SON DAKİKA
Hava Durumu

Kızıl rezalet ve Holiday İnn meselesi…

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2019 19:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 19:42

Bir dönem sırtını askeri vesayete dayayan rektörler, ali kıran baş kesendi bu ülkede. Millete tepeden bakan, her şeyi kendilerine hak gören, devleti babasının dükkanı sanıyordu bunlar.

Çok şükür o vesayetler yerle yeksan oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde artık her kurum yerini, haddini ve yetkisini biliyor, ona göre hareket ediyor.

Bursa’da o tip rektörlerin son örnekleri Ayhan Kızıl ve Mustafa Yurtkuran’dı…  Yurtkuran başka bir yazımızın konusu olacak şimdi gündemde olan Ayhan Kızıl.

2015 yılında hayatını kaybeden Ayhan Kızıl, 3 dönem Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı. 1992-2000 yıllarında da rektör olarak görev yaptı.

Kızıl döneminde Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında dışardan gelen hasta ve refakatçileri için bir otel yapılması gündeme geldi. Çıkış fikri buydu ama oraya 5 yıldızlı Holiday İnn geldi. Eh refakatçiler yerine Arapların gözdesi oldu tabi kampüsteki otel. 

1997 yılında önce 6 bin 700 metrekare arazi tahsis ediyor Uludağ Üniversitesi otel yapmak üzere girişimciye. 10 bin dolar kira ile 35 yıllıkta bir sözleşme yapılıyor. Otel inşaatı yapılıyor ve Kızıl’ın görevden ayrılmasına kısa bir süre kala arazi 20 dönüme çıkartılıp, kirası 12 bin liraya ve süresi de 49 yıla uzatılıyor.

İşletmeci 20 dönüm araziye bin dolar kira öderken, arazi içinde 2 dönümlük alanı bir kafeye 3 bin avro artı KDV bedelle kiralıyor. 20 dönüm araziye bin dolar kira ödeyen yatırımcı 10’da birini 3000 avroya kiraya veriyor.

Sonrasında başka işletmeler de açılmış burada. Sedat Çağlar, oturduğu yerden bin dolara kiraladığı araziyi bölüp bölüp fahiş kiralıyor anlayacağınız. Oturduğu yerden para kazanıyor devletin kamunun arazisi üzerinden.

Böyle bir istismar böyle bir kamu hakkını peşkeş çekme durumu az görülür. Üniversitenin göz bebeği durumundaki arazi kuruma katma değer sağlayacakken hem rahatsızlık veriyor yanındaki hastaneye hem de tüyü bitmemiş yetimin hakkı bu 49 yıllığına tatlı tatlı kiralanmış arazi üzerinden deve ediliyor.

Üniversite yönetiminin bir an önce harekete geçerek yasal olarak kamunun hakkı olan ne varsa söke söke almalı. Altını çizerek ifade edelim burası tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı… Bu ülkenin insanının alın teri… Kamunun hakkı…

Sözleşmede Sedat Çağlar’ın devir ve kiralama hakkının olmadığı yönünde bir iddia var. Eğer öyleyse bu durum sözleşme feshine kadar gidebilir.

Öyle görünüyor ki burada ciddi bir kamu soygunu var ve Üniversite yönetiminin zaman kaybetmeden bu gidiye bir dur demesi gerekiyor.

Üstelik o dönem bu peşkeşe imza atanların da soruşturulması ve cezalandırılması gerekir.

Bülent Erden’den Türkyılmaz’a ayar!

İcraatları ile gündeme gelmeyi başaramayan (ki icraatın olmazsa polemikle ancak gündeme gelirsin) CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz son günlerde yine kitleyi konsolide edebilmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı hedef almaya devam ediyor.

Ancak Mudanya’nın onlarca sorununa çare bulamayan ve icraat ortaya koyamayan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın karşısında bu kez sert bir muhalefet var. MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden!

Türkyılmaz’ın üst üste Büyükşehir Belediyesi’ni şikayet eden açıklamalarının ardından sosyal medyadan bir paylaşım yapan Erden, Türkyılmaz’a görevini hatırlatarak, “Şikâyet değil çözüm üretme makamındasınız” dedi.

Erden mesajında şunlara yer verdi: “Mudanya’nın öncelikle asgari ihtiyaçlarının karşılanması, ardından Marmara’nın İncisi tanımına yakışır yatırımların yapılması asli göreviniz. Sorumluluğunuzu iki ana başlık altında topladığımızda;

1- İlçe belediye başkanı olarak yetki ve sorumluluk alanınızdaki işleri yapmak üzere projeler geliştirmek, gerekiyorsa kaynak yaratmak ve icra etmek

2- Yetki alanınız dışındaki işler için yine ilçe belediye başkanı sorumluluğu ile ilgili yetkili kurumlardan (bürokrasi, büyükşehir belediyesi, bakanlıklar) talepte bulunarak hizmetin Mudanya’ya gelmesini sağlamak.

1.Başlıktaki görevlerinizi ne kadar yerine getirdiğinizi Mudanyalı hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.

2.maddedeki sorumluluğun gereğini yerine getirememiş olmanızın sebepleri;

-Büyükşehir Belediyesinden alınacak hizmetleri Büyükşehir Belediye meclis toplantısında gündeme getirmek üzere 2014 yılından bugüne gerçekleşen 70 meclis toplantısına katıldığınız toplantı sayısı 2 elin parmaklarını geçmez. Bürokrasi ve Bakanlıklarla temaslarınızı sorgulamaya dahi ihtiyaç duymuyorum. -Hırsla, kavgacı üslupla, ego ile siyaset yapılmaz. Yapılması halinde hüsranı Mudanya yaşar. 8 aylık süreçte gerek meclis toplantılarında gerekse meclis dışındaki çağrılarımda Mudanya’nın menfaati için ;

Doğrularda yanınızda, Eksiklerinizin tamamlayıcısı, Yanlışlarınızın uyarıcısı olacağımızı ve bunlar şahsınız ve kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade ettik. Tüm samimiyetimle ifade ediyorum: Kimlerin bizlere oy verdiğini bilmiyoruz. Ancak görevimizi eksiksiz yaparak seçmenin helalliğini alabiliriz. Kul hakkı hassasiyeti ile Gelin ortak akıl çalışalım. Saygılar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.