SON DAKİKA
Hava Durumu

Kim bu Ali İhsan Topçular?

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2021 21:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2021 21:01

Aslında maalesef ki yıllardır devam eden bir büyük sıkıntının patlak vermesinden başka bir şey değil Malatya Yeşilyurt’ta patlayan gri pasaport skandalı. Bursa’ya sirayet eden skandalla ilgili Bursa açısından iki kritik isim var. Ali İhsan Topçular ve ismi açıklanmayan belediye meclis üyesi


Belli ki bir büyük çete özellikle belediyeleri kullanarak insan kaçakçılığı yapıyor ve ne yazık ki resmi kurumlarda da ayağı olan bu çeteler pervasızca devletin imkânlarını kullanıp insan kaçakçılığı yapıyorlar. 
Konu eşildikçe altında neler çıkacak tahmin etmek güç değil. Tabi asıl olan devletin yapacağı soruşturma ve ortaya çıkacak gerçekler. 
Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” adlı uyduruk proje ile devletin makamlarını kullanarak insan kaçakçılığı yapılmasıyla ilgili hem Almanya hem Türkiye’de soruşturma zaten devam ediyor ve umuyoruz ki bunun sonunda gerçekler ortaya çıkar ve suçlular cezasını çekerler. 
Biz Yıldırım Belediyesi’ne gelelim. Malum aynı skandalın içinde Yıldırım Belediyesi’nin de ismi geçmiş ancak belediyenin bu oyuna son anda uyandığını yazmıştım dün. 


Bursa’daki operasyonu Bingöl İli ve İlçeleri Tanıtma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (BİNDER) üzerinden yapmaya kalktığı ortaya çıktı bu çetenin. Dönemin BİNDER yöneticileriyle konuştum. 
Böyle bir talebi belediyeye iletmedikleri gibi karar defterlerinin de ortada olduğunu ve bu organizasyonla ilgileri olmadığını ifade ettiler. 
Dahası Yıldırım Belediyesi’ni de töhmet altına sokacak olan bu kurguyu BİNDER’in tavrıyla ortaya çıktığını ifade ettiler. 
Dönemin BİNDER Başkanı, kendilerine bir liste gönderildiğini ve bu listedekilerin derneğe üye yapılmasının talep edildiğini açıkladı. Dahası bu işi bir belediye meclis üyesinin koşturduğunu vurguladı. 
Kendilerine gelen bu talebi reddettiklerini anlatan derneğin o zamanki başkanı, BİNDER’in adını kullanan ve BİNDER ismi ile bu sahtekârlığı yapmaya kalkanlarla ilgili pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 


BİNDER’in Bursa’da en temiz derneklerin ve başında geldiğini ve asla bu tür işlere girmediğini anlatan eski yönetici, dernek defterinin de denetime açık olduğunu kaydetti. 
Derneğin 226 üyesi olduğunu ve adı geçen organizasyonda dernek üyelerinin olmadığının altını çizen eski yönetici, kendilerine gönderilen listeleri reddettiklerini bu nedenle de konunun belediye meclisinde de reddedildiğini aktardı. 
Şimdi eski yönetici derneğe bu listelerin gönderilerek üye yapılmasının istenmesi noktasında aracı olan meclis üyesinin ismini vermedi ancak mutlaka açıklanacaktır. 
Ondan başlayarak ve BİNDER’e üye yapılıp Almanya’ya kaçırılmak istenen o 51 kişinin kimler olduğu oldukça önemli. Onlara ulaşıldığında gerisi çorap söküğü gibi gelecektir zaten. 
Tabi belediyeden hangi isimlerin istendiği de önemli. 
Bu Ali İhsan denen fırıldak her kimse 56 kişiyi Almanya’ya davet ediyor. 
Cebinden ödeyecekmiş tüm masrafı ve çevreye duyarlı insan yetiştirecekmiş. İnsan kaçakçılığının ismini de oldukça fiyakalı koymuşlar çevreye duyarlı insan yetiştirmek. 


Bu Ali İhsan bir hafta boyunca 51’i kendi hazırladıkları liste 5’i de belediyeden 56 kişiyi Almanya’da yedirip içirip yatırıp kaldırıp çevreye duyarlı insan yapacaktı eğer ortaya çıkmasaydı sahtekârlıkları. 
Sonra tabi belediye çalışanları geri gelecek diğerleri ise Almanya’da kalacaktı hesapta. 
Türkiye çapında büyük bir çetenin farklı ayaklarından biri Ali İhsan Topçular. Her belediye de başka bir davet mektubu ve davet mektubunun altında başka bir imza var. 


Bursa’daki sahtekârlık için ve insan kaçakçılığı en kritik isim tabi Ali İhsan Topçular?

Kimlerle ilişkide? 
Yıldırım Belediyesi’ne nasıl ulaştı?

Burada bağlantıları neler?

Bu 51 kişi kim?

Kimler tarafından belirlendi?

Bu cesareti nereden buldular?


Daha önemli bir bilgi ise bu konu Bursa’da ilk kez meydana gelmiyor. Yani daha önceki yıllarda da olmuş. Hatta hala cezaevinde yatanların olduğu bilgisi var. 
Bakalım eştikçe daha neler çıkacak altından. Çok ilginç isimlere çok enteresan bağlantılara ulaşılacağı da ortada. 
Oktay Yılmaz başkanın da belediye içinde bu konuyla ilgili ciddi bir soruşturma yapmasında fayda var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.