SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayak kayar mı?

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2020 22:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 22:21

Şinasi'nin "Şair Evlenmesi" adlı eserini hala okullarda öğretirler mi bilmem. Batı edebiyatından ilhamla yazılmıştır. Konusu özetle şöyledir; "Müştak Bey, davranış ve giyimiyle mahalle halkı tarafından sevilmemektedir. Şair tabiatlı, fakir Müştak Bey, mahallesindeki Kumru Hanım'la evlenmek ister. Ziba Dudu aracı olur ve düğün yapılır. Mahalleli Müştak Bey'e bir oyun oynar ve Kumru Hanım yerine onun yaşlı ve çirkin ablası Sakine Hanım'ı Müştak Bey'e nikâhlar." Bu tiyatro oyununda imam Ebullaklakatül'enfi, Müştak bey'in dostu hikmet efendi'den rüşvet aldığını mahalleli anlamasın diye lafı kıvırır. Oradaki meşhur diyaloğa bakalım; 
Hikmet Bey - Efendim, gazaplanmayınız. (Gizlice bir para kesesi göstererek) Küçük kızı senden isteriz.
Batak Ese - Efendi nedir o? Rüşvet mi alıyorsunuz?
Ebullaklaka - (Batak Ese'ye) Ben öyle şey mi kabul ederim? İstemem. (Gizlice Hikmet Bey'e) Yan cebime ko. (Hikmet Bey keseyi onun yan cebine koyar.)
Atak Köse - Gizlice yan cebime ko mu diyorsunuz?
Ebullaklaka - Hayır. Yan canibimde durma git, diyorum. Ta ki benden şüphelenmeyesiniz.
Batak Ese - Galiba parayı almışa benziyorsunuz.
Ebüllaklaka - Hâşâ sümme hâşâ: Eğer ben paraya elimi sürdümse, ellerim kırılsın.
Malum zat da bu eseri okulda iyi öğrenmiş olmalı ki devletin valisine “it” diyor, duyulunca da kıvırıp “Basit dedim.” Diyerek yakayı sıyırmaya çalışıyor. 
Bu Ekrem küfür kumkuması. Ağzını açtı mı bir küfür çıkıveriyor. Şimdi de İBB meclis toplantısında, Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu’nun, Ekrem İmamoğlu’nun kayak tatiline gönderme yaparak sataştığı, İmamoğlu’nun mikrofon kapalıyken, salondakilerin duyamayacağı şekilde “Kayak g....ne girsin” diye küfür ettiği iddia ediliyor. Belediye Meclisindeki bu küfür olayında da aynı yolu mu seçecek dersiniz?
Bunların tutulur tarafı yok. Bilindiği gibi İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin göreve başladıktan sonra İSMEK'te görevli tüm bölge sorumlularını tazminatsız işten çıkardı. 
Başörtülü bölge sorumlularını toplayıp, "Bu yaz sıcağında başörtüsünü nasıl takabiliyorsunuz? Zor olmuyor mu öyle kapalı olmak, kokuyorsunuz da, ayrıca birçoğunuz da bekârsınız. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız' diyerek aşağılayıp hakaret ettiği söyleniyor. 
Bu iddiaların basında yer almasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu 14 kadın da kadın çalışanlara hakaret ettiği iddiasıyla İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. 
Başsavcılık Şişli hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 115/3. maddesinde yer alan ve 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan soruşturma yürütüyor. Erkan Duyar hakkında ise TCK'nın 257. maddesinde hüküm bulan ve 2 yıla kadar hapis cezası öngörülen "görevi kötüye kullanma" suçundan soruşturma açıldı.
Kadın istifa etti. Etti etmesine de bu istifa mecburiyetten. Aksi halde açığa alınacaktı. Zaten bahse konu istifa dilekçesinde suçsuz olduğunu iddia ediyor. Aslına bakarsanız istifa da etmiyor. Dilekçesinde; “Soruşturmanın selameti açısından soruşturma süresince görevden uzaklaştırılmam hususunda tensiplerine arz ederim.” İbaresini kullanıyor. Yani bir şekilde göreve geri dönmeyi umuyor…
Bir başka olay;
İçişleri Bakanlığı müfettişleri; geçtiğimiz hafta Yalova Belediyesi'nin hesaplarını ve ihaleleri inceleme başladı. İddiaya göre Yalova Belediyesi'nde iki ayrı hesap tutulduğu tespit edildi. Yalova Belediyesi'nin resmi ve gayri resmi (gizli) hesap olmak üzere iki hesabın tutulduğu öne sürülüyor. Gayri resmi hesapta müteahhitlerden alınan bağışlar olduğu iddia edildi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve belediye kasasından 22 milyon lirayı kaçırdığı ifade edilen Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin ifadesinde Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’i suçladı ve Halit Güleç’in söz konusu usulsüz işlemlerden haberdar olduğunu açıkladı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında; Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç de gözaltına alındı.
Daha bir tomar iddia, yargıya intikal etmiş veya etmemiş bir tomar şaibe var.
Ne demiş Ziya Paşa?
“Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.