SON DAKİKA
Hava Durumu

Keşke Harput’a engel olabilseydiniz Faruk Bakanım!

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2021 20:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 20:35

Eski Tarım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İznik Batum Kafkas Derneği’nin düzenlediği birlik beraberlik yemeğine katıldı. 
Düzenlenen kahvaltıda Bursa’nın son 30 yılında erk olarak bizzat her noktada izi olan Faruk Çelik de bir konuşma yaptı. 


Burada İznik’in eski Kaymakamlarından merhum Hüseyin Avcı ile ilgili duygusal bir konuşma yapan Faruk Çelik, Avcı’nın baba evini ziyaret ettiğinde keşke damı akmayan, çatısı onarılmış, sular içinde olmayan bir evi olsaydı diye içinden geçirdiğini, hakkında bir takım dedikodular yapılan Avcı’nın baba evinin oldukça kötü durumda olduğunu ifade etti.
Avcı’nın İznik’e önemli hizmetleri olduğunu ve her zaman İznik’e bir şeyler yapmak için mücadele verdiğini anlatan Faruk Çelik, rahmetli Kaymakam Hüseyin Avcı’nın kılık kıyafetine özen göstermediğini, ancak İznik için olmadık projeler dahi ürettiğini vurguladı. 

Bursa’da bir toplantıda kendisine yanaşıp “BTSO başkanı orada siz söyleseniz 700 milyon verse bize. 3 okul birden bitireceğiz” dediğini ve kendisinin de biraz fırçalar gibi çıkıştığını ancak BTSO başkanıyla kendisini bir araya getirip 700 milyonun İznik’e verilmesini sağladığını anlatan Faruk Çelik, yine çevre yolunun ve bir çok tarihi eserin ayağa kaldırılması için Hüseyin Avcı’nın çalıştığını, İznik’e katkı sağlamaya uğraştığını belirterek hayırla yad ettiklerini kaydetti. 
Hüseyin Avcı, sonradan devletin değil FETÖ’nün valisi olduğu ortaya çıkan Şahabettin Harput tarafından harcanmıştı bir bakıma. Şahabettin Harput, belki de vali olacak Hüseyin Avcı’ya soruşturma açılmasına bir kalemde izin verdi. Soruşturma açıldı. Kaymakam İznik’ten alınıp, Tokat Vali Yardımcılığına atandı. 

Oysa Hüseyin Avcı, Valilik bekliyordu ve Bakan Faruk Çelik’in çalışkanlığını çok beğendiği ve takdir ettiği kaymakama valilik sözü verdiği o dönem İznik kamuoyunda çok konuşuldu. İznik halkının da çok sevdiği Hüseyin Avcı, bir soruşturma izni ile hayallerine o dönem veda etti.  
O dönem bakan olan Faruk Çelik, Şahabettin Harput’un kurduğu oyunu fark etmemiş olacak ki, Kaymakam Avcı belki Bakan Çelik’in bilgisi dışında kararnameye girerek pasif görev olan Vali Yardımcısı olarak başka bir kente atandı. 
Keşke o zaman sonradan FETÖ’nün valisi olduğu ortaya çıkan Şahabettin Harput’a engel olsaydı Sayın Bakan
Harput’un oynadığı oyundan haberi olsaydı asla buna izin vermezdi Faruk Çelik ancak peş peşe önemli iki bakanlık görevini yürüten Çelik’in yoğunluğu, yaşananları görmesine engel olurken Hüseyin Avcı’nın valilik hayallerinin de sonu oldu. 
Belli ki o günlerde FETÖ’cü Şahabettin Harput Bakan Faruk Çelik’i de kandırmıştı. 
Faruk Çelik’in bahsettiği ve Avcı’ya soruşturma açılmasına yol açan olayları da hatırlayalım. 
2007 yılının eylül ayında İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı'nın akrabası olduğu iddia edilen Can Rahat ve Çiğdem Arslan, Uludağ yolu üzerinde, birinci derecede SİT alanında bulunan Kardelen Restaurant'ı 200 bin liraya devraldı. 
İddiaya göre içkili eğlence ruhsatı alabilmek içinde Kaymakam Avcı’dan yardım talep ettiler. İddiaya göre kaymakam Avcı, söz konusu restorana ortak olduğunu söyleyerek, ruhsat verilmesini istedi. Eğlence merkezinin usulsüz olarak içki ruhsatı verilmesi karşılığında iddiaya göre Kaymakam Avcı, ruhsatlı tabancasını Kenan Kır'a devretti.
Kenan Kır'ın usulsüz olarak Kaymakam Avcı'nın isteğini yerine getirdiği, karşılığında onun Sig Sauer marka 9 mm çapında ve U564345 seri numaralı tabancasını devraldığı iddia edildi.
Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘usulsüz ruhsat alınmasına aracılık’ suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanmak üzere ceza davası açılan Avcı'nın, yapılan üç ayrı ihaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle de hakkında soruşturma başlatılmıştı. 
Tokat Vali Yardımcısıyken kalp krizi geçirerek 42 yaşında yaşama veda eden Hüseyin Avcı’nın ailesi özellikle rüşvet iddiasıyla soruşturma açılmasına izin veren FETÖ’cü Vali Şahabettin Harput’a o dönem büyük tepki göstermişti. Rüşvet iddiası ile hapis yatan Osmangazi Belediyesi personeli Kenan Kır, halen aynı belediyede başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.