SON DAKİKA
Hava Durumu

Kemal'in ince manevrası!

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2018 21:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2018 21:00
Bırakın memleket yönetmeyi, SSK’yı bile yönetememiş batırmış olsa da Kemal’i pek o kadar da küçümsemeyin. Kendi çapında kurnazdır. Kasetle eline geçirdiği Genel Başkanlığı bırakmamayı becerecek kadar kurnaz. Baştan söyleyelim, fazlasını beklemeyin. Memleket yönetecek vizyonu da yoktur. SSK’yı yönetebilecek kadar kabiliyeti, vizyonu olmayan birinden de fazlası beklenemez. Ama dediğimiz gibi CHP Genel Başkanlığını ve mebusluğu elinden kaçırmayacak kadar da becerisi vardır yani. Gerçi yerine başkasını bulabilseler hemen alaşağı edecekler ama o kadar da olsun artık.

Bu kurnazlığını da Muharrem İnce’yi aday göstererek ortaya koydu. Hem muhalifinden kurtuldu hem de milletvekilliğini garantiye aldı. Almasına aldı da partinin oylarındaki düşüşü nasıl engelleyeceğini bilmiyor, bilemiyor. Karşısında İP var. Bakın Ak Parti demiyorum. Muhalif oylar arasındaki dağılımdan bahsediyorum sadece. Seçimin galibi belli. Sayın Erdoğan, özelikle de son gelişmeler ışığında zaferi şimdiden kazandı diyebiliriz.

Kemal kemik Kemalist oyları garantiledi de başka kesimlere ulaşmaları güç. Emekli memur tabanı söylemlerini mecburen yiyecektir. Ne var ki halk artık bu geçerliliği olmayan söylemleri yemiyor. Şu artık kimsenin inanmadığı tarafsızlık yalanından bahsediyorum. Baksanıza adaylığı açıklanan İnce CHP rozetini “teslim etmiş” yerine Türk Bayrağı rozeti takmış ve bir anda tarafsız olmuş. Ne bu bilgisayar mı? Rozet değiştirince beyne yeni yazılım mı yükleniyor? Format mı atılıyor? Rozette bir sabit disk falan var ve bunlar da çok ileri teknolojiye erişti de insan beynine yazılım mı yüklüyorlar?

Politikacı taraflıdır. Sandık başına gittiğinde o da bir partiye oy verecektir. Cumhurbaşkanı olan bir kişinin tüm partilere eşit davranma adına hepsine birden oy vereceği falan mı zannediliyor. Elbet birini destekleyecek, oyunu ona verecektir. (Olmaz ya, ikinci tura kalırsa Muharrem’in oyu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ındır, kendi söyledi.) Siyasi görüşü olmayan politikacı olmaz. Halk bu “tarafsız” lafını artık yemiyor. Bilgi çağındayız. Bunlar hala taş devrini yaşıyor kafalarında.

Tabii bütün bunlar Paganizmleri yüzünden. Her şeyleri şekilci. Gazi’nin mezarına mezar dedirtmeyen, denilince kızıp köpüren de bunlar. Bunlar için orası türbe değil kutsal tapınak. Rahmetli bunları görse kim bilir ne yapardı? Heykelcilik desen bunlarda. İşleri güçleri heykel dikmek. Halkın yararına bir proje üretecek vizyonları olmadığından durumu öyle kurtarıyorlar. Heykel deyince aklıma geldi. Çanakkale’ye dikecekleri şu heykele ne oldu? Var mı bir gelişme?

Kemal manevrasını yaptı, İnce’nin milletvekili olmasını engelledi de İnce ne yapıyor? O da çapsız söylemlerle başlattı adaylık sürecini. Abuk sabuk laflar ederek… Bakın koskoca Cumhurbaşkanı adayının ettiği lafa, mahalle kahvesinde ilkokulu zor bitirmiş yeni yetmeler arasında bile söylenmeyecek bir laf;

“Ben milletvekilliğinde Erdoğan'dan 5 ay kıdemliyim. Askere gitseydik örneğin ben çavuş olurdum, o onbaşı.”

Yapma Muharrem! Bu kadar da yapma. Aday oldun bari biraz kaliteli laflar et. Millete “Bu mu Cumhurbaşkanı olacak?” dedirtme. Bul buluştur birkaç proje falan anlat. Bak cidden söylüyorum, Kemal’in doktora yapmış öğrencilere paket yaptırma projesi bile bundan iyi.

Bu arada ittifak konusu da çözülmüş duyduğuma göre. Halk TV’de isim de koymuşlar. Yok canım “yurtta sulh” değil. İttifaklarına “Millet İttifakı” diyeceklermiş. Kopyacılığın daniskası bu değil mi?

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.