasını yazmam en azından. Onu görme şansım olsa soru falan da sormam, hesap sorar ve doğrudan lanetlediğimi söylerim yüzüne. Çünkü zırvanın savunması olmaz.

Ertuğrul sormuş ve aşağılanmış. Herifçioğlu bunun yüzüne karşı “Türkiye bir Avrupa ülkesi değil. Bir Ortadoğu ülkesi.” Diye yapıştırmış cevabı. Bizim Ertuğrul bu konuda yorum bile yapmıyor. Düşünceleri aynı olsa gerek…

İncil örneği vermiş. Evangelist’inki ayrı, Protestan’ınki ayrı, Katoliğinki ayrı… Çeşitlerini saymaya kalksak sayfa yetmez. Zaten defalarca değiştirilip tahrif edilmiş bir kitap bir kez daha tahrif edilse bir şey olmayacağından söylemesi kolay elbet.

Ama Sarkozy’ye bir soru sorardım. Derdim ki “İsrail Hristiyanlara böyle bir saldırı düzenlese, böyle bir katliam yapsa, ne derdin? Ne yapardın?” Vereceği cevap belli “İsrail haklarını koruyor. Hem onlar Hristiyanlara saldırmaz.” Derdi. Doğru İsrail Hristiyanlara saldırmaz. Pek iyi anlaşırlar, özellikle Müslümanlara karşı olunca…

Yüzü aşkın şehit veriliyor, binlerce yaralı var. Amerika görmezden geliyor, Avrupa kem küm etmekte. Aklıma rahmetli eski yazı işleri müdürümüz Tanju Ateşer geldi. Zonguldak’taki grizu patlaması haberi eline ulaştığında “Neyse ki can kaybı yok. Ölenler işçi.” Diye bir kara mizahla yaklaşmıştı. Dünya’da da Filistin katliamına karşı “Neyse ölenler Filistinli.” Yaklaşımı var. Ama bu defa hiciv değil, cidden öyle düşünüyorlar.

Haydi Dünya’daki tepkiler böyle diyelim. Ya içimizdekiler? Ak Parti dışında hangi politikacıdan ciddi bir tepki gördünüz? Kimi ağzını açmadı, kim üstünkörü bir açıklamayla yetindi.

Kemal konuşmadı bile…

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.