SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaymağı varken iyi, sıkıntı varken yokum öyle mi?

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2021 20:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 20:29

Devlette devamlılık esastır.

Yani hangi dönemde olursa olsun bir hata varsa devlette ortaya çıktığında devlet ve kamu bunun gereğini yapmakla mükelleftir. 
Güzelyalı Burgaz Mahallesi 2078 Ada 1 Parselde toplam 3648,40 m2 alanın turizm tesisi alanı olarak planlanırken hiçbir araştırma, etüt ve analiz yapılmadan ruhsat verilmesi sebebiyle mahkemenin Bursa 2.İdari Mahkemesi 2018/736 E. 2019/309 Kararı ile iptal edilmesi nedeniyle Güzelyalı’da 415 hektar alanın tamamının iptal edildi. Bölgede oluşan kaosu çözmek için Büyükşehir çalışıyor, AK Parti Bursa İl Başkanı çalışıyor.  Sektör temsilcileri mücadele veriyor çözüm bulmak için. 


Bugünkü yaşanan ekonomik zorluklara rağmen sektör temsilcileri 19 aydır bu sıkıntıyla boğuşuyor. Vatandaş isi belirsizlik nedeniyle kaygılı. Bunların hepsi yaşanan sorunun çözümü için çalışırken, bir kurum var ki sorunun çözülmesi yerine bu noktaya gelen ve adeta kangren olan konudaki sorumluluğu üzerinden atmak için çaba harcıyor. 
Tahmin ettiğiniz gibi CHP’li Mudanya Belediyesi ve onun başkanı Hayri Türkyılmaz, bırakın soruna çözüm bulmayı algı oluşturmak ve bu sorunu başkalarına yüklemek için mücadele veriyor. Buradaki mağdur vatandaşı hiç kimse düşünmüyor, insanların ne zorluklarla ev sahibi olduğunu unutup, oturmuş oldukları o koltuğun sorumluluğunu  almaktan imtina ediyorlar, o koltukta oturmayı da hak etmiyorlar.


Şimdi tane tane anlatayım.

Evet, o imar planları 1995-2013 yılında yapılan imar planları. Dahası ne yazık ki Tarım görüşü alınmamış planlar. Ama 1/100.000, 1/25.000 ve 1/5000 lik planları yapan Büyükşehir Belediyesi yani 1.sorumluluk Büyükşehir Belediyesinin, sadece 1/1000 lik planı yapan Mudanya Belediyesi.2008 de iptal olan planları da bildiğim kadarıyla 1/1000 lik planı da Büyükşehir yapmış olup yine Hayri Türkyılmaz sorumluluk almamış. Yetki vererek Büyükşehir yapmış.


Burada yaşanan sıkıntı ve planlarla ilgili sorun o tarihten bugüne kadar da Mudanya’yı yöneten herkesin sorumluluğu olduğu planlar. 
Hayri Türkyılmaz, oldukça büyük bir alanın imara açılmasının ardından göreve gelen bir belediye başkanı. Yani o geldiğinde Mudanya’nın ihtiyacından fazla bir alan imara açılmış durumdaydı. Yani bir metre yeri imara açmadım propagandası zaten kendiliğinden ölü bir propaganda. 


Ancak imara açılan yerlere ruhsatı veren Mudanya Belediyesi’nin başkanı Hayri Türkyılmaz’dı. Yani usulsüz ve kanuni yapılmadıysa imar planları ruhsat vermemek Hayri Türkyılmaz yönetimindeki Mudanya Belediyesi’nin elindeydi. Üstelik tarım görüşü olmadığından kendilerini riske atmalarına da gerek yoktu. 
Ama binlerce ruhsat verdiler. Ruhsat harçlarını topladılar. Mudanya Belediyesi bu dönemde 20 milyon lira ruhsat harcı topladı. Hayri Türkyılmaz tarafından Büyükşehir Belediyesi’nden getirilerek başkan yardımcılığı koltuğuna oturtulan ve daha sonra yine kendisi tarafından görevden alınan dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir,  17 Ocak 2018 de katıldığı bir yayında sadece o yıl için bin ruhsat kestiklerini kendi ağzıyla söylüyor.

O yayını izlemek isteyenler için ►  https://www.youtube.com/watch?v=ByjMAYg0i-E


Şimdi üst üste yapılan hatalar neticesinde durum bu noktaya gelmiş. Bir belediye başkanına ve yönettiği kuruma düşen burada çözüm üretmek, topu taca atmak ya da sorumluluğu başkalarının üzerine paslamak değil. 


Daha trajik olan durumsa o planları yapan belediyedeki bürokratlarla Hayri Türkyılmaz da çalışmaya devam etti. Yani kimseden bu hataların hesabını sormadı bile.
Son iptal olan planlar da zaten Türkyılmaz döneminde yapılmış ve sorunları giderilmemiş planlardı. Dahası Türkyılmaz’ın ekibinde olan isimlerden bazılarının ailelerine ait kıyı kenar çizgisindeki arazilerde bu planlarla kat yükselterek siteye dönüşme fırsatı yakaladı iyi mi? 


AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, gecesini gündüzüne katarak ekibiyle birlikte sorunun çözümü için çalışıyor. Teknik elemanları, sektör temsilcilerini, avukatları yani ilgili kim varsa onları topluyor, çözüm üretmeye çalışıyor. Bir ayağı Ankara’da sırf vatandaş mağdur olmasın diye canını dişine takmış sorumluluk alıyor. 
Burada iki satır köşe yazısı yazdırarak Hayri Türkyılmaz sorumluluktan asla kaçamayacak. İmar planları iptal olan bölgedeki ruhsatları Türkyılmaz verdi. 
O ruhsatları vermeseydi zaten böyle bir sıkıntı olmayacaktı. Şimdi ben yapmadım bilmem kim yaptı diyemez ya da diyerek bu sorumluluktan kurtulamaz. 
Hele elinde devletin verdiği ruhsatla inşaat yapmış, resmi tapusu olan işadamlarını hedef alarak hiç bir yere varamaz. Sadece Türkyılmaz ve ekibinin şunu aklına getirmesi gerekir. Bu bomba kimin elinde patlar bilinmez ama en yakın patlayacağı kucak Türkyılmaz ve ekibinin kucağıdır. 
Yarın vatandaş elindeki ruhsat ve tapularla mahkemeye gittiğinde Mudanya Belediyesi’nin bu yükü kaldırması mümkün değil. 
Tarihi belediyeyi batıran belediye başkanı olarak o köşe yazarlarının değil Hayri Türkyılmaz’ın ismi geçer. Dahası kamu tarafında da bunun mutlaka bir bedeli olur. 
Tıpkı Yıldıztepe Projesi’nde olduğu gibi işi krize çevirip sonuç almaya kalkma oyunu bu kez tutmaz. 
Birçok isim bir araya geldi ve Yıldıztepe’deki sorunu çözdü. Şimdi de yine birçok isim bir araya gelerek bu sorunu çözebilir.


Ve son bir soru daha…
 Mudanya Belediyesi’nin şu an soruşturma geçirdiği Yıldıztepe’deki 14 katlı otelin ruhsatını da mı Türkyılmaz yönetimi vermedi? 
Bu konu çözüme ulaşacak bir şekilde. Ancak böylesi çirkin bir propagandayı da ne devlet ne millet unutmayacaktır. Yarın devlet hesap sorduğunda kimse neden olduğunu sorgulamamalı bile…
Ve ne olursa olsun bu işin partisi, siyaseti, müteahhitti  yoktur önemli olan vatandaşın mağduriyetinin giderilmesidir…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.