SON DAKİKA
Hava Durumu

Kongre var da umut var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2019 21:30
Şampiyon apoletiyle ligden düşen ilk takım olan ve ekonomik kaos yaşayan Bursaspor bugün olağanüstü genel kurulunu yapacak. Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 11.00’de başlayacak kongrede Mesut Mestan tek aday…  Başka aday çıkması Mestan çekilmediği takdirde mümkün değil. Mestan’da asla çekilmeyeceğini zaten deklare etti. Hayri Yazıcı’nın aday olacağı yönünde günlerdir esen rüzgar henüz bir sonuç vermiş değildi bu yazı kaleme alındığı sırada. Zaten Yazıcı’nın aday olabilmesinin tek yolu Mestan’ın çekilmesi. Mestan çekilirse kulübün kayyuma gitmemesi için yapılacak tüzük değişikliği ile Hayri Yazıcı aday olabilecek. Tıpkı Recep Günay, 1999 kongresinde kimse aday olmayınca liste çıkarıp son anda aday olmuş ve başkan seçilmişti. Bugün neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak Bursaspor için umut var mı? Açıkçası yok.

Mestan ve ekibinin Bursaspor’u içine düştüğü ekonomik buhrandan çıkaracak gücü yok. İş dünyası, siyaset ve diğer kanallardan da çok bir ışık yok. Belli bir kesim Bursaspor’u Büyükşehir’e ihale etmeye çalışıyor ancak Büyükşehir Belediyesi’nin buna kaynağı yok. Zaten belediyenin Bursaspor’a kaynak aktarması da kendi içinde büyük bir çelişki olur. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor için gönüllülük esasına göre büyük bir yardım kampanyası başlatacaklarını söyledi. Bu kampanya ne kadar başarılı olur bilinmez. Bursaspor, son 10 yılda hoyratça harcanan paralar, menejerlerin musallat olmasıyla yapılan astronomik transferler nedeniyle borcunu çeviremez duruma geldi. Zaten deniz bitince de kulüp adeta yere çakıldı. Bursaspor’a acil ve büyük paralar lazım. Bir yanda acil ödenmesi gereken borçlar, açılması gereken transfer tahtası öte yandan transfer için bulunması gereken kaynak. İş çok zor ve meşakkatli. Ülkenin genel ekonomik durumu da göz önünde bulundurulduğunda cebinden öyle 3-5 milyon kimse çıkarıp verecek gibi görünmüyor. Görüntü ve vaziyet daha kötü günlerin Bursaspor’u beklediği yönünde. Umarız bir mucize olur ve olumlu bir senaryo kucaklar Bursaspor’u. Bursaspor Türk futbolundaki çökmenin yakın örneği. Aslında Türk futbolunda kulüplerin büyük kısmı batakta ve artık dernekler yasası ile bu iş yürümüyor.



Tıpkı batıdaki örnekleri gibi kulüplerin şirket olması ve patronlarının olması şart. Endüstriyel futbol dernek mantığı ile iflas ediyor. Yöneticilerin harcamada sınırsız, borçlanmada sınırsız yetkili olup, borçlar konusunda ve zarar konusunda sorumlu olmaması Türk futbolunu bu noktaya getirdi. Bursaspor için de şirketleşmek belki de tek çıkış yolu olacak. Kongreyle birlikte kulübün şirketleşmesinin tartışmaya açılması ve bu yönde bir çalışmanın yürütülmesi çok daha isabetli olacaktır. Ekonomik kaosa çözüm bulunamadığı takdirde Süper Lig’e dönüş hayal olacağı gibi belki daha alta da sürüklenebilir Türkiye’nin 5. Şampiyonu. Süper Lig’den düşen takım ertesi yıl lige dönemediğinde büyük sıkıntılar ve buhranlar yaşıyor. Çok önemli ve büyük takımlar bu yollardan geçti ve simge kulüpler amatör lige kadar gitti. Hasılı Bursaspor’da kongre var ama umut yok, tünelin ucunda ışık yok!

7 yıldır bitmeyen restorasyon!

MHP önceki dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Cemil Aydın, bu görevden ayrıldıktan sonra da kentle ilgilenmeyi, şehrin sorunlarını dile getirmeyi, meselelere sahip çıkmayı sürdürüyor. İşte dönem dönem meclis üyeliği sırasında da gündem getirdiği Kefensüzen Camii’yle ilgili süreci de takip ediyor Aydın. Sosyal medyadan “7 senedir Camii restorasyonu bitmez mi?” başlığı ile yayınladığı mesajda Osmangazi Belediyesi’ne bir kez daha sitem eden Aydın, “Doğanbey'deyim. Bölgede işin başında düğme yanlış iliklenince sorunlar bitmiyor.  Mahalle mi, site mi tartışmaları beraberinde güvenlik sorunlarını ortaya çıkarıyor.
Bu esnada...
Yıllardır gerek Osmangazi Belediye Meclisinde gerekse diğer platformlarda defalarca ifade ettiğim Kefensüzen Camii restorasyon çalışmalarında ilerleme çok yavaş sürüyor.
Yetkili, ilgili kurum ve kuruluşların son bir gayretle camiyi hizmete açarak hemen yanıbaşında eğitime devam eden Cem Sultan İmam Hatip Lisesi öğrencilerine tatbikat eğitimi imkanı da sağlayabilir.” İfadeleri ile konuyu bir kez daha gündem taşıdı. Bunca yıl restorasyonu bir türlü bitiremeyen yetkilileri de biz buradan bir kez daha alkışlayalım. Yazık çok yazık!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.