SON DAKİKA
Hava Durumu

Kim sızdırdı kavgası!

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2021 20:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2021 20:25

CHP Osmangazi’de bizzat ilçe başkanının başrolde olduğu ve CHP İl Başkanlığının da resmi bültenle teyit ettiği taciz olayının ortaya çıkmasının üzerinden 2 aydan fazla zaman geçti. 


Bu iki ay içinde yok genel merkez soruşturma yapıyor yok disiplin kurulu bilmem ne yapıyor diyerek kamuoyuna yansıyan tek bir işlem yapılmadı. 
Dahası olay soğumaya bırakılarak yine üstünü örtmek için bir gayret gösterildi. Bu arada ilçe başkanı ihraç edilmesin diye istifa ettirildi. 
Olayın üzerine gitmek varken CHP Bursa’da kim bu olayları basına kamuoyuna sızdırdı diye sürek avı başlatıldı. 


Dahası gençlik kollarından bir iki gencin üzerine işi yıkıp kendilerini kurtarıp yola devam etme gayretinde sözde halkçı, sosyal demokrat siyasetçiler. 
Malum olay patlak verdikten sonra Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ve gençlik kolları başkanı oluşturulan komisyona davet edilerek ifadelerine başvurulmuştu.  Yine tacize uğradığı ileri sürülen genç kadınla arkadaşı da öyle. 


Bir süre önce bu genç kadınlar bir köşe yazısına konu olup eğer istediğimiz gibi konuşmazsanız gibilerinden alttan alttan tehdit bile edildi. 
Dün Cavit Kınalı isimli partili sosyal medya üzerinden neler yaşandığını bir kez daha gözler önüne serdi. 


Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın sızma işini kendi üzerine atarak bu işten sıyrılmanın yolunu aradığını ileri sürdü.  
Nihat Yeşiltaş bu mevzuyla ilgili uzun süredir sıkıntılı. Sızmanın kendinden ya da ekibinden kaynaklandığı iddiasıyla disipline verilmişti. Yakınındaki isimlere de işi benim üzerime yıkacaklar diye yakındığını duyduk sık sık. 


Şimdi Yeşiltaş’a yol yöntem gösterilmiş anladığım kadarıyla. 
Gençlik kolları başkanı ile birlikte bu arkadaşı da at ateşe onlar yansın sen kurtul denmiş ki Yeşiltaş da o merkezde devam ediyor. 
Cavit Kayalı sosyal medya mesajında “Adaletten kaçılmaz. Öyle olayla alakası olmayanları hedef tahtasına oturtarak sıyıramazsınız” ifadelerine yer verdi ve ekledi, “Ne bur korku ne bu tedirginlik”


Başından beri olayın esasına değil kimin sızdırdığına yönelmiş durumda CHP Bursa. Oyalın esasına gelindiğinde İsmet Karaca büyük sıkıntı yaşayacak. 
Bile bile o isimleri tekrar yönetime getirdi. Göz göre göre bu işler oldu ve üzerini kapattılar çünkü. 


Tek sorumlu İsmet Karaca da değil tabi. İki kadın milletvekili var çok daha hassas olmaları gereken Lale Karabıyık ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu. 
Lale hoca isminin sık sık zikredilmesi nedeniyle kıyısından kenarından bir şeyler söyledi ama o da esasa gelemedi. Sadece kendi savunmasıyla yetindi. 
Nurhayat Altaca Kaylışoğlu ise olayın başından beri ölü numarası yapıyor. 


Tek bir söz tek bir satır açıklama yok. Oysa Nurhayat Altaca Kayışoğlu partinin en cevval protestocularından birisi. 
Hatta parti içinde birçok kişiyi disipline vermekle tehdit edip vay siz yandaş gazetecilerle nasıl fotoğraf verirsiniz, vay siz beni nasıl eleştirirsiniz, vay siz nasıl ağzınızı açarsınız diyerek güç gösteren de birisi. Hatırlayın Yenişehir’de dozerin önüne yatan gözü kara bir isim. 
Ama işin içine Bursa’daki siyasi dengeler girince, İsmet Karaca ile olan ittifak girince dut yemiş bülbül gibi sessizliğe büründü Nurhayat. Ne yazık…
Kadın Kolları başkanı, kadın dernekleri, kadın yöneticiler tık demedi iyi mi? 


Bilmem neredeki taciz iddiasına kendilerini parçalarken, kendi içlerindekini kapatmak için nasılda sessiz kaldılar. Utanmalılar.
Sani ya 70 yaşındaki bir adamın yarı çıplak fotoğraflarını kim servis etti onu bulabildiniz mi CHP Disiplin Kurulu… Yoksa ilgilenmediniz mi? 
Birincisi gündemden düşsün diye acaba yönetim içinden yapılmış olabilir mi bu utanç verici iş. 
Hak hukuk adalet…
Nerede?
Nasıl oluyor da kendi içinde bile hakkı hukuku sağlayamayan bir CHP Bursa yönetimi hala görevde olabiliyor ve nasıl oluyor da Genel merkezden gönderilecek 30 milletvekilini ağırlamaya hazırlanıyor?
 Mustafa Bozbey mesela…
Muhtemelen bir kez daha CHP adına Büyükşehir için yarışacak. Bu ekip ve ortaya çıkan rezillikleri temizlemeden nasıl olacak da yarışabilecek? Bu kadrolarla nasıl olacak seçime gidecek?
İsmet Karaca…
Çelikpalas’ın yıkımının ne kadar süreceğini hesap edeceğine önce görevini yapıp CHP’nin saygınlığına gölge düşürenlere gereğini yapmalı. 
Tabi bu gereğini yapmanın ilk maddesi de istifa etmek olmalı…
Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan da sorumluluk alarak bu kaosun sona ermesi için masaya yumruklarını vurmalılar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.